Om jag inte hade min adhd diagnos

Ingen viste om utanförskapet och vad gjorde medicinen för nytta. Frågan medicin och utanförskap dyker upp ofta och vissa frågar av rent intresse i positivt anda, vissa däremot frågar för att dom inte tror på saken och har innan spätt på negativa rykten, men genom att läst och frågat fått upp ögonen istället och slutat döma. Många fick sin uppväxt åt helvetet helt gratis då kunskapen inte fanns eller att kommuner skolan samhället blundade för saken. Själv hoppa jag lite klasser och ingen satt ner pedagogiskt med mig i skolan. Om det hände att en lärare visade mig intresse då vaknade intresset i mig och jag njöt från hjärtat men tyvärr va det bara små stunder som bröts av. Dom stora klasserna med pressen att va som alla andra bröt mig i bitar inuti och jag ville fly undan det obehag av utanförskap jag kände. Utanförskapet som rotat sönder mig i vuxen ålder.
Jag skrev en text om att mina barn inte ska knarka förr, och just den raden av ord får jag ofta höra av andra vuxna. Skulle mina barn visa sig ha sånna svårigheter i skolan trots att andra hjälpmedel satsa in innan då skulle Jag inte blunda för medicin. Det är inte knark på det viset folk målar upp. Däremot motverkar det att barn och unga söker sig till eget lugn som kan sluta i att dom börjar drick och testa droger illegalt som leder till missbruk.
Hur många har kastats fel! I skolan fanns OBS klasserna med grabbarna bus och många har blivit så fel bedömda att det tvingats in med våld på olika hem och instanser istället för att det fått hjälp i tid. Tänk drömläraren som skulle pedagogisk ha tid med alla elever och som skulle uppmuntra alla varje dag, tänk en lärare som skulle ha tid att bloosta varje elev med behov genom att berätta för eleven om dess starka positiva sidor varje dag, vilken effekt det skulle ge!
Minns när pappa var desperat. Snart sätter jag dig på internatskola så du får det du behöver! Ibland hade jag önskat det, bara för att komma bort från mitt skolhelvete. Mins mina föräldrars sorg och när jag tänker på det skär det i mig idag trots att jag inte var en elak kille som slogs med folk eller höll på med droger alkohol. Jag var bara på flykt i livet och deras kraft av kärlek rädda mig. Alla resor, flera mil om dagen till fotbollsplanen där jag fick känna mig som en del av laget och där energin fick utlopp för det jag kände inom mig. Teamwork på elitnivå där små mobbning också fanns stärkte mig att inte vika mig men gymnasiet i andra året gjorde att jag bröt fotbollen. Pappa försökte verkligen få tillbaka mig i andra lag med känslan hade dött tyvärr inom mig.

Hade jag haft min diagnos då
skulle jag som jag idag säger vart en annan människa med stor framgång i idrotten samt i arbetslivet. Medicin kan vart den pusselbiten som saknades då kärlek fanns och idrott, mammas grymma hemmagjorda lyxiga mat gjord av hennes kärlek. Pappas skidresor pappas Kinamat och tacokvällar, mamma och pappas engagemang att få oss aktiva jämt i föreningar samt att lära oss ansvar om livet och respektera människor värde.
Jag får läsa sånna kommentarer och mail ni inte tror är Sanna! Människor öppnar sig och vissa saker blir tungt att läsa och jag vill att ni ska veta att jag känner med er trots att alla har sin resa livet som inte är den andras lika men med en röd tråd som vi känner samband av. Önskar jag kunde ha mer tid på dygnet och svara mer, men med en full mailkorg blir det svårt hinna och återkoppla alla. Jag tänker på er ska ni veta, alla som skriver.
Min medicin förr gjorde mig i fokus att tex skriva spontant från hjärtat. Den gav mig en lugn trygghet där Jag får vara som alla andra ibland. Tog och behöver inte jämt ta den alls, min metamina jag tog gav mig ingen ångest eller dippar. Den gav mig kraft av lugn att ransonera saker i lugn och ro utan kaos av att allt ska göras direkt som sedan kan falla. Med medicinen fungerar saker som annars inte skulle fungera. Nu är jag medicinfri vilket känns fantastiskt då resa av testa olika preparat kändes fel från början, men nu är jag en krigare som kör på bestämdhet att saker ska fungera!  men genom metaminan på lägsta dos hände något i mig som tex att jag kunde sluta med den helt:)

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *