Diabetesmannen svarar, alkohol & diabetes.

Elin :

Jag har en fråga :  Du festar ju väldigt ofta och dricker antagligen mycket? Hur gör du med din diabetes då? med alla sprutor och mätare? Hur ofta kollar du ditt socker och sådant under tiden du är ute? Har du någon gång blivit så låg att du inte har kunnat ta hand om dig själv pga av alkoholen?

 

Diabetesmannen – Yes, jag är ute en del. Det kan jag inte säga något om. En vanlig kväll : 6 öl, 3 shottar och en drink. Det är ungefär vad jag brukar dricka under en hel kväll. Och ja, blodsockret påverkas. Jag försöker ligga mellan 10-15 när jag dricker. Jag vill vara säker på att inget ska hända och jag vill heller inte ligga för högt. Ett tips är att inte bara dricka. Utan, beställ t.ex. nötter eller någon form av snacks. Alla barer serverar det.

När man dricker så fladdrar blodsockret rejält. Ena sekunden ligger du på 6,4 och ena sekunden ligger du på 23,1. Det är svårt att få till det. Diabetikerna som jag känner säger såhär – När jag är ute, så skiter jag i mitt blodsocker. Jag måste få ha kul och slippa den där jävla sjukdomen i bland.

Vissa har inte ens mätaren med sig.

Det är dumt! Vad ni än gör, så ha alltid med era diabetesprylar.

Har du någon gång blivit så låg att du inte har kunnat ta hand om dig själv pga av alkoholen? Nej, det har jag aldrig och ska aldrig bli det heller.

Hur många blodsocker tar diabetesmannen under en utekväll ? 15-20 test.

 

 

 

 

/Diabetesmannen

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *