Agnieszkas dotter

Agnieszka skriver i en grupp på facebook (Leva med värk….) som jag är med i, hon skriver så här:

Snälla alla värkisar.
Kan jag få hjälp av någon från er?
Det handlar om min dotters liv.
Pola blev brutalt misshandlat i skolan efter ett år av kränkningar och mobbing. Jag har gjort alla anmälningar men det tar tid att alla myndigheter kommer att besluta nåt. Vi har ingen tid för att min dotter ville göra självmord.
Det är ingen nytt att där finns mobbing i skolan. Inget nytt att skolan blundar för problemet. Men hennes skolan är med med alla kränkningar just nu. Ingen hjälper henne, hon blev osynlig för dem.
Jag hade bestämt mig att skriva till alla tidningar och ska jobba med texten under natten. Men för att jag inte är svensk då gör jag många skriftliga fel. Kan nån av er rätta min text när blir jag färdig med den?
Det hade jag hittat i hennes telefon idag 🙁
Känns att jag förlorar henne.

” Hej ! Jag heter Paulina och har fyllt 15 år. Att gå i Källtorpskolan är värre för mig än när jag såg min älskade pappa död på golvet för flera år sen. Helvetet i skolan sker varje dag sen ett år tillbaka. Samma person spottar på mig, mobbar och slår varje dag. För en månad sen blev jag brutalt misshandlat av henne, blev sparkad på hela kroppen mest på huvudet och ansiktet. Fick hjälp från Danderyds sjukhus. Mamma har anmält händelsen i skolan, polisen, BEO, kommunen och kanske på fler stället, vet inte riktigt. Efter att ha varit hemma 2 veckor kom jag tillbaka till skolan för att notera att de är ännu sämre att gå i samma klass med mobbarna. Min mamma pratade med skolan många gånger. Hjälpte inte alls. Efter misshandeln hade ingenting hänt, ingen frågade hur jag mår, ingen från klassen pratade med mig. Fick veta att jag skulle undvika kontakt med mobbaren, då satt jag på toan under rasterna och åt ingen lunch i skolan för att undvika kontakten med mobbaren, men det är ok för mig har gjord det sen maj. Men jag är så rädd för att vara i skolan, varje dag är jag kränkt, skakar av rädsla under lektionerna när mobbaren sitter i närheten och kastar flaskor på mig. Varje morgon lovar jag min mamma att jag överlever nästa skoldag. Men jag orkar inte mer, jag har blivit osynlig för vuxna i skolan. Drömde bara om att få bästa möjliga betyg från alla ämnen för att lyckas komma in på nån bra gymnasium senare. Men det går inte att lära sig nåt när man hela tiden måste vara beredd för nästa spark, spott eller kastade grejer. Snälla om jag inte lyckas orka längre säg till min mamma att jag vet hur mycket hon kämpade för min skull. Att jag hörde när hon grät på nätterna. Trots hennes stora rörelseproblem har hon suttit med alla anmälan för att kämpa för en trygg skoldag för mig. Om jag inte lyckas med oro och rädd känsla- gör något för andra barn som också har ett helvete i skolan. Jag är så trött och ledsen… ”

De här är hennes dotter efter att kommit från skolan där blev hon misshandlat. Man ser märken efter skosulan på hennes ansikte. Hon kom hem utan en sko och med bara halva håret på huvudet. Det svåraste är för Agnieszka att hon vill inte stanna hemma för att då känns det för henne att det är hon som är felaktig och måste vara isolerat.

Hon blev fotograferat i sjukhuset. Hela kroppen med blåmärken. När Agnieszka såg henne trodde hon att hennes hjärta skulle explodera 🙁

Hennes dotter har aldrig varit elak mot henne eller någon annan.
Men enligt skolan – ”det måste vara någon anledning att hon är misshandlat regelbundet av en person.” Agnieszka fick även förslag från rektor – ”kanske hon tittar på ett elak sätt på den andra flickan och gör henne irriterat” ..

Skojar du???? Vilken jävla kommentar!!!
Allt har Agnieszka på ljudfil som hon lyckades att spela in.

Agnieszka så ledsen och förbannad, och jag känner att detta måste få ett stopp!
Jag vill hjälpa dom, de här är inte acceptabelt!!!!
Jag blir så arg när någon blir utsatt av mobbning. Jag känner att jag måste göra något! Jag vill så gärna stötta hennes dotter och jag vill så gärna komma till dom nu!! Mitt hjärta vrids 1000 varv när jag ser någon blir utsatt. 🙁 Jag kan seriöst inte beskriva hur arg och ledsen jag blir. Jag känner mig maktlös för jag vill så gärna hjälpa varenda en där ute som blir utsatt av mobbning! ♥
OCH VAD ÄR DE FÖR J*VLA SKOLA SOM INTE TAR DETTA PÅ ALLVAR?!!

Hoppas jag har kunnat hjälpa en skvätt med detta inlägg, sprid gärna!

Kramiiz Druvan

76 kommentarer

76 kommentarer till Agnieszkas dotter

 1. dzwvbgbli skriver:

  Agnieszkas dotter » Att leva med Fibromyalgi
  dzwvbgbli http://www.gf8c2tykjm6t351a6h8a9p2j48e8i147s.org/
  adzwvbgbli
  [url=http://www.gf8c2tykjm6t351a6h8a9p2j48e8i147s.org/]udzwvbgbli[/url]

 2. RonFeadly skriver:

  Vente Nolvadex Natural Alternative To Orlistat Amoxicillin What Means Ca [url=http://cheapvia50mg.com]online pharmacy[/url] Levitra 20 Mg Orodispersibile

 3. What i don’t understood is actually how you’re not actually much more well-liked than you might be now. You’re so intelligent. You realize therefore significantly relating to this subject, produced me personally consider it from so many varied angles. Its like men and women aren’t fascinated unless it is one thing to accomplish with Lady gaga! Your own stuffs great. Always maintain it up!

 4. This blog was… how do I say it? Relevant!! Finally I’ve found something that helped me. Cheers!

 5. I as well as my guys ended up going through the nice guides from your web page and all of the sudden I had an awful feeling I never expressed respect to the web blog owner for them. The people are already happy to learn all of them and have surely been loving them. Thank you for being so considerate as well as for utilizing some beneficial issues millions of individuals are really wanting to learn about. My honest apologies for not expressing gratitude to earlier.
  online coupon codes amazon http://www.newhampshirenewsonline.com/story/95255/the-secret-of-coupon-codes-that-no-one-is-discussing.html

 6. druvan skriver:

  Håller med dig Sara!

 7. Sara skriver:

  Efter att ha läst de flesta kommentarerna så blir man mycket fundersam och uppriktigt ledsen.
  Kallpappa: om du är en engagerad förälder! HUR kan du då ha låtit detta gå så långt?
  En person som du som uppenbarligen är insatt i situationen sen ett tag tillbaka enligt dina egna ord tillåter att ALLA andra i klassen ska påverkas negativt av att två tonåringar konstant bråkar. Antar att du har ett barn i klassen? JAG som förälder kan inte förstå HUR man kan acceptera att andra barn stör undervisningen, beter dig hotfullt mot varandra, misshandlar varandra och sen kalla sig engagerad? Detta borde ha upphört i 8:an!!
  Sen huruvida denna sida av händelsen är sanningsenlig eller ej så kvarstår faktum att denna tjej blivit misshandlad som man tydligt ser på bilderna. DET SKA inte kunna hända i skolor där det finns vuxna!!
  Kan säga att om min dotter kommit hem blåslagen på detta sätt så hade förövaren och rektorn fått känna på samma behandling! Och yttrar någon sig om att de är engagerade föräldrar men tillåter sådant att hända så hade även dom fått en omgång! Nog för att jag är civiliserad men INGEN bär hand på mitt barn!!!
  Hoppas situationen löser sig och Agnes; låt ingen slå din dotter! Det är DITT ansvar att hon är trygg!
  //Sara

 8. Agnes skriver:

  Kallhällsföröldrar- du beskriver sig själv som engagerad pappa.
  Om du tittade på videoinspelning det betyder ( enligt mig) att du jobbar på den skolan.
  Kan alla vem som helst titta på det?
  Tror att det är olaglig.
  Men om du tittade ändå berätta oss vad jar du sett på videon innan Paulina lämnade skolan?

  Man tar frpn historian vad man vill. Jag beskrivet frpn början och behövet inte gömma npt. Jag återkommer till dig nör kommer att få beslit från polisen.

 9. adalen1931 skriver:

  ok kallpappa, alla andra föräldrar! stämmer det vad ”kallpappa” säger? sen jag har bara en fråga till dig, du som är så bra insatt om vi lämnar det som hänt för en stund och ser framåt vem mår sämst idag” det måste väl vara så att det är Paulina? Om du håller med om det, så vad skulle du vilja göra för henne nu?
  /Tobbe

 10. Kallhällsförälder skriver:

  Okey adalen1931, då tar jag vad jag vet. Och då menar jag vet, inte spekulerar om. Jag har som engagerad pappa en bra insyn i skolans arbete.

  Paulina och ”mobbaren” har ömsom umgåtts och ömsom varit i luven på varandra sedan de gick i åttan. Skolans kurator har suttit med tjejerna tillsammans och enskilt åtskilliga gånger under det sista året. Båda två har kränkt varandra och ibland startat rena handgripligheter.

  Det finns ingen mobb mot Paulina. Klasskamraterna är skittrötta på deras bråk och tycker att båda beter sig illa och sabbar även för andra. De försöker stoppa bråken som uppstår, som i det fall som beskrivs utifrån mammans bilder.

  Det finns filmer från skolans övervakningskamror som visar att beskrivningen som klasskamraterna ger i dessa kommentarer är riktig. En film visar hur Paulina lämnar skolan själv med båda skorna på strax efter bråket i korridoren.

  Sen vet jag en del saker till som min medmännsklighet och moral avhåller mig från att berätta.

  Du kallar oss föräldra för fega och undrar varför vi inte gör som du vill. Jag undra själv varför jag överhuvudtaget ger mig in i en konversation med en massa inskränkta och infantila kommentarer från folk som inte ägnas en mikrosekund åt eftertanke och reflektion. Läser du inläggen från oss som vet mer än du, så har du en motbild som du kan fundera över.

 11. adalen1931 skriver:

  bra att 1st. föräldrer vågar yttra sig (var är alla andra) men när jag läser verkar det som ”äpplet inte fallit långt från trädet, du ”kallhäll” ta bort häll så har vi en ”kall mamma” som tydligen inte bryr sig i det elementära! Jag vill fråga dig ”kallmamma”- tror du verkligen inte att Mobbningen har ju utförts under lång tid?, den som har något innanför pannbenet och läst kommentarerna och Paulinas brev här fattar att det! och att det inte är den enskilda händelsen som i sig är fruktansvärd och som fick bägaren att rinna över, Hallå! har jag fel om jag säger att flickan som är elakast ”Onda tjejen”har bildat en mobb tjejer som står bakom henne, hon har makt över dessa tjejer och dom vågar inte annat än hänga på ”Onda tjejen” som tillsammans har dom har systematiskt på ett mycket kränkande/trakasserande sätt fryst ut Paulina, vad säger du om detta ”KallMamma”? var är din och dom andra föräldrar i Paulinas klass VÄRME för den som är utsatt, Ni sover inte särskilt gott kan jag tänka mig för ett ”rent samvete är den bästa kudden”, sen om ”Onda tjejen” läser detta så tycker jag synd om dig, fråga dig själv om du vill för du kommer att bli ihågkommen som en Mobbare när du blir äldre ”när sanningen kommer ikapp dig” då är det försent att ångra sig, snälla visa medmänsklighet och ring Paulina, bli ihågkommen från skoltiden att du var verkligen cool som gjorde det, för du har makten att göra bättring och inte en fegis som sparkar på den som ”redan ligger” för jag vet att för länge sen när du läste av Paulina märkte du att hon i dina ögon var blyg och svag du såg en chans och triggade dina kompisar att hänga på dig, du trodde du var tuff och cool men icke Fegt var det! Tuffa Coola tjejer försvarar dom utsatta! så våga vara cool nu och ring henne…please

 12. Kallhällsförälder skriver:

  All frustation och upprördhet i kommentarerna här och på Facebook utgår ifrån en enda historia, det som mamman och dottern ursprungligen skriver. När några elever som var på plats invänder mot beskrivningen av situationen blir de uthängda med namn och de ifrågasätts. Någon hävdar dessutom att det är ”mobbaren” som skriver.
  Jag vet en hel del om de inblandades konflikt/relation men kan och vill av olika själ inte uttala mig om den. 15% sanning som någon anonym skrev är i mina ögon en bra beskrivning.
  Är det ingen som undrar över varför det inte kommer något i Aftonbladet om detta. De har ju varit och pratat både med dottern och rektorn?

  Hela ärendet är tragiskt. Frågan är var det tragiska ligger.

 13. adalen1931 skriver:

  varför kommenterar ingen av föräldrarna som har barn i Paulinas klass här! Ni har till och med fått brev från Paulinas Mor men ni sitter och trycker Tysta som möss! Var finns Empatin? Är ni så Fega, Oerhört lågt så Svagt Vad säger erat hjärta! i mina/många andras ögon är ni inte bättre än mobbarna, tyck åtminståne till här, det är det minsta man kan begära av er….

 14. Inger Lalander skriver:

  Men vad är detta för skola som inte tar tag i ett problem som har pågått så länge? Både lärare och skolledning har begått tjänstefel och ska med det snaraste anmälas för detta. Det här är dessutom misshandel och då är polisanmälan också nödvändig.Finns det inget Elevhälsoteam med kurator/skolpsykolog/specpedagog på denna skola? De har också ett ansvar för alla elever. Alla elever har rätt att känna sig trygga på sin skola!
  Mobbing går att stoppa, finns bra metoder för det. Ett är att flytta mobbaren. Ett annat kan vara att tidningarna skriver om fallet, måste vara skämmigt för den skola som får läsa om sig själva och det är ju ingen bra reklam för skolan.

 15. adalen1931 skriver:

  Nu har 9-klassarna jordens chans att sluta upp bakom Paulina!
  Tydligen ska hon från och med måndag ha lektion i hemmet, 1 timme per dag, men det är inte vad hon vill, hon vill också ha samma chans som ni andra i skolan att studera till bra betyg, så kom igen 9-klassare visa att ni är många som tycker det är fel att behandla en elev i eran skola på detta sätt. Visa att ni är många som står bakom henne, ni kan göra vad inte skolan
  klarar! visa med att sluta upp redan på måndagmorgon demonstration/sittstrejka tills Paulina kommer tillbaks till skolan och när hon anländer då reser ni er upp och applåderar åt Paulina som många av er inte kanske förstått att hon faktiskt är skolans MODIGASTE elev!
  Sen hoppas jag att ALLA föräldrar som har barn i denna skola fyller parkeringen också sluter upp på måndagmorgon kl 08 00 VÄLKOMMNA att delta MOT MOBBNING, för tänk om det var ditt barn som blivit utsatt för detta!!!

 16. Haben skriver:

  Nä fyfaaaaaaan för dessa mobbare!
  Mår så dåligt när jag läser detta. Själv har jag också blivit mobbad under min skolgång men inte så här pass.
  Jag blir så förbannad när inget görs. Vart fan är föräldrarna till dessa ungdomarna? ?
  Jag har en så stor lust att veta vilka dessa är o visa verkligen hur någons liv kan förstöras ordentligt.
  Snälla om ni behöver hjälp så ställer jag mer än gärna upp. Kan hjälpa er kontalta median bl a debatt eller uppdrag granskning om ni är intresserade.
  Vi måste definitivt börja med att anmäla skolan och mobbarna!!!!!
  Om det är något jag är emot så är det mobbing.

  Snälla kontakta mig på mailen om ni vill
  [email protected]

  Stora lycko kramar till mor o dotter.
  Ni klarar er gallant ska ni se. Håll ut o håll ihop.
  Ps: känn inte att du måste gå till skolan, din hälsa o välmående kommer först.Glöm ej!
  Du har vunnit kampen redan som tagit emot allt skit o fortsätter leva
  Gud finns vid er sida

  Kram Haben

 17. Agnes skriver:

  Paulina är hemma från måndag för att jag lyckades att förklara henne att det är hon( offret) som måste isoleras enligt skolan. Inte så lätt att acceptera det men vad kan man göra till?
  Skolan Skolan bjuder på hemundervisning- 1 timme per dag som är ett skämt för oss.

 18. Bosse skriver:

  Efter att ha läst det här så reagera jag på följande:

  1. Varför har inte ”mobbaren” råkat ut för en olycka? som förälder så har man det yttersta ansvaret att skydda sitt barn. Nu är identiteten på förövaren känd och man tillåter att denne någon bär hand på ens barn ostraffat? Det är inte tillräckligt att uteslutande förlita sig på svenska myndigheter och att överlåta ansvaret över ens barn till någon annan förstärker offer rollen ytterligare. Förövaren har passerat gränsen sedan länge och omgivningen (däribland rektorn) har tydligt markerat sitt ställningstagande – det enda som återstår är ÖGA FÖR ÖGA

  2. Varför har rektorn inte råkat ut för en olycka efter att ha fält kommentarer såsom ”man skall inte stirra konstigt på andra”. Denne någon borde kanske lära sig innebörden i sin efterblivna logik och råka ut för samma sak som flickan i texten ovan efter att ha ”tittat lite konstigt”. Ett sjukhusbesök skulle kanske vidga rektorns perspektiv en aning.

  3. VARFÖR VARFÖR VARFÖR låter man sitt barn gå kvar i skolan när det råkar ut för dylika saker??? Ta hem dottern nu. Fixa ett sjukintyg, hitta på en utlandsresa till Polen pga sjukdom i familjen etc om man nu är så rädd för ekonomiska påföljder utav kommunen. det går att lösa alldeles utmärkt. Alternativt skyll på mobbningen vad som helst, men låt inte dottern gå till skolan tills situationen är löst. Punkt. Det finns inga MÅSTEN, man har ett val och det går att kringgå på många olika sätt. Uttrycker dottern självmordstankar så låt henne omedelbart stanna i hemmets trygga vrå – det borde vara steg 1.

 19. Magnus skriver:

  Detta är helt oacceptabelt. I Sverige 2013 får detta inte hända, ändå gör det det på så många platser. Viktigast initialt är att säkra upp miljön för den mobbade flickan, få tillbaka tryggheten att i alla fall kunna vistas i skolan för att få sin utbildning. Anmäl till alla instanser som existerar. Ut med artiklar i alla stora tidningar.
  Nu bor jag väldigt långt ifrån Järfälla, men de som bor i närheten, det måste finnas ett antal som är lediga på dagarna av olika anledningar. Arbetslösa eller inte. Samlas några stycken, gör upp ett schema och följ med tjejen till skolan. Sitt med, bevaka, stöka till det för skolans ledning, gör det obekvämt. Då ska ni se att mobbningen slutar och att skolledningen får upp ögonen att allmänheten tycker att det är för jäkligt. Det kanske är en galen idë, kanske finns någon hake som inte jag känner till, men undersök möjligheten. Det borde ta mig tusan vara en skyldighet när det faktiskt är ett liv som är i fara… i Sverige…. 2013…

 20. Thomas skriver:

  ”Hen har aldrig spottat på henne och misshandeln skedde endast en gång medans här står det ”dagligen”*

  Men gud vad bra att det bara hände ”endast” en gång, är du dum på riktigt?!? Finns en anledning till att jag tog mina barn och flyttade från StorStockholm, DENNA anledning! Inga ord eller onda tankar, om hon nu haft några, kan någonsin försvara fysiskt våld!!! ALDRIG! Om ni/du anser det så total anarki enda lösningen och det vill ingen ha.

 21. Moa skriver:

  kan man få tag i paulina på något sätt? har gått igenom samma sak och jag vet hur det är, skulle gärna vilja hjälpa henne med det lilla jag kan göra! för jag vet hur det är och det är absolut inte roligt, speciellt när skolan inte gör de dom ska!

 22. amanda skriver:

  Oscar skriv till Agnieszka Wisniewska på Faceebook det är hennes mamma!

 23. oscar N skriver:

  Vet nån hur jag kan komma i kontakt med de paulinas mamma?

  Jag har en stark organisation i ryggen och kan lösa paulinas situation och samtidigt ställa kommun och skola tillsvars. Och de som mobbar henne kommer absolut att sluta.

 24. amanda skriver:

  Till Agnes – så lite så, vill även tala om för dig att de e folk på ett annat ”forum” instagram som sitter och säger även där att paulina överdriver o ljuger osv, de som skriver så heter bland annat erik pihlblad ErikPihlblad på instagram samt nån sofie lindkvist. Ni kan ju ringa dem och höra va de har att berätta osv eftersom de enligt deras kommentarer på ladydahmers insta-bild vet exakt hur händelsen gick till och att paulina var den som startade allt..

 25. Joakim skriver:

  En dag kommer mobbarna bråka med fel barn/föräldrar, jag har sett det hända, då skrattar dom inte så mycket längre. Bara vänta

 26. druvan skriver:

  Ni som inte har lämpliga kommentar kan ju va snäll att sluta och kommentera!

 27. Oscar skriver:

  Vem fan vill sitta bredvid en neger?

 28. Kevin skriver:

  Hej! Jag heter Paulina och har fyllt 15 år. Att gå i Källtorpskolan är värre för mig än när jag såg min älskade pappa död på golvet för flera år sen. Helvetet i skolan sker varje dag sedan ett år tillbaka. Samma person spottar på mig, mobbas och slåss varje dag. För en månad sedan blev jag brutalt misshandlad av henne, blev sparkad över hela kroppen, mest på huvudet och ansiktet. Jag fick hjälp från Danderyds sjukhus. Mamma har anmält händelsen i skolan, polisen, BEO, kommunen och kanske på fler ställen, jag vet inte riktigt. Efter att ha varit hemma i 2 veckor kom jag tillbaka till skolan för att notera att det är ännu värre att gå i samma klass med mobbarna. Min mamma pratade med skolan många gånger. Det hjälpte inte alls. Efter misshandeln hade ingenting hänt, ingen frågade hur jag mådde, ingen från klassen pratade med mig. Fick veta att jag skulle undvika kontakt med mobbaren, då satt jag på toan under rasterna och åt ingen lunch i skolan för att undvika kontakten >>>>>>henne/honom (jag vet inte könet, om det är flera du försöker undvika är det ”mobbarna” istället för ”mobbaren” i tidigare meningar)<<<<<<>>>mobbaren (igen, samma sak, bara påminner dig. Fast istället ”han” eller ”hon”)<<<>>>>> och ett litet meddelande emellan precis som detta<<<<<< där jag undrar över kön på personen osv osv. Fyll bara i eftersom och hör gärna av dig på mailen om du har frågor!

 29. druvan skriver:

  Svar till alla: MOBBNING är inget man hittar på och jag tror på Pauline! Varför skulle jag inte ta detta på allvar? Och om dom hade ljugit hade dom verkligen inte velat ha hjälp med detta från ALLA på nätet! För när man ljuger går de alltid åt helvete i slutändan…så ni får säga vad ni vill men jag tror på Pauline och hennes mamma. Jag har tatt upp detta på min blogg för att jag är emot de SJUKT MKT!! De är inte acceptabelt alls! Ta aldrig en mobbares parti…MEN Hen(mobbaren) är oxå en människa som verkligen behöver hjälp , men inte bara hen – ALLA MOBBARE! Med hjälp menar jag prata ut med en psykolog elr liknande eftersom att de är oftast mobbaren som mår dåligt själv. Och tar ut de på en annan människa. Mobbning är fel! Och ja jag la upp en bild på mobbaren, men Paulines mamma bad mig att ta bort den för man kan bli anklagad för näthat och de va inte de jag ville meddela. Och jag tänkte inte efter innan jag la upp bilden… men tog bort den rätt snabbt när jag hade lagt upp inlägget. Jag håller med Amanda som kommenterat här. En mobbare brukar aldrig va själv!! Hoppas ni förstår vad jag sagt och inte tar illa upp…Jag har blivit utsatt själv och vet precis hur en mobbare är. Ha de gött / druvan (ägare av bloggen) ..kramiiz!

 30. adalen1931 skriver:

  jag blir lite förvånad över att flera ”Anonyma” nämner den enskilda händelsen, för det är inte kärnan på problemet, den var kanske droppen som fick bägaren att rinna över men det är de systematiska, upprepande trakaserierna kränkningar som pågått under en längre tid som det ska ventileras om, det är dom det handlar om! hur hård och ovetande tjejer i grupp kan vara att det sårar oerhört offret, tjejer kan vara onda mot varandra bara hur man tittar,viskar bakom ryggen och fryser ut personen det är sådana phykiska trakasserier som måste upphöra omedelbart så Anonymas hur förhåller ni till det? min fråga till Anonymas är har det förekommit/förekommer sådana trakaserier så måste dom upphöra omedelbart och ni vet det lika bra som mig att det är fel så vad säger ni är det ok att lägga ner redan idag? vad säger du A2 om detta har jag rätt, förresten hur går det med ”handslaget” de tjejer som känner igen sig i detta jag menar att ni behöver inte tycka om alla i klassen men om inte era föräldrar redan lärt er att respektera klasskamraterna långa korta smala.bruna vita ja alla är vi olika och respektera det, så börja nu, var hövliga mot varandra. Börja redan nu, fler från klassen får gärna tycka till speciellt tjejerna/killarna som tycker det är enklast att inte bry sig men gör inte det bry er istället detta handlar om er också det är på eran arbetsplats detta pågår så era synpunkter är också betydelsefulla hur känner ni er om det som pågår? tyck till för tusan säg till nu hur ni upplever detta…

 31. Agnes skriver:

  TACK amanda. Vilken bra idee. Dem kan vittna när polisen ringer de för att allt handlar om grov misshandel. Du är så duktig Amanda. Ska använda denna.möklighet.

 32. Agnes skriver:

  Jag är Paulinas mamma. Fick alldrig klagomål om det gäller hennes beteende.
  Men har behållit hela korespondetion med skolan som bekreftar allt som jag säger.
  ALLT!!!!!!! Har också en ljudfil från mötet med skolan. Filen verkligen upprorde dem som lysdnade den. Har ni nåt EMOT min dotter?
  Du aninim dom jag känner till och dom får lön för att hjälpa barn!!
  Ord mot ord????
  Nej!!!! För att jag inte snackar shit om skolan. Jag har allt på papper och minneskort.
  så sluta mobba min dotter även här. Idag hade ni möjlighet att bevisa eras sidan när Aftobbladet besökte er. Vad har ni mer än bara shit som ni fortfarande på min dotter?
  Helt skrammande.!!!!
  Om någon vill ra del av hela dokumentation som jag behållit som bekräftar att de vuxnar deltog aktivt med brott i skolan då mitt mejladress finns där nere.
  Skickar gärna.
  Inte anonym men Agnieszka Wisniewska- mamma rill Paulina som kämpade hela året. Imte.bara med mobbing. Men mest med vuxnar som trots många anmälan blundade för problemet

 33. amanda skriver:

  Men det är bra att ni anonyma skrivit och påstår att hon bland annat åt lunch osv för ifall det blir utredning vilket det på mamman verkar bli så kommer ni, oavsett ni vill eller inte – er ip adress sparas ju, att få vittna om det ni skrivit här och vittnar man falskt i domstolen kan det skada ens personuppgifter ganska hårt.. Så hoppas ni tänker er för nu innan ni skriver om saker ni kanske inte ens vet något om.

 34. amanda skriver:

  Och om ni nu såg allt hända, varför gjorde ni ingenting? Usch. Skäms… Bara för att NI inte såg att mobbingen skedde dagligen betyder det inte att det inte hände.

 35. Amanda skriver:

  Till anonyma; om folk försökte hålla tjejen borta från mobbaren – hur sannolikt är det? Jag menar, EN mobbare – om flera stycken står bakom offret skule mobbaren helt klart inte våga lyfta ett finger. Tror snarare det är mobbaren/na själv som sitter och kommenterar i kommentarsfältet här… Äckligt att ni överhuvudtaget försvarar mobbaren.

 36. Anonym skriver:

  Maggan, läste du inte ens vad som skrevs? Folk gjorde sitt bästa för att hålla bort Paulina från ”mobbaren.”

 37. maggan skriver:

  de värkar som att dom som är Anonym håller på mobbarnas sida om ni var där varför gjorde ni inget för att hindra bråket med andra ord så är ni på mobbarnas sida

 38. Anonym 3 (LÄS DETTA VIKTIGT FÖR ALLA!!!) skriver:

  Detta lögneri MÅSTE stoppas. Efter den här texten har publicerats har skolan målats upp på ett sätt som inte stämmer. Somsagt så stämmer 10-15% av det som står i denna text. Resten av allt är rena lögnen och påhittet. Flera saker jag undrar är varför du skriver att man ser att hon har fått en skosula i ansiktet? Jag var själv där och såg när detta skedde och INGEN FOT ELLER HAND var ens i hennes ansikte så den där bilden måste vara
  från ett annat tillfälle. Det som skedde vad några sparkar på benen och att hen drog i Paulinas tröja. Hen har aldrig spottat på henne och misshandeln skedde endast en gång medans här står det ”dagligen”
  Jag förstår att du vill ta upp detta ämne och jag säger inte att denna information kommer ifrån dig. Men den som har gett ut denna information VET själv att det mesta är lögner, förstår inte vart ni vill komma med detta?
  När hon gick därifrån var BÅDA skorna på fötterna och håret såg ut som det alltid har gjort.
  Kuratorn, rektorn och andra vuxna har kämpat med detta fallet. Dom har försökt hjälpa Paulina och dom har anmält hen så det stämmer inte heller att skolan inte gör något.

  Hoppas alla som läser detta inser att detta är sanningen jag kommer med och försöker inte på något vis försvara ”mobbaren” SANNINGEN SKA FRAM!

 39. adalen1931 skriver:

  till anonym 2 får jag kalla dig A2? blir så glad att du skriver forsätt med det… för då får jag får vi lite insyn vad som händer och möjlighet att medla direkt till dig och det är ju kanon att du går i denna klass då kanske du kan få igång en dialog med dom inblandade kanske med ursäkter och ett avslut med ett handslag för det kan vara en början till en humanare och trevligare stämmning på skolan och i klassrummet, det som har hänt kan ni inte få ogjort, men framtiden kan bli så mycket bättre med ett enda ord FÖRLÅT, så vad säger du A2 kan du få till en dialog eller ska jag istället fråga finns viljan att lösa detta? Förresten hur har det varit idag i skolan? Hoppas och tror på dig A2…

 40. Anonym2 skriver:

  För det första så vill jag säga att jag är en annan anonym person så att vi är färdiga med det.

  Jag går också i Paulinas klass och jag måste säga att detta absolut inte är sant. Jag tycker det är skit dåligt att för det första hänga ut mobbaren eftersom att då blir hen lika kränkt som Paulina. Att du la upp en bild är så grovt att det inte finns.

  Mobbaren har aldrig spottat på Paulina, aldrig kastat flaskor på henne eller någonting sådant. Paulina och hen började bråka och jag håller med dig om att det var hen som slog första slaget men Paulina slog och sparkade tillbaka. Sedan var det en person i klassen som drog bort hen och gissa vad som hände då? Jo Paulina sprang dit där hen var och började slå på hen och den andra personen. För att få bort Paulina behövde en annan person dra bort Paulina och sedan sprang hon hem. Och kan du förklara för mig vad det handlade om med en sko? Var det så att mobbaren bara bestämde sig för att dra av henne hennes converse? Hur fan skulle hon fått av de? I sånna fall tror jag att hon drog av sig skorna innan hon kom hem för att det skulle se ut som om det var mer synd om henne.

  Jag tycker att det är så dåligt att du målar upp en falsk bild på hur våran skola är och vad mobbaren gör. Förstår du hur det känns för hen? Du målar upp hen som en jätte dum person som gör allt fel men har du frågat om Paulina har gjort något mot hen?

  Vadå rektorn gör ingenting åt saken? Rektorn har polisanmält och har funnits där och har försökt att få reda på allt. Jag är så jävla trött på att ni ska lägga ut saker på internet där det är kanske 15% som stämmer medan allt annat bara är bullshit.

  Hen och hon var vänner i början av oktober så om hon har suttit och gråtit på toan undrar jag hur och när då. Hon har varit med hen och hens vänner under hela lunchrasterna.

 41. Madelene skriver:

  Hej..Jag blir riktigt förbannad när jag läser de här!
  Jag är 31 år idag och jag har själv gott i Källtorpsskolan
  7-9Aan. Och jag vart konstan Mobbad och utfryst från mina klasskamrater!
  Vart kallaf för stickan och anorexia fall!! Efter som jag var smal uder den skol tiden ,
  Så vart jag kallad så. Dom skrattade åt mig killarna å klassen både utan för klassrummet å inne i kallassrummet! Kastade suddigum när läraren inte såg m.m även tjejerna var elaka när de var gyumnastik. Hadde ont i magen varje gång sen hotade en kille i min klass mog till livet men då vart de samtal med lärare å han å hanns mamma å pappa! Sen min bror viste vem han var så han träffade honom efter skolan å sa till han att inte röra mig m.m å de hjälpte pluss att min bror hade kill komposar som gick där då i 9an så dom höll koll på mog att jag inte vart mobbad!
  Men så tragist att inte lärarna gjorde mer eller rektorn då när jag gick där, dom gjorde inget åt saken alls! Så jag för står din dotter loder med henne verkligen men gör allt ge inte upp nu tan anmäl till socialen å till skolverket pluss se till å få de publicerat i tidningen aftonbladet m.m se till å få kontakt med en skornalist!! Och anmäl även till polisen misshandeln! De här e fan inte OKEJ!!! Fan vakna upp nu ni som mobbar folk för ni vet inte hur dålogt flickan mår å de ska inte behöva gå så långt att flockan kanske tar sitt liv!! För de vill ni inte ha på ert samvete!!! Stor bamse kram till dig tjejen ♥♥♥ Ge inte upp nu va stark! Man ska flytta på mobbarna inte på den som blir mobbad!!!

 42. adalen1931 skriver:

  det mest intresanta här nu är du ”Anonym” därför riktar jag mig till dig du är den största tillgången här, du vill säga din mening och det är starkt och modigt men jag kan även skönja ödmjukhet i dina hittils 2 kommentare, hoppas på fler, sen hoppas jag att inget hat finns här ingen skall hängs ut här ingen skall dömas för i mina ögon är alla drabbade offer, vi visar varandra respekt och ödmjukhet och det är med det jag skulle önska att du Anonym , du verkar ha dom kontakter som behövs för att få till en dialog mellan dom utsatta eleverna du får i uppgift av mig att få till den dialog där kanske en ursäkt och ett handslag ingår, tala med den som du tror kan ställa upp på detta, fixar du detta blir du skolans mig och många andras hjälte, det vore väl skönt för alla särskilt ni elever att lämna detta tragiska och gå vidare med det primära ”skolarbetet vad säger du, det känns som du har styrkan, skriv och berätta hur du tänker och känner, jag håller på dig, Lycka till, skriv så snart du kan…..

 43. druvan skriver:

  Jag tog bort bilden på mobbaren för de kan klassas som näthot och jag vill inte bli anklagad för de.

 44. Swoiden skriver:

  Kan ni inte peka ut misshandlaren?

 45. Men store tid vad avundsjuka kan ställa till hos människor – vilka är så enormt omogna att de dristar sig så lågt att mobba! Vilken vacker flicka som blivit mobbad..INGEN ska bli mobbad och skolan är sannerligen ansvarig för att ingen blir det under skoltid och på vägen hem från skolan och till skolan. INGEN ska behöva vara rädd för att gå i skolan en laglig rätt för alla barn. Den flickan som misshandlar bör omplaceras omgående – bort från skolan om inte så sker låt då offret få hemundervisning tills bättring skett i skolledningen. Alla vackra tankar till denna flicka som fått utstå så mycket lidande på grund av andras bitterhet och primitiva agerande – vi bör ha nått längre i utvecklingen år 2013 och vi har lagar som ska följas!!!

 46. Anonym skriver:

  Jovisst är det ett tecken på låg intelligens. Precis som rasism. Varför ska inte båda sidorna utredas? Det som hänt henne är hemskt och ska tas itu med, men varför blunda för vad hon själv gjort..?

 47. Thomas skriver:

  Lämna ut mobbarens namn så är detta löst innan dagen är slut, detta är inte ok och ska fan aldrig svepas undan med ”konstig blick” eller om hon har kallat någon för ”neger” eller inte!! Fysiskt våld är alltid ett tecken på låg intelligens

 48. Anonym skriver:

  ”Hennes dotter har aldrig varit elak mot henne eller någon annan.”
  Förlåt men detta är inte sant, hon är känd för att ha sagt ”jag vill inte sitta bredvid en neger” när hon ombads byta plats i klassrummet till exempel. Visst mobbning och trakasserier ska stoppas, men hon har ju själv trakasserat. Klart det ska utredas och mobbarna ska möta konsekvenser, men hon är knappast en ängel själv… Detta kommer från en person i hennes klass. Skulle vilja höra båda sidorna faktiskt, känns som om en hatkampanj startas mot ett par tonåringar baserat på anklagelser utan någon riktig utredning.

  P.S. Det har hänt innan att misshandel gått omärkt på Källtorp utan att skolledningen brytt sig, med andra offer. Vill inte nämna namn eftersom jag respekterar offrets privatliv.

 49. Lisa skriver:

  Jag kan inte förstå att ingen gör något åt detta? Det är sjukt hur vuxna människor accepterar misshandel, det för inte gå till på detta viset. Om din dotter behöver någon att prata med så kan hon gärna höra av sig till mig, ni har min mejl adress. 🙂 Kramar

 50. adalen1931 skriver:

  ”BOMBA”
  vi som inte kan hjälpa fysikt ”bomba” dessa två mejladresser med era synpunkter om hur orättvist fallet Paulina behandlas:
  [email protected]
  [email protected]
  Visa nu alla att vi viker inte ner oss vi ”bombar” till dess Paulina berättar att hon och hennes mor är ok! SPRID detta på alla sociala medier.

 51. Carin Björklund skriver:

  Skolan ska arbeta aktivt för att motverka kränkningar och för att ALLA barn ska känna sig trygga, accepterade och respekterade. Skolan ska jobba för alla barns lika värde.
  Boka tid med rektor och kurator där ni lyfter problemet. Ta gärna med en journalist som kan hjälpa dig med ev. språksvårigheter och som dessutom kan sätta press på skolledningen genom att skriva om hur de hanterar den allvarliga situationen och dessutom följa upp ärendegången efter ett par veckor.
  Det handlar om ditt och andra barns arbetsmiljö. Kontakta skolverket och informera dem hur ni bemötts/nonchalerats.
  Jag skulle dessutom polisanmäla misshandeln om inte skolan redan gjort det.

  Kram/Carin

 52. Robert skriver:

  Blir så arg på skolan och mobbaren när jag läser det här. Det är skolans skyldighet att anmäla till socialnämnden om de tror att ett barn kommer att fara illa eller har farit illa, vilket hon uppenbarligen har gjort. Har de gjort någon anmälan?
  Jag hade gärna ställt upp som stödperson för din dotter i skolan (sett till att hon inte kommer skadas något mer) men tyvärr bor jag alldeles för långt bort för detta. Jag hade gärna tagit ett allvarligt snack med den idiotiska rektorn på skolan också – som bör avgå efter att detta uppdagas i media.

  Jag förmodar att du har ringt socialtjänsten och gjort en anmälan om misshandeln?
  Anmäl skolan också om det visar sig att de inte gjort en anmälan!

  Lycka till!!

  /Robert

 53. Paula Lepistö skriver:

  Hej!

  Med ilska läser jag vad dottern är med om, blir så arg att man inte gör någonting. Sluta dalta! Gällande byte av skola, tycker jag att dottern, inte ska byta – utan mobbarna. På något sätt bör skolan få en ordentlig näsbränna.

  // Paula

 54. maria skriver:

  jag hoppas verkligen att mobbaren träder fram. för jäkligt när skolan inte gör nåt åt mobbning. det du kan göra för att det ska bli rätt stavat i artikeln till media är att det finns ett rättstavnings program på datorn. du kanske vet nån som kan hjälpa dig med det. ja att gå ut i media brukar alltid fungera när inget annat hjälper. önskar dig och din familj lycka till. dottern ska inte behöva byta skola som det ofta rekomenderas. det är mobbaren som ska byta skola. kramar i massor

 55. INGET Namn skriver:

  Hon har gått i min skola och klass och hon var mobbade där också men inte på den här nivån. killarna mobbade henne ganska ofta men tjejerna tröstade henne. här så ser det ut som att ingen vill hjälpa henne inte ens lärarna. men hoppas att allt kan bli bättre

 56. adalen1931 skriver:

  Hej nu blev du förvånad! men jag vet att du läser kommentarena här…Just det jag riktar mig direkt till dig ”mobbaren” vet inte ditt namn för mamman och dottern har skyddat dig, fattar du vad jyst dom är fast du är så vidrig! jag skulle inte tveka att skaffa ”pepparspray” ja nu kanske jag tog i men jag blir så arg på dig, förlåt, förresten jag antar att du själv har grymma problem hemma! har jag rätt? men du låt inte dom gå ut över din klasskamrat! ge dig till känna istället här för det vågar du väl? så kan du väl berätta vad som pågår? du kan väl göra det? snälla åtminståne anonymt eller att du tar rollen där du känner den som mobbar flickan och vet hur mobbaren känner sig, det skulla vara så betydelsefullt att få höra vad du har att säga jag ber dig, våga möta problemet, vågar mobba så vågar du skriva en kommentar här eller hur? eller svara på någon av frågorna förresten hur känner du när du tittar på din kasskompis foto? Du är bara barnet själv och du kanske inte förstår hur fruktansvärt illa flickan mår för du vill inte ha ett liv på ditt samvete men försök att förstå hur långt det gått men det är försent att lösa men det hänger på dig nu så skriv en rad.
  Ps. om det finns elever i Kärrtorpsskolan eller andra som vet något SNÄLLA SKRIV vad ni vet det är oerhört viktigt att höra era synpunkter.
  /Tobbe

 57. Susanne skriver:

  Det är det som är problemet, att dottern är vacker <3 Styrka till flickan! Mobbing är aldrig okej, tills något händer, ta flickan från skolan och invänta reaktioner. Själv mobbad tidvis i grundskolan. Fick en ursäkt från mobbaren långt senare, i vuxen ålder, och fick av mobbaren svaret utan att behöva fråga efter det: -Du var ett hot mot oss andra. Du var vacker pojkarna tittade på dig, och du var snäll och omtänksam… Ingen ville se, ingen ville säga något, jag berättade inte själv för varken mina föräldrar eller skola, ansåg det vara helt min sak. Detta du skriver här är något mycket mycket värre, så ta flickan från skolan!

 58. Bea N skriver:

  Att byta skola är tyvärr inget som går över en natt! När man flyttar, om det inte är för långt bort, så är det oftast så att eleven går kvar i sin gamla skola tills terminen är slut. Att bara vara hemma är inte heller rätt då kommunen kommer att lägga ett vite på att mamman ska se till att dottern kommer till skolan. Vitet är några tusen kronor.

  Det Agniezka måste göra är: Kontakta BUP för att dottern behöver psykologisk hjälp nu och kontakta läkare som kan sjukskriva dottern i hemmet. Då kan Agniezka kräva att dottern får en anpassad skolgång med lektioner i hemmet.
  Anmälningar är gjorda men tyvärr så tar all byråkrati tid. Ni flesta har nog också hört om de domar där skolor/kommuner blivit dömda att betala skadestånd till kränkta elever och ofta så berättar media hur lång tid kränkningarna hållit på.

  Polisanmäl mobbaren för hennes gärningar om det inte redan är gjort.

  Sök till en annan skola nu så flickan slipper eländet nästa höst. Sök gärna en med annan pedagogisk inriktning än Kärrtorpsskolan.

  Kontakta föräldrarådet eller föräldraföreningen på skolan och be om hjälp att få rektorn att förstå.

  Jag har varit ute i olika skolor och arbetat med att stävja mobbning i många år. Jag har i nära 20 år drivit olika föräldrafrågor ideellt. Jag var utsatt för mobbning för 40 år sedan: hon drog mig i håret, spottade på mig, sparkade mm och jag vet tyvärr att de såren aldrig bleknar. När min äldsta dotter blev utsatt så tog det hus i helvete vill jag lova men om inte skolan flyttar den som mobbar till en annan skola så tar det tid att få förändring. Jag tycker att det är tur att vi kan byta skola för våra barn utan att behöva byta bostad numera.

 59. Daniela skriver:

  Byt skola till tjejen… Hon ska inte behöva gå dit där hon blir slagen o spottad.. Jag hade nog gått till skolan och tagit tag i den personen som mobbar och bokstavligen gett henne en omgång. Om ingen fan hjälper och skolans ansvariga är så efterblivna att dom inte kan stoppa en idiot som mobbar då tar man tag i mobbarnas familj. Våran rättsystem suger. Hade det varit min dotter så hade jag fan tagit saken i egna händer och sedan bytt skola till henne..
  Hennes liv är mer värt än att en mobbare får henne bli självmordsbenägen. Fy fan må den tjejen som mobbar brinna i helvetet!!!!

