Granskad pga min adhd 

Jag öppnar mig totalt och blir granskad in i detalj. 

Mitt liv senaste tiden har varit en karusell med känslan av ”vad fasen hände”  jag vill skrika ut lyckan högt upp på ett berg att jag står där jag är idag efter allt jag kämpat för. Jag är lycklig lika som Jag går runt med en inre oro till viss del då jag måste vara öppen med allt, inte för jag har något att dölja utan mer för att jag måste vänta på sista detaljerna innan pusselbiten är på plats och mitt good to go är klart.  Skulle varit klar för 2 veckor sedan egentligen och i fredags skulle svaret defenetivt vart klart, men jag får vänta några dagar till.  Det är så klart jobbigt att vänta men jag ser allt positivt och inget är omöjligt.  

Att bli granskad pga att jag har fått en adhd diagnos över några korta samtal med en kurator känns inte så trevligt men jag måste stå ut att bli ifrågasatt och får helt enkelt motbevisa många fördomar.  Jag har inte depressioner med ångest och annat i bagaget och har aldrig pysslat med alkohol eller droger och inte heller haft sug jaga folk på stan med järnrör.  Tyvärr tänker de flesta då dom hör ordet adhd att det är en person som kan explodera på två röda, men fallet är inte så. 

Min tolerans nivå är otroligt hög om inte högre än det flesta jag träffat på i livet, jag som person läser av människor på två röda och jag läser detaljer snabbt som många annars kan missa.  Varför hamnar jag aldrig i slagsmål? Varför får jag sällan skit trots att jag arbetar där vi är utsatta för hot dagligen?  Arbetar där det är som störst risk av bland alla yrkesgrupper att utsättas för våld och hot men klarat mig i 7 års tjänst utan problem. Visst folk kan skrika och hota men hur jag sedan tar in det och hur jag svarar på det är en annan sak, en sak jag helt enkelt klarar av utan oro. 

Har man en adhd diagnos så är det att vara redo på fördomar konstant och att vara redo på människors reaktioner som är allt från A till ö i Alfabetet.   När det kommer till arbeten är jag ok med att bli granskad eftersom många med adhd inte bara har just adhd utan oftast dubbeldiagnoser som kan ställa till det. Jag är öppen och ärlig vilket jag tror på men också så måste jag vara öppen trots att jag inte äter medicin pga att jag driver bloggen adhdpappan som många känner igen på ett eller annat sett.  Ah ha det är du som va i tidningen pga din adhd brukar folk säga och det e svårt dölja min blogg om folk frågar efter mitt namn.  Jag ser iaf möjligheterna i livet och hinder ska bestigas eftersom drömmar ska uppfyllas! 

Jag e stark och positivt inställd vilket driver mig att uppnå lyckan.

  

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *