Dagens skönaste tips: Grillad sockerkaka med Amarulagrädde

3y43TLGZIdiWeoer6XiW3Qr0vnlkrv-1Z0KnQpB2RVHgrcWRe42fT6dl16xvV-FP6oj11ahY-h7y70TmEngpLMHDgyWyYtKkI-aRZGo45tgAAZZEJMTpte8bZlpd0EBUTxy7mAAL4SONX_lpeJt-8sRCzwbMSbQ7kGeUH1opKuSdMi9_Vd3a1PsjEBeHytLfwBoqhyA_ZXMsXTto96haUnG6iHByt ut den traditionella fikan mot denna sockerkaka som precis innan servering grillas lätt eller rostas i stekpannan. Servera med Amarulagrädde och valfria röda bär!

 

Sockerkaka
3 ägg
1 dl råsocker
1,5 dl strösocker50 gram smör
1 dl Amarula Cream

1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

1 nypa salt

Rivet skal från 1/2 citron

210 gram vetemjöl
200 gr röda vinbär

Lite smält smör att pensla på innan grillning

 

3 dl vispgrädde
2 msk Amarula Cream
1/2 tsk vaniljsocker

Jordgubbar, vinbär, hallon eller andra valfria bär

 

 

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, citronskal och salt i en bunke. Smält smöret och ha i amarula, ställ åt sidan. Vispa ägg och socker riktigt riktigt pösigt. Tillsätt smöret och rör ihop. Vänd därefter ner torrblandningen med luftiga tag för att behålla så mycket luft i kakan som möjligt. Vänd till sist ner de röda vinbären. Smöra och bröa en sockerkaksform, häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter, känn efter med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Vispa grädden tillsammans med amarula och vaniljsocker.

Skär kakan i portionsbitar, pensla lite smält smör på varje sida och grilla ca 1-2 minuter på varje sida. Servera med amarulagrädden och valfria röda bär!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida