Recept på gluten-, jäst- och sockerfria skorpor

Här ett recept på jättegoda gluten-, jäst- och sockerfria skorpor. De påminner om digestivekex fast med smak av kanel, kardemumma och lite ingefära, perfekt med ost på.
Ett alternativ på ost för mjölkallergiker är fårost, det finns i delikatessdisken på Coop och heter Manchego. Tummen upp för Coop och deras ekologiska utbud!

5 dl (glutenfria) havregryn
3 dl bovetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk stevia (100 %, inga sötningsmedel)
0,5 – 1 tsk salt/örtsalt
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk mald kryddnejlika
1 tsk mald ingefära
2 msk kokosolja/neutral olja
ca 2 dl vatten

Blanda alla torra ingredienser. Rör ner vattnet och oljan och blanda till en deg. Bred ut över ett bakplåtspapper, ju tunnare desto knaprigare. Grädda mitt i ugnen på 225 grader ca 15 minuter. Låt svalna och skär sedan ut sneda skorpor. Grädda i ytterligare 10 min. Stäng av ugnen, öppna luckan på glänt och låt skorporna torka några timmar. Förvara i glasburk med tättslutande lock.

3 kommentarer

3 kommentarer till Recept på gluten-, jäst- och sockerfria skorpor

  1. […] i ytterligare 10 min men detta gjorde inte jag. Tyckte dom blev goda ändå. Jag har modifierat receptet något genom att utesluta stevia. […]

  2. […] i behov när man t.ex. får ett sug på godis. Jag äter massa glutenfri havregrynsgröt, bröd och skorpor med fårost, råris och bovetepasta och sötpotatis och massa avokado och nötter osv., utan en […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *