Det perfekta matbordet

I våra hem cirkulerar livets bestyr ofta kring köket, man brukar säga att köket är husets hjärta och det håller nog många med om. Det första du ser i ett kök är något som tar stor plats och det är även den möbel som nog används mest i hela huset, nämligen matbordet. Hur väljer du då det perfekta matbordet?

Ett modernt tips till matbord som du kan hitta på marknaden just nu är matbord naturaledge. Dessa bord har en yta som består av trä eller liknar trä.

Yta och budget

Det är viktigt att anpassa matbordet efter den yta du har tillgänglig i rummet, det är också viktigt att utgå från din ekonomi. Ett stort runt matbord kan vara otroligt trevligt när du har gäster på besök men det passar inte alla ytor. Vill du ha ett bord med plats för 8–10personer blir diametern på bordet mycket stor, vilket kräver ett stort rum.

Stora matbord

Det är alltid trevligt att bjuda över dina vänner på middag en lördagskväll och det slutar lätt i att ni blir många i sammanhanget. För att alla vänner ska få plats kan du behöva ha ett bord som rymmer minst 10 personer och ett matbord för 10 personer passar bäst för stora matrum. Ett sådant bord är inte fullt lika användbart i vardagen.

Tips

När du ordnar en middag till familjen gäller det att göra alla bekväma. Tips för en trivsam familjemiddag kan börja med att ge alla rätt svängrum. Det är inte trevligt att sitta och trängas vid bordet och en tumregel om du exempelvis har ett runt bord är att varje person behöver ha 70 cm av bordet att röra sig på när man har satt sig.

Funktionellt

Att köpa ett matbord där du har möjligheten att förlänga det vid behov genom att lägga i en iläggsskiva kan vara smidigt för många bohag. Bordet kan då användas både till vardags och fest. Sådana funktionella bord hittar du både bland de vanliga rektangulära borden och bland de runda modellerna. Har du ont om plats är det ett funktionellt val av matbord.

Tidlöst

När du investerar i ett nytt matbord vill du känna dig lika nöjd med det efter några år. För att inte tröttna på bordet är ett bra tips att du inte väljer något extravagant och modernt för tillfället utan det är att föredra att välja något tidlöst och klassiskt. Väljer du något i en skrikig färg finns en stor chans att du tröttnar på det.

Det viktigaste att poängtera vid val av matbord är att du köper ett bord som passar din yta. Ett bord som passar perfekt in i sin omgivning är pricken över i:et i husets hjärta.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida