Varför adhd hela tiden 

I starten av bloggkarriären adhd livet 24/7 men det mattas av. 

Har tänkt och tänka på detta ämne men finner liksom inget konkret att komma med som är av känslan ”jaha är det så här för läsarna, men det kanske är rent av naturligt att det mattas av.  I början va Jag positiv med hopp i kroppen och förväntningarna va wow detta kommer bli bra.  Är less på Samhället och hela systemet som bygger upp grejen kring diagnoser som negativt. 

Försäkringsbolaget ser mig som själmordsbinägen trots att det inte finns om detta i mina journaler, men deras lilla sjuksystrar  utan nevropsykistrisk utbildning har fastslagit detta av eget tycke då tex Trygg-Hansa ser bokstäverna adhd som negativt med självmord och deprimerade människor. Nu är alla olika och i mina journaler finns inte detta varpå det finns mer belägg att inte tala med vården.  Folk tolkar adhd som negativt men glömmer bort skillnaden på en som bara har adhd kontra en men adhd/Asperger/bipolär/Pms etc etc som folk kan ha och även personligheter med olika störningar. 

Skulle jag få göra mitt test idag skulle det inte se lika dant ut den saken är säker! Och varför då?  Jo enkelt för i början innan va jag nere och tänkte att jag passar in i adhd så Jag svarade efter det också. Skulle inte svara i närheten av frågorna jag fick då om jag fick dom idag. 

Först va jag positiv till allt men tyvärr är jag idag kritisk till ämnet och efter att man hör och ser hur saker målas upp så blir jag inte direkt mer positiv.  Diagnosernas folk själva tolkar saker utan att ens läsa noga, det vrider saker hur det vill, och tyvärr jag lider med dom som inte kan lägga tiden på läsa noga.  Jag tänket inte hamna i ett hörn som målas upp som diagnoshörnan.  Jag tar tag i saken själv och ser mig själv mer och mer. Mitt förtroende för samhället finns inte och gällande psykiatriska har jag noll känsla för att rätt stöd finns. Nu finns det dom som har turen med sig och slipper byta läkare om vart annat  där de bra läkarna byts bort till översittare som vill labba runt med en.  Min nya klagade att det fanns så lite journaler om mig och jag sa ifrån direkt, det är ju för fan bara bra om det finns lite. Om jag inte är som många andra med sina problem kanske det va en chock för nya läkaren….. 

Alla är olika och alla har sina egna personligheter men olika styrkor, min styrka är att ta tag i saker och att inte lita mig blint på vården som inget kan om kost vitaminer mm.   Nu blev det en negativt inlägg för jag har inte något positivt om ämnet att framföra för stunden. Sluta försköna upp ämnet men också sluta blanda ihop det med annat negativt som inte är adhd. 

Alla är olika och min adhd är inte som andras!  Alla är vi olika individer med olika styrkor och svagheter.  En svaghet jag har nu tex är att leverera ämnet adhd, men det ligger i intresset. 

Trevligt helg och kram 

  

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *