Bevara den kvinnliga kroppen

Tänkte dela med mig lite till mina kvinnliga medmänniskor angående egen erfarenhet av styrketräning.

Det är imponerande hur många kvinnor som äter sunt och tränar, creds till alla er med så hög självdisciplin, som tar hand om er själva, som tar tid för er själva.

Men när man äter nyttigt och tränar mycket kan man lätt börja rasa i vikt. Det är inte kul att bli helt platt. ”Tjej-träning” som aerobics, step-up, spinning, yoga, pilates osv. är grym träning som många män inte skulle palla mer än 10 minuter, men denna typ av träning innebär hög kaloriförbränning. Det är inte bara magen som förvinner utan också bröst, rumpa, lår.

Det spelade ingen roll hur mycket jag tränade förut med egen kroppsvikt, resultatet blev aldrig den där timglas-figuren, utan jag tappade snarare bara mina former.
Tappa inte dina fina former! När man tränar med vikter bygger man muskler. Kör så tungt som möjligt så att du precis klarar 8 långsamma reps 3 eller 4 gånger. Det funkar, det ger verkligen resultat, snabbt.

Se bara till att ha rätt teknik med bra hållning så du inte skadar lederna. På gymmet finns det inga ”tjej- och killövningar”, alla har vi samma muskler, bara olika storlekar, och de tränas därför på samma sätt. Killar kommer kolla på dig på gymmet – för det är kul att det kommer tjejer för att lyfta vikter och inte bara massa svettiga snubbar. Dra nytta av det och fråga den största biffen om tips på hur man tränar t.ex. ben eller triceps – de har massa bra råd!

Jag älskar kurvor, men man har ju hellre fasta mjukdelar, eller hur. Några andra som älskar kurvor är män.  Det som de flesta män rent generellt tycker är sexigt kommer faktiskt från att vi var grottmänniskor, varken dem eller vi kvinnor har förändras speciellt mycket från den tiden, rent biologiskt alltså. Män dras till den kvinnliga kroppen i förökningssyfte – kan denna varelse bära mitt barn? Bröst och proportionerna mellan midjan och höfterna står för denna funktion. En man tycker alltså att en kvinna som ser frisk och glad ut, är sexig. Rätta mig om jag har fel.

När man får större muskelmassa får kroppen högre energiförbrukning – förbränningen är igång för fullt när man inte tränar. Man känner verkligen hur kroppen nästan äter upp sig själv så hej då extra kilon och valkar. Man blir jättehungrig när man gymmar, så ät tillräckligt (hur ofta hör man det liksom, det brukar vara tvärtom). Ät gärna mindre portioner för att inte känna dig helt obekvämt uppsvälld (du vet när det ser ut som att du är gravid och du tänker haha det ser ut som att jag är gravid..) Ät 5-6 portioner med jämna mellan rum per dag för att inte riskera att bli ashungrig och trycka i sig första bästa skit. Planera dina mål, förbered din mat.


Man vill inte se ut som en man
. Man behöver inte bli ”stor” av att träna på gym. De som blir det trycker verkligen i sig mat med massa protein och kolhydrater, de kanske äter extra tillskott för att ha så högt näringsintag som möjligt. Vi kvinnor har svårare att bygga klumpigt stora muskler då vi inte har lika mycket manliga hormoner, som män har.

Fortsätt med power-walks, zumba, boxning och löpning – hög kaloriförbränning tar bort fettet över dina muskler så de syns – som jag skrivit tidigare är varierad träning den bästa.

1 kommentar

1 kommentar till Bevara den kvinnliga kroppen

  1. sandra skriver:

    Bra tips. Jag är så smal nu. Väger 44 och har inte mycket till former alls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *