Hur tänkte Victoria och Daniel?

Kronprinsessan Victoria och hennes Daniel har alla förutsättningar att ta kungahuset in i en ny modern tid. Kanske, kanske får vi uppleva ett hov som går från det stela till det mer folkliga, men som ändå håller på värden som traditioner och historia. Namnvalet av deras förstfödda ger dock en hel del att önska när det gäller den senare biten. Estelle Silvia Ewa Mary. Jag kan inte göra annat än att hålla med författaren och historikern Herman Lindqvist i kritiken av namnvalet. Estelle låter ju som en chipspåse. Frågan som måste ställas; hur tänkte Victoria och Daniel egentligen?

2 kommentarer

2 kommentarer till Hur tänkte Victoria och Daniel?

  1. Angelie skriver:

    Hej Daniel,

    Med anledning av den nya prinsessans namn måste jag ställa följande fråga; stämmer det att kungens syster Desirees barnbarn också heter Estelle? Isådanafall varför väljer Victoria att namnge sitt barn samma namn som hennes kusin givit sitt? Det betyder ju att prinsessan Estelle har en syssling på mammas sida som delar samma namn.

  2. xenon skriver:

    Jag tror att de tänkte helt rätt. Det är ju trots allt, för sverige i tiden. Vem vill ge sitt barn ett namn som följer det som alla förväntar sig? Det kunde ju trots allt varit värre? Jag kommer ihåg när jag berättade för vår släkt att vi skulle döpa vår dotter till Elvira. Elvira är ju en tantnamn, sa mamma. Men nu, 3 år senare, så tycker Elviras älskade mormor att vår dotter är en riktig Elvira; det vill säga envis, intelligent och präktig. Jag är ingen royalist, men nu har Victoria och Daniel gjort en markering: att Sverige är redo för något nytt som inte beror av gamla traditioner och normer. Men viktigast av allt så har de valt ett namn som de anser är passar deras dotter, oavsett vad alla andra tycker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida