ETT ANSIKTE PÅ ALLT

Godmorgon.

Sitter och dricker mitt morgonkaffe och funderar på allt dessa flyktingar gått igenom innan de kom hit. Jag kan erkänna, det är svårt att som svensk sätta sin in i situationen och verkligen förstå att det som händer faktiskt är verkliget.

Igår när jag satt med min grupp och pluggade kom vi in på just detta området och en av mina vänner i gruppen valde att berättade sin story. Jag tror det var precis då som jag verkligen förstod. Det var som en aha upplevelse som bara skölde över mig och jag kände hur mina ögon tårfylldes. Allt blev så verkligt. Från att sitta i en källare i Afghanistan och lyssna på när bomber faller, till att åka på en liten båt på vattnet så som jag sett på tv tusen gången tidigare men inte valt att förstå. Skillnaden nu var att jag fått ett ansikte på flykten. Fan vad jag vill hjälpa. 

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *