Bra möte med Alexandra

I dag hade jag möte med Alexandra. Det blev mycket skratt och som vanligt en hel del planering. Alexandra har den senaste tiden fått utstå en hel del obefogad och anonym kritik. När anonyma människor sprider förtal via falska hotmail-konton är det den värsta formen av nätmobbing. Sådan dynga är aldrig acceptabel och vi kommer så klart att gå till botten med det här och vilka som ligger bakom. Jag är glad att jag jobbar med Alexandra som är en av landets i särklass bästa bloggare.

7 kommentarer

7 kommentarer till Bra möte med Alexandra

 1. danielnyhlen skriver:

  Till J: Dina argument håller inte. Alexandra beskylls för saker som hon inte gör. Däremot är smutskastningen av henne och det du just nu skriver förtal som faller under svensk lag.

  Till Josefin: Sunda tankar. 🙂 Och det är precis det som har hänt. Onda krafter ligger bakom dessa anonyma och grundlösa beskyllningar.

 2. Josefin skriver:

  Det är obehagligt att märka hur folk kan tycka det är okej att prata illa och förstöra för en person, med motivationen att hon har gjort det för andra OCH att det är fel. Om det är fel – hur kan det då vara rätt att utsätta henne för samma sak? Den stora skillnaden är också att hon är EN person som har snackat skit om andra (visserligen med en blogg med många följare) medans det som pågår nu är en GRUPP människor som snackar skit och försöker förstöra för EN person. Definitionen av mobbning är att det är en grupp mot en enskild och inte tvärtom. De som har blivit utsatta för mobbning vet att skillnaden är ENORM!

  Jag tycker att denna kampanj emot Kissie är väldigt obehaglig då den visar på människans farliga dubbelmoral och önskan att ”jaga” en person i grupp. Om det är mindre näthat ni vill ha är det helt andra taktiker som bör tas till.

  Det är också typiskt att det är en kvinna som pekas ut som syndabock på detta sätt – det finns en lång och gedigen tradition i människans historia att på detta sätt skapa förföljelse av en ”ond” kvinna (ond enligt vissa). Ofta är det de självutnämnda goda kvinnorna (Tyra) som står för drivkraften med det hela. Hora-Madonna komplex, häxprocesser, look it up.

  Jag förstår vad Tyra känner, men jag anser att de aktioner hon tar är fel och tror inte att hon är i en situation där hon riktigt vet vilka krafter hon spelar med. Kissie måste stå emot och göra ett uttalande i sin blogg om detta. Kontakta egna jurister också. Då blir det ett motinlägg i debatten. Sen borde Kissie tipsas om att inte snacka skit i sina poddar i framtiden också, det har aldrig varit okej.

 3. J skriver:

  Obefogat?
  Har du ens tagit dig tid att sätta dig in i alla fall där Kissie mobbat, förtalat och uppmanat till olagliga handlingar?
  Eller ser du henne mest som en kassa-ko och därför gillar henne så sjukt mkt?
  För det är ju så, som de flesta nog förstår, att om hon inte drog in en massa pengar till den här sajten genom många läsare (fler annonsintäkter) så skulle hon inte betyda särskilt mycket.
  Jag tycker man som seriös chefredaktör borde ställa krav på de bloggarna man har och blir förknippad med.
  Improveme har tidigare varit en sajt jag tyckt varit kul att besöka, men så länge ingen ställer krav på att bloggarna som bloggar här ska följa svensk lag, så kommer inte ja besöka er.
  Jag kommer också göra som så många andra, och maila annonsörerna och informera dem om vad de stödjer genom att annonsera hos er.
  Helt seriöst Daniel Nylén, du förstår nog själv hur illa allt rimmar eller hur?

 4. danielnyhlen skriver:

  Om ni slår upp mobbing och trakasserier så ser ni att det är exakt det ni utsätter Alexandra för. Det här är allvarliga och grundlösa beskyllningar som vi kommer att gå vidare med. Mvh Daniel

 5. Susanna skriver:

  Hej Daniel.

  Du borde nog ta dig en titt på Tyras inlägg här, http://tyras.se/2013/10/10/hur-stor-rattsakerhet-har-vi-i-sverige/#comments och läs gärna de över 500 (!) kommentarerna till inlägget.

  Denna gången är det nog inte ” obefogat ” det handlar om, de flesta står på Tyras sida vänligen gå in och läs inlägget.

 6. Emilio skriver:

  Riktigt tråkigt att du står på hennes sida , blev uthängd i hennes blogg som gay 2009 och det ledde till att jag blev nerslagen i skolan och fick byta skola. Inte så kul faktiskt :/ men det är ju så med yttrandefrihet att man får tydligen skriva vad man vill.

 7. Esterii skriver:

  Tjenare Daniel. Eller ska man säga Danne? Jag är en av dem som mejlade ett par av ”Kissies” annonserare efter att Tyra Sjöstedt sagt att man skulle ta och gör det, för att stoppa nätmobbningen!

  Det jag skrev står jag för till 150%! Jag bara gav dem information om vad ”Kissie” sagt om Tyra i hennes och hennes brors senaste pod cast. Och diverse andra saker som hon sagt genom tiderna! För att motverka nätmobbning helt enkelt och jag står då för varenda ord jag skrev! Det var inte förtal, jag endast frågade företagen om hur de ställer sig till ”Kissies” beteende! Och det står jag för. Jag gav källor till sakerna och förtalade inte på något sätt !

  Jag har själv blivit utsatt för nätmobbning utan egentliga anledningar och folk har varit väldigt taskiga mot mig och bett mig lägga ner bloggen, för att jag råkar vara lite äldre! Nästan alla mina kommentarer är påhopp och mobbning som rör min ålder så när jag såg att Tyra behövde hjälp tvekade jag inte en sekund. Vem har sagt att det bara är tonårstöser som får blogga?;)

  //Esterii

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.