Byt ut den traditionella fikan mot denna sockerkaka som precis innan servering grillas lätt eller rostas i stekpannan. Servera med Amarulagrädde och valfria röda bär!
Sockerkaka
3 ägg
1 dl råsocker
1,5 dl strösocker50 gram smör
1 dl Amarula Cream
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Rivet skal från 1/2 citron
210 gram vetemjöl
200 gr röda vinbär
Lite smält smör att pensla på innan grillning
3 dl vispgrädde
2 msk Amarula Cream
1/2 tsk vaniljsocker
Jordgubbar, vinbär, hallon eller andra valfria bär
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, citronskal och salt i en bunke. Smält smöret och ha i amarula, ställ åt sidan. Vispa ägg och socker riktigt riktigt pösigt. Tillsätt smöret och rör ihop. Vänd därefter ner torrblandningen med luftiga tag för att behålla så mycket luft i kakan som möjligt. Vänd till sist ner de röda vinbären. Smöra och bröa en sockerkaksform, häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter, känn efter med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Vispa grädden tillsammans med amarula och vaniljsocker.
Skär kakan i portionsbitar, pensla lite smält smör på varje sida och grilla ca 1-2 minuter på varje sida. Servera med amarulagrädden och valfria röda bär!