Se alkoholens baksida. 

Då är jag igång lagom då andra ska hem. 

T-centralen full av liv tidigt på Lörsagsmorgonen. Det som skiljer en morgon som denna från en vardag mitt i veckan är folkets väg i livet. Denna morgon är det som vanligt alkoholens vilsnas morgon till skillnad från arbetarnas vardags stress från A till B med en kaffe i handen i högsta hugg.  Tänker ofta på hur glad jag är som aldrig valt alkoholen som en flykt i livet för att söka lite kul. Det är skillnad på att socialt ta en drink eller ett glas rött till maten å sällskapet  jämfört med att supa sig redlös varje helg eller att känna att just den där boxen måste tappas upp inte ett stort glas varje kväll för lite inre lugn.  Alkoholism är en sak folk lätt sparkar undan mattan med alla olika dåliga ursäkter med att ” nej jag har inget problem” fast jag dricker varje dag. 

Är glad som sitter nykter som vanligt och arbetar hellre än att slösa livet på fylla. Tyvärr får jag se mycket av baksidan som alkoholen för med sig, jag ser det hela som en lärdom i livet, vissa stunder ser man värre saker än andra, och ibland måste man tampas med vad alkoholen gör med människor som tappar sina omdömen helt.   Ser fram emot att komma hem senare till familjen och buset hemma istället, man uppskattar helt enkelt mycket i livet när man ser supandes baksida.  Folk kan ibland säga och tycka jag är tråkig som aldrig dricker, jag tänker då att det måste va skittråkigt utsätta sig för allt skit supandet för med sig och förs att inte tala om dagen efter med baksmällan. 

   

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *