En hämndaktion från Nyheter 24

Nyheter 24 fortsätter att förfölja bloggaren Kissie. Men nu visar det sig av vilken anledning…

 

Så här skriver Resume.se idag:

 

En av Sveriges största bloggare, Kissie, anser sig trakasserad av Nyheter 24 för att hon inte ville ansluta sig till nyhetssajtens bloggportal.

– Det här är en ren och skär hämndaktion från Nyheter 24:s sida för att de inte fick Kissie som bloggare, säger Daniel Nyhlén, chefredaktör för skönhetssajten Improveme.se och Kissies medietränare, till Resume.se.


Pockwork Media/WeRun är en bloggportal under uppbyggnad och en del av Nyheter 24. I fyra års tid har WeRun även varit bloggmanagers åt en av Sveriges största bloggare – Alexandra ”Kissie” Nilsson. När Kissie försökte dra sig ur samarbetet med företaget blev hon, vad Resume.se erfar, både hotad och trakasserad. Hennes blogg skulle bland annat hackas om hon inte stannade hos företaget. Kissie valde ändå att avsluta samarbetet, för lite betalt ska vara en av anledningarna.


I Weruns bloggportal skulle Gaybloggen, Kissies blogg och Jackie Ferms blogg ingå. Nu har alla tre dragit sig ur med samma motiveringar – trakasserier, hot och för dåligt betalt. Så här skriver Kissie på sin blogg idag:

 

”Jag har fått information att We Run (pockworkmedia, bang music eller vad om nu vill kalla sig själva) samarbetar med Nyheter 24 och tillsamans skriver om mig för att sabotera. Varför? Jo GISSAR för jag lyckades lämna dom = tog bort deras störta inkomstkälla och går ut med hur dom sabbar för yngre flickor. Dom vill ha hämd, så dom använder sig av repotrar och nyheter 24 för att försöka lyckas med detta.”

 

I samma veva som Kissie drog sig ur samarbetet med WeRun publicerade Nyheter 24 den fem år gamla youtube-filmen på Kissie och hennes bror där de uttryckte nazistiska åsikter. Senare hackades också hennes blogg.

 

– Det här är en ren och skär hämndaktion från Nyheter 24:s sida för att de inte fick Kissie som bloggare, säger Daniel Nyhlén, chefredaktör för skönhetssajten Improveme.se och Kissies medietränare.

 

Och fortsätter:

 

– Efter att de publicerat filmen ringde Nyheter 24:s reportrar dessutom runt till Kissies annonsörer och frågade hur de kunde annonsera på en blogg som så tydligt uttryckte ett hat mot homosexuella och invandrare. Det är falska påståenden som lurade de olika företagen, det finns inte i Kissies natur. Hon har hur många vänner som helst som är homosexuella och invandrare.

 

– Alla gör misstag, men jag tycker att det är uselt av Nyheter 24 och Werun att så systematiskt förstöra för Kissie. Det finns ingen anledning att älta detta längre och det har inget nyhetsvärde. Kissie har fått ta tillräckligt mycket för de gamla synderna hon begick som 15-åring.


Pascal Engman, nöjesreporter på Nyheter 24:

 

– Vi bedriver ingen enskild häxjakt på Kissie. Det stämmer inte att jag skulle ha någonting personligt gentemot Kissie. Vill påminna om att vi, i januari om jag inte minns fel, genomförde en stor intervju med henne. Werun har givetvis inte något som helst inflytande över vad vi på nöjesredaktionen rapporterar kring. Den enda som mig veterligen lagt sig i vad vi skulle skriva är Alexandra Nilsson som ringde och kallade mig ”bögäckel” och hotade att hälsa på med några vänner om jag inte plockade bort en artikel. Vad hon och Werun haft för relation tidigare har jag ingen aning om.

 

Han fortsätter:

 

– Alla makthavare tycker det är jobbigt att bli granskade, och jag tror det är dags för henne att förstå att hon är en makthavare för yngre människor.


Kissie hade 1 064 563 unika besökare den senaste veckan, enligt Bloggportalen.

Malin Carlehäll

1 kommentar

1 kommentar till En hämndaktion från Nyheter 24

  1. skotoms skriver:

    ”I certainly understand Bob defending his conference. I just left the ACC. I think everybody going to defend what they doing in their conference.”With that being said, I don think any of us need to defend what going on here in the SEC. The success we had in the SEC speaks for itself.”The first message Sanders Co.
    Toms Sko

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida