Min Golden Nominee – Jose Mourinho Island fotbollströja

Han kanske går igenom en svår stavning med Real Madrid, men Jose Mourinho förtjänar årets utmärkelse för Ballon d’Or, säger Alex Mott.

Även för Special One, 2012 har varit ett speciellt år. När du är ansvarig för den största och mest framgångsrika klubben hela tiden, är vinnande ett krav. Men hur Real Madrid vann La Liga under 2011-12 kommer att gå ner i historiens annulleringar som kanske den största någonsin.

På fältet kommer vissa att argumentera för att det handlade om Lionel Messi – men det kan ingen hävda att Mourinho styrde touchlinjen. Hans Blancos-sida hävdade sin 32: a ligatitel med de största poängen totalt i spanska toppflygfotbolls historia. Inte bara hävdade de ett hundra punkter, men de bröt också rekordet för antalet mål som blev scored med 121, största målskillnad på plus 89, antal bortgångar med 16 från 19 spelade och den totala vinsten lyckades med 32. [ 444]

Kort sagt, det var den bästa enskilda säsongen av någon sida i Spanien,barcelona fotbollskläder barn kanske även den bästa i Europa. Vissa kan säga att det var en tvåhästsliga – Skotland innan skatteinspektören fick sitt hus i ordning, men det andra laget kan verkligen anses vara det enskilt största laget som spelet någonsin har sett. Real Madrid slog inte bara dem till trofén, de tog Barcelona på rundan och slog dem ut med bara några omgångar att gå.

Det var 21 april att ligan verkligen vann. Vid Camp Nou gick huvudstaden till Catalunya och tog på Barcelona med en mästerlig taktisk inställning från sin portugisiska chef. Ingen kan slå Blaugrana i besittning, så Mourinho skickade bollen till förmån för kontringen. Det fungerade som kanske inte ens han hade förväntat sig, och med 15 minuter kvar, rakade Cristiano Ronaldo vidare till en Mesut Ozil genomboll och knackade den in i nätet.

Den katalanska katedralen var tyst, eftersom Jose hade tagit en av de stora spelplanerna. Det var den noggranna förberedelsen och förtroendet för hans sida som markerade mannen som den utmärkta tränaren i världsfotboll i år.

Svåra utflykter till Athletic Bilbao och Atletico Madrid sopades åt sidan då Los Merengues ångrullade några av de bästa lag i Spanien. Spel mot minnows, som vissa skulle skriva ut som garanterade segrar, fick samma intensitet som Clasicos. Och det visade i resultaten – 5-1 och 7-1 mot Osasuna. Rayo Vallecano, Sevilla och Real Zaragoza slogs för sex. Ibland liknade det inte ens sport.

På papper såg det ut som en annan historia i Europa. Men i verkligheten var Madrid bara ett fåtal straffslag från att slå Bayern München i semifinalen. Och vi vet alla Jose Mourinho förlorar inte finalen när han kommer dit. Ronaldo, Kaka och Sergio Ramos missade den natten, men kampanjen som helhet visade återigen den hänsynslösa glansen hos laget. portugal fotbollströja

De gick till Moskva i knockout-stadiet och gjorde ett tidigt bort mål. De gick till APOEL Nicosia, som hade slog Porto och Zenit St Petersburg och fick dem att se ut som ett skollag. 8-2 det slutade på aggregat och det var bara den lyckliga studsningen av Mario Gomez shin som såg att de förlorade 2-1 i München i semifinalen. 1294

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*