 60. Cat skriver:

  Sluta gå till skolan innan ansvariga gör något. Helt otroligt dumma svar om att P har tittat elakt på ngn och därför blivit misshandlad. Mig veterligen är det lagligt att blänga hur mycket man vill MEN inte lagligt att misshandla ngn så grovt som i detta fall. Hoppas verkligen att någon tidning tar upp fallet.

 61. juliana skriver:

  Zrobcie anmälan do IVO ze wzgledu na powolny utredning w socjalu, potem do skolinspektionen.

 62. Sisa skriver:

  Det är de vuxnas ansvar att se till att barnens arbetsplats, skolan och dagvården, är en trygg och säker plats att befinna sig på.
  Inte barnens ansvar.
  Vår, vi vuxnas!
  Se till att det tar slut.
  NU.

  Innan det är för sent för ännu två barn.

 63. Agnes skriver:

  Agnieszka: jag har tipsat Aftonbladet(har en kontakt där). Hur kan man komma i kontakt med dig ifall de skulle vara intresserade av att skriva om detta, ifall du vill?

 64. Christine skriver:

  Helst sanslöst hur de vuxna blundar för problemet. Det är lärarnas ansvar att barnen lär sig på lektionerna. Vem ser inte att hon är ledsen och rädd? Att tjejen som mobbar kan få fortsätta med det ens en dag till är ofattbart :/ Svenska skolan har ingen empati 🙁 Hopas verkligen att det löser sig snart!

 65. Sussanne Backman skriver:

  Har delat på Facebook!
  Att man kan vara så jävlig!
  Stå upp för henne ni alla andra elever i klassen, det är mobbaren som ska tas ur skolan!
  Det är inte meningen att man ska vara livrädd hela skoltiden, livet går inte i repris.
  Mobbare går fria medans andra brott ger långa fängelsestraff, fy f…n!
  Vart är alla vuxna på Källtorpskolan??
  De som ska vara en trygghet och förebild ”stoppar huvudet mellan benen”, blundar och låtsas att problemen inte finns, YNKLIGT!
  Gå till tidningar, media osv, gör polisanmälan!
  *Styrkekramar* till er <3

 66. Agnieszka skriver:

  Tack alla Ni som stödjer oss och engagerar sig själva för att hjälpa oss.
  Det betyder mycket för oss,speciellt för min älskade dotter.
  Åsa- mitt mejl är [email protected]

 67. Jan-Peter Oscarsson skriver:

  Jag blir så ledsen när jag läser om hur grymma mobbarna kan vara. Varje elev ska kunna känna sig trygga i skolan. Det är verkligen på tiden att skolan med rektorn i spetsen börjar ta mobbning
  på allvar. För att kunna göra det på ett bra sätt är först våga medge att det förekommer. Jag menar att den rektor som påstår att mobbning inte förekommer på sin skola har en alldeles fel
  attityd. Tyvärr förekommer mobbning på ALLA skolor.
  När mobbning uppdagas skall mobbaren stängas av eller tvingas byta skola INTE den som mobbas.
  Jag tycker också att flickan på bilden ser både klok och vacker ut. Själv skulle jag vara mycket stolt ifall jag fick vara hennes vän.
  Stor kram till dig!

 68. Natasza skriver:

  Hej på Er,

  Stor styrkekram på Er i början. Känner Er inte personligt men känner mig tvungen att skriva några ord.
  Ingen absolut ingen får vara utsatt för ett sådant! Man blir bara sååå arg och besviken. Detta är oacceptabelt! Hon är bara ett barn, en söt tjej som förtjänar allt bäst och framförallt trygghet i skolan. Jag beundrar henne för att hon kämpar och älskar sin mamma så mycket. Agnieszka du är den bästa mamman hon kunde få och jag förstår att du kommer aldrig sluta kämpa för hennes trygghet och bra liv. Och jag hoppas att du kommer att lyckas med det. Funkar det inte med rektorn och lärarna då gör du rätt att involvera media. För Paulina är varje dag viktig! Man får inte vänta tills det händer något fruktansvärt:( och då kommer alla fråga varandra vad fanns felet. Och felet är här och nu där ett barn som lider ligger i focus. Barn som ber om hjälp och är fortfarande osynlig som hon skriver själv:(
  Jag håller tummarna och ber för Er att allt bli bra.

 69. Åsa skriver:

  Jag skulle vilja tala med flickan..
  Och fram tills ni får ett beslut tycker jag du ska ta henne ur klassen och skolan.
  Hur kan man komma i kontakt med mor och dotter?
  Mvh Åsa

 70. Anna skriver:

  Jag fattar det inte. Föräldrar och barnen måste känna sig trygg när dem lämnar/lämnas i skolan. Varför det är hon som ska undvika mobbarna inte tvärt om. Varför inga av lärarna har inte märkt att hon sitter på toa på rasten eller inte äter lunchen. Bra skola börde meddela mamman om detta. Fråga vart ligger problemmet. Skolan vill inte göra anmälningar för vad är det för skolan som har såna problem. Jag har träffat Paulina, hon är så lugn och tar hand om små systrar. Hur en sån tjej kan titta på någon att hon blev misshandlad. Hur kan någon göra det? Frågar jag. Man blir mer och mer orolig. Jag kan bara föreställa mig hur mamman känner sig och förstår att hon måste söka hjälp från olika håll. Jag skulle också göra det. Man blir tvungen att göra det tyvärr. Vi är med Er tjejer.

 71. Julia skriver:

  1. Byt skola
  2. Ta en judo eller Taekwondo klubb och börja med det
  3. Anmäla skolan i Skolverket
  4. Hitta en journalist och berätta din historia /publicera den, benämna skolan i artikeln

 72. Tindra skriver:

  Skulle så gärna följa din dotter till skolan och sätta stopp för mobbingen och anmäla rektor och lärare som inget gör!! Föresten är din dotter otroligt vacker ❤️ styrke kramar till er ❤️

 73. Hej! jag blir så galet arg av det jag läser. Helt vansinnigt! och vad är det för ledning på Källtorpsskolan?!!!! Ja anmälas ska de! Och någon media borde ju fånga upp detta. Sådant här får inte bara hå obemärkt förbi! Ett tips är att också kontakta organisationen Friends och Sara Damberg som arbetar mot mobbing! Det är fruktansvärt det din dotter är utsatt för och vet att många med mig önskar att vi kunde göra något för henne. Vi finns här för er!

 74. Helén skriver:

  Fy sjutton. Ogilla mobbing. Ta å va hemma ett tag å byt även skola. Håller tummarna för dig.

 75. Agnes skriver:

  Tack för hela hjälpen som vi fick från dig.
  Gud vad tacksam vi är för allt som du har gjort för oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida