Dagliga livet hacka tips

5 tips för ett hälsosammare studentliv

Som student är det lätt att falla i mönstret av fryspizza, snabbnudlar och ändlöst Netflix-tittande, men det finns många lösningar och tips på hur man håller sig hälsosam. Det handlar oftast om små förändringar i ens rutiner och självdisciplin. Det finns inte bara fysiska fördelar med en hälsosam livsstil – en hälsosammare vardag och en välmående kropp resulterar ofta i bättre fokus, vilket i sin tur kan ge bättre resultat i skolan.

Kosten


Nummer ett – ät rätt. Ät alltid frukost, även om det kanske är en stressig morgon. Ta med en frukt eller en granola bar till skolan, det hjälper dig att äta rätt under resten av dagen. Hoppa aldrig över måltider och försök byta ut onyttiga snacks som chips och godis till frukt, nötter och low-fat granola bars. Gå till restauranger och matbutiker som erbjuder studentrabatt så kan du köpa hälsosammare mat billigare.

Rör dig mer


Nummer två – träna. Att trycka in ett gym pass eller en joggingtur under en hektisk vecka kan verka svårt, men bara 30 minuter av aktivitet per dag kan hjälpa dig enormt. Försök gå så mycket som möjligt. Det finns dessutom många gym som erbjuder studenterbjudande på olika klasser och också hela medlemskap. Nummer tre – sov. Se till att du får tillräckligt med sömn. Det gör dig utvilade och mindre mottaglig för sjukdomar.

Träna bekvämt


Nummer tre – investera i bekväma, funktionella och snygga träningskläder. Det är ett känt faktum att man kan få lite extra motivation om man känner sig bekväm och kanske till och med snygg i sina träningskläder. En studentnytta är att vissa sportbutiker har specifika erbjudanden som endast gäller för studenter, så du kan ta del av nya kollektioner av sportkläder utan att behöva betala allt för mycket.

Hitta rabatter
Nummer fyra – hitta rabatter på tjänster för studenthälsa. Det kan vara så enkelt som att leta upp en studentrabatt på matlådor som du beställer från nätet, vilket gör att du kan laga större mängder hälsosam mat hemma och sedan ta med som lunch nästa dag. Detta kan i sin tur förhindra dig från att gå till McDonalds och äta. Du kan även hitta rabatter på träningsredskap, som t.ex. yogamattor eller tyngder att lyfta.

Avstå rökning


Nummer fem – rök inte. De flesta vet nog idag om riskerna med rökning, trots det röker en hel del studenter. Det skadar din hälsa och i motsats till vad många tror att det är avstressande så kan det snarare öka stressen.

Studenthälsan kan vara något som man glömmer bort, men med hjälp av dessa enkla tips kan du bibehålla en hälsosam livsstil och på så sätt även få bättre studieresultat.

6 tips för kvinnliga entreprenörer som vill starta eget

Har du en vision och dröm om att starta eget företag? Idag är det fler kvinnor än någonsin som startar eget och det skulle kunna vara många fler. Många kvinnor sitter inne med kunskap som skulle kunna användas i ett eget företag. Ändå är det många som inte vågar ta steget till att öppna eget. Vad beror det på? En del känner en trygghet i att ha en fast anställning och vågar inte lämna den och andra tycker att reglerna för att starta eget känns för krångliga. En annan orsak kan vara brist på kapital. Om du läser igenom denna lista med tips kanske du sedan vågar ta steget. Att få arbeta med det man brinner för är få förunnat och om du har chansen bör du ta den.

  • Har du en gedigen kunskap inom något ämne? Då skulle du kunna jobba som konsult och ta betalt för att dela med dig av din kunskap. Att bli konsult kräver heller inget stort startkapital eftersom du inte behöver köpa in ett lager av varor. Det är du själv och din kunskap som är företagets tillgång. Om du är kunnig inom ekonomi och känner till marknaden är möjligheterna att som finanskonsult hjälpa andra och ta betalt för det stora. Är du redan finanskonsult är skillnaden mellan att starta ett företag eller arbeta som konsult åt någon annans företag inte speciellt stor. Varför inte göra det åt dig själv istället för att arbeta åt någon annan som vinner på din kunskap?

  • Om du är arbetslös har du möjlighet att få ekonomisk hjälp till att starta eget. Missa inte den chansen om du är arbetslös och har en dröm om att starta eget. Förutom ekonomisk hjälp under sex månader kan man också få tips och råd vad gäller att driva eget företag. Arbetsförmedlingen anordnar olika kurser och du kan även få individuellt stöd och anpassad vägledning.

  • Ha ögonen öppna för olika möjligheter i det län där du funderar på att starta företag. Tillväxtverket är exempelvis en myndighet som hör till Näringsdepartementet. De anordnar bland annat olika kurser och ibland speciellt för kvinnor. Om du redan har ett företag kan du även ta in personal utan att det kostar dig speciellt mycket för annars är personalkostnaden en stor del av de utgifter ett företag har. Många nystartade företag är enmansföretag men ibland krävs det personal för att snabbt kunna nå det mål man har med företaget. Att göra allting själv kan vara både svårt och tidsödande.

  • När det gäller tips på hur du startar ett framgångsrikt företag gäller det att tänka stort. Problemet med många kvinnor är att de först och främst ser till välmående och att få syssla med det de tycker om. Självklart är det viktigt men om du till exempel vill arbeta med att göra smycken ska du tänka stort. Att designa och tillverka dem själv blir du inte rik på. Designa gärna men se efter hur du kan få dem tillverkade billigt och att hitta material till bra pris. Att sitta och tillverka själv ger alldeles för dålig timlön. Om du ändå vill göra allting själv måste du bli bättre på att värdera din tid så att du verkligen får betalt för det du gör. Många kvinnor är dåliga på att se värdet i det de gör.

  • Ha en vinnande attityd redan från början. Det betyder inte att du bara ska drömma men du ska ha en vision om hur ditt företag ska se ut och du ska ha ett klart och realistiskt mål. Rensa bort alla tankar som känns negativa. Målet du har ska du kunna nå och du ska känna dig säker på det.

  • Det ska finnas en marknad för de produkter och tjänster som du erbjuder. Vilka är dina kunder? Redan från början ska du veta vilka kunder du vill nå ut till. När du marknadsför ditt företag ska du rikta dig till de kunder som du vet kan bli dina. Felriktad marknadsföring är både kostsam och onödig.

Är du redo att starta ditt företag?

Vågar du ta steget till att bli din egen chef? Ofta ligger det mycket jobb bakom, men att få hålla på med det man brinner för ger också en tillfredsställelse. Dessutom känns det bra att veta att din kunskap kommer dig själv tillgodo. Att vara anställd kan ibland kännas som att du skänker bort din kunskap utan att bli belönad för det. Våga ta steget, för vad är egentligen det värsta som kan hända? Tänk också på att försäljning och marknadsföring på internet är stort. För att synas i mängden måste du sticka ut. Fördelen är att du inte behöver någon lokal som du ska betala hyra för. Om du hittar en bra samarbetspartner behöver du heller inte ligga ute med pengar för ett stort lager. Du kan alltså sälja varor utan att ha dem på lager men det gäller att din samarbetspartner snabbt kan förse dig med de varor du behöver till dina kunder. Möjligheterna till att driva företag är otroligt många. Lyssna, lär och sug i dig all kunskap du kan innan du tar steget. Kunskap är makt!

De fem bästa och enklaste sätten för att enkelt dekorera ditt kök

När du inreder ditt kök tänker du kanske framför allt på praktiska saker. Vilka skåp du ska ha, var diskmaskinen ska stå, hur stort kylskåp du behöver. Allt det är såklart viktiga saker, men det är sällan det som ger ett kök sin personlighet. Visst kan man välja olika typer av skåpluckor, och det finns färgglada kylskåp, men för att få till en levande känsla behövs något annat.

1. Öppna hyllor
En trend som är stor just nu är att ha öppna hyllor. Då sätter du antingen upp hyllplan där du sedan kan placera dina prylar, eller så lyfter du bort dörrarna från några av skåpen. På det sättet kommer skafferiets eller porslinets färger automatiskt fram och ger köket ett helt nytt intryck, en smart dekor!

Om du vill kan du varva öppna hyllor där ditt vardagsporslin syns, med hyllor där du bara har några få saker. Kanske en vas med en blomma, några kokböcker eller någon prydnadssak. Varför inte ett minne från en resa som familjen gjort tillsammans? Har du många öppna hyllor kan det lätt bli väldigt många intryck, och visst är det organiserade kaoset trevligt, men att lätta upp det genom att ha några hyllor med få saker gör det mer balanserat.

2. Tavlor

Ett annat sätt att hitta tavelvägg inspiration till ditt kök är att kolla efter olika posters eller tavlor som kan pryda väggarna. Posters kan du hitta billiga, och då gör det kanske inte så mycket om det någon gång stänks mat på dem eller om de inte håller för evigt. Vill du hellre ha finare bilder så kan du ha dem i tavelramar. Om du väljer ramar med glas så kommer bilderna vara skyddade, och lätt gå att rengöra om de utsätts för stänk. Ramarna blir dessutom i sig en viktig sak i inredningen, den färg och stil de har kan spela lika stor roll som vad bilden föreställer.

Att pryda köket med tavlor har fördelen att det går att variera i all oändlighet. Dels kan du välja motiv utifrån din egen smak, ramar utifrån stil och färg som passar dig, och dels är det lätt att byta bilder om du tröttnar på motiven efter ett tag.

3. Griffeltavla
Ett annat alternativ till att pryda väggarna med tavlor är att skaffa en griffeltavla eller måla en vägg med den typ av färg som ger väggen samma funktion som en griffeltavla och gör att den går att skriva på med skolkritor. Har du barn kan det bli en populär plats för att rita, och då kommer köket få sin levande känsla utan någon större ansträngning. Har du inte barn så kan det istället vara en bra plats att skriva saker du måste komma ihåg, och kanske kan vänner som kommer på besök skriva en hälsning.

Skoltavlor kan kännas lite tyngande stilmässigt eftersom de är svarta, men det går lätt att blanda det svarta från tavlan med annat. Ett förslag är att hänga tavlor eller posters bredvid den, så den bara blir ett inslag bland andra, och inte det som helt dominerar. Ett annat alternativ är att föra in färg på själva griffeltavlan. Det finns skolkritor som är i andra färger än vitt och som går att använda när man skriver eller ritar på tavlan, och vill man fästa lappar eller något annat på den kan washitejp vara ett bra val. Den sortens tejp finns i nästan oändligt många olika färger och mönster, och därmed kan den enkelt mjuka upp det svarta stilmässigt genom sin färg. Det lekfulla i mönstrad tejp passar dessutom bra ihop med griffeltavlans skolassociationer.

4. Färg


För att skapa en sammanhållen känsla i köket är ett tips att du använder dig av en återkommande färg. I det finns också ett tips på hur du väljer fotoramar. Kanske har du en kudde i kökssoffan, välj då en fotoram i samma färg, så känns köket helt plötsligt genomtänkt och stilsäkert. Att ha flera fotoramar i samma färg kan också vara ett sätt att skapa en helhet, liksom det kan vara att ha många olika ramar där alla är i olika färger. Allt beror på vad man vill uppnå för stil. Om man har öppna hyllor kan du använda färgen från något porslin när du väljer gardiner, och har du hellre växter än gardiner i fönstret kan du istället låta det gröna återkomma på andra ställen, till exempel på dynor till stolarna eller en matta.

5. Växter
Det kan bli väldigt kalt utan gröna växter, införskaffa dig några levande växter och placera ut dem i köket där de passar. Förslagsvis i köksfönstret eller på någon hylla! Det kommer ge ett mycket mer hemtrevligt och ombonat intryck.

Att skapa ett kök som känns levande, snyggt och personligt behöver inte alls vara svårt. Du kan följa trenden och skapa snygga dekorer i ditt kök. På det sättet kommer din vardag bli det som präglar känslan i köket. Genom att använda färg, posters eller tavlor i ramar kan du också få fram det personliga och ge ditt kök en personlig karaktär.

Tips för säker ridning på hästryggen

Innan man kliver upp på hästryggen bör man se till att ha allt som behövs för att känna sig säker och bekväm. Det kan gå väldigt fort när man väl kommer upp och hästen kan trava på i rasande fart. Lägger man då även till hinder kan nog de allra flesta tänka sig att ridning har en del risker om man inte är förberedd. Många har säkert hört att man måste tänka på att aldrig smyga upp för nära bakom en häst eftersom man då mycket väl kan bli sparkad och det finns även många tips man kan ta till sig om man vill eller har börjat att lära sig rida.

Köpa ridhjälm

När vi cyklar vet vi hur viktigt det är att skydda huvudet. Om vi skulle ramla av och slå i marken kan allt vara på bara någon sekund. Detsamma gäller ridning. Inom ridsporten finns det stora risker att ramla av och landa fel, vilket betyder att rätt ridhjälm kan göra stor skillnad. Valet mellan att skydda huvudet och att inte göra det kan ha allvarliga konsekvenser och därför är det första tipset att köpa ridhjälm att bära när du rider.

Praktiska stövlar och säkerhetsväst

När man sätter sig på hästryggen bör man helst ha på sig passande stövlar med en klack på 2,5 cm som är rekommenderat inom ridning. Besök en hästaffär med olika märken så som Horseware för att hitta en modell och stil som passar just dig. En väst är också viktigt att ha på sig för att ha bästa möjliga skydd om man skulle råka ramla av för att undvika större skador. Det finns även många andra hästtilllbehör som kan underlätta ridningen och innebära större säkerhet.

Hitta rätt instruktör


En bra instruktör som kan komma med lämpliga tips och råd är alltid en bra start när det är dags att lära sig rida. Instruktörer är vana vid hästar och vet hur man handskas med dessa djur på absolut bästa sätt. De vet också vad en ryttare ska tänka på för att kunna försäkra sig om en säker ridning. Instruktörer kan även ha intressant fakta att dela med sig av som till exempel att equilin är en vanlig steroid som innehåller ett östrogen som endast kan hämtas från dräktiga hästars urin.

Börja med en lugn och stabil häst

När man först börjar med ridning är det viktigt att hitta en häst som man trivs med. Man ska inte känna sig osäker eller obekväm eftersom hästen kommer känna av dessa känslor och kan därmed själv agera annorlunda. En lugn och stabil häst är passande för en oerfaren och mer tveksam ryttare som också har så pass mycket annat att tänka på runt omkring.

Förbered dig på att ramla av

Även om ingen vill ramla av sin häst tenderar det ändå att hända emellanåt och då gäller det att vara förberedd för att undvika allvarliga skador. Sätt dig in i situationen som skulle uppstå om du ramlar av och öva bland annat på hur du lättast och snabbast rullar iväg från hästen efter ett fall, för att inte riskera att hamna under den.

En hästlängd bakom

Rider man med ett gäng andra ryttare måste man alltid se till att hålla avståndet för att hästarna inte ska störas för mycket av varandra eller ännu värre, råka sparka varandra. Rid åtminstone på ett rimligt avstånd ifrån hästen framför och försök sedan hålla detta avstånd under hela turen.

Rid inte längs vägen och håll dig till gruppen

Det är alltid bäst att rida iväg med minst en annan ryttare för att kunna hjälpa varandra om något går snett. Man bör också hålla sig ifrån vägrenen och istället hitta lämpliga stigar eller andra passande områden där man kan undvika bilar, mopeder eller andra fordon som kan störa eller skada dig som ryttare och hästen. En lugn plats där hästen kan känna sig trygg utan störande moment är alltid att prioritera.

Har man bestämt sig för att man vill hålla på med ridning måste man också ta säkerheten på allvar för sin egen, men även för hästens skull. Tänk på att alltid använda ridhjälm för att skydda huvudet, en bra väst för att skydda ryggen och inre organ, träna på att ramla av för att ha större chans att klara av ett läskigt fall utan större skada och rid alltid med lagom avstånd om du rider med andra. Något som kan göra stor nytta är att hitta en erfaren instruktör som kan komma med värdefulla råd. Att börja med en häst som känns så lugn och stabil som möjligt är att rekommendera. Ha även i åtanke att alltid rida ut med minst en annan ryttare om något skulle gå fel under turens gång.

8 fantastiska anledningar att cykla mer i vardagen

Cykeln har fått ett uppsving och är återigen i ropet som ett trendigt transportmedel. Samtidigt som du sparar pengar bidrar du till en säkrare stad, ett miljövänligare samhälle och få en daglig dos motion på kuppen. Upptäck tjusningen med cykel du också!

   1. Fixa dagens motion redan på väg till jobbet

När du cyklar förbränner du kalorier, tränar benen, bålen och armarna och får en riktig genomkörare av hela kroppen. Detta samtidigt som du transporterar dig till och från jobbet, till mataffären eller hem från bion. Genom att välja cykeln som transportmedel i vardagen får du daglig motion på köpet, helt utan extra kostnad.

  2. Håll demonerna i schack

Att cykla har en bevisat positiv effekt på ditt mentala humör, och kan hjälpa dig hantera vardagens motgångar. Oavsett om du cyklar för att ta dig från A till B eller om du cyklar för att motionera eller för ren njutnings skull, har trampandet en positiv effekt och bidrar till att frigöra endorfiner i kroppen. Genom att cykla regelbundet kommer du uppleva att du blir mer avslappnad och med stabila energinivåer samt ett gladare sinne.

  3. Upplev samhället från en annan vinkel

Att cykla kan inte liknas vid att transportera dig med bil, buss eller spårvagn, av den enkla anledningen att när du cyklar kan uppleva staden från ett helt annat håll. Cykeln kan dels utnyttja gatorna och vara en del av den vanliga trafiken, men kan också färdas fram på cykelbanor, genom parker eller längs stränder. Med cykel kan du ta dig fram på mindre vägar och gränder där varken bilar eller motorcyklar får plats eller har tillåtelse att färdas. Cykeln gör att du kan uppleva staden på ett nytt sätt och hitta nya smarta vägar för att ta dig till jobbet, skolan eller mötet med kompisarna nere i city.

  4. Miljövänligt med hoj

Genom att cykla släpper du inte ut några avgaser och du gör miljön en tjänst genom att inte välja ett bensin- eller dieseldrivet alternativ. Låt hela familjen dela den miljövänliga glädjen och köp snygg dam cykel, herr cykel och cykel för barn i samma veva. Genom att välja ett miljövänligt alternativ för egen hand kan du ofta skapa en positiv trend bland familj och vänner, vilket ger fler cyklister på gatorna och ett miljövänligare samhälle på sikt.

  5. Lägg pengarna på annat än transport

Förutom allt annat är det billigt att cykla, jämfört med transportmedel som buss, bil och tåg. Du kan enkelt köpa cykel online i stockholm och skaffa smarta cykel tillbehör som gör din dagliga resa med cykel både roligare och smidigare. Köp en snygg cykel till dig själv och upplev hur vardagen blir både billigare och bättre, samtidigt som du tränar konditionen. Även om en ny cykel kan vara en dyr investering är det nästan alltid billigare i längden att cykla än att köra bil eller åka buss. Leta online efter tips på mountainbikes eller secondhandcyklar, och börja din nya livsstil redan idag.

  6.  Frisk luft helt utan ansträngning

När du cyklar får du inte bara gratis motion och en stund för dig själv och dina trampande fötter, utan du får också frisk luft helt utan extra kostnad. Att andas frisk luft är avgörande för vårt mänskliga välbefinnande och för att hålla både kropp och sinne alert och vitalt. Genom att vistas utomhus minst 30 minuter sammanhållande per dag lyckas en vuxen människa helt byta ut luften i lungorna, vilket bidrar till mer syre i kroppen.

  7. Säker transport för alla

Ju fler cyklister vi har på vägarna, desto säkrare blir det för oss alla att vistas i trafiken. Även om cyklar kan vara involverade i olyckor, är det ett faktum att en cyklande stad är en säkrare stad, och en bil alltid orsaker mer skada än en cykel. Motordrivna fordon går inte bara snabbare utan är också större och hårdare, och en stad med många cyklister är säkrare både för dem som cyklar, men också för fotgängare. Genom att cykla mer i vardagen kan du alltså bidra till ett trevligare och säkrare samhälle för alla.

  8. Frihet på två hjul

Att cykla innebär frihet på ett sätt som varken buss eller bil kan ge. När du transporterar dig med cykel väljer du själv när du vill ge dig iväg, när det är dags att åka hem och var du vill stanna och parkera. Med cykeln som transportmedel har du staden som i en liten ask, och det enda du behöver för att upptäcka och utforska är två starka ben, rätt kläder för dagens väder och ett öppet sinne.

Att cykla är med andra ord inte bara billigt, miljövänligt och snabbt utan också en motionsform och en investering i ditt eget välbefinnande. Investera i en cykel redan idag och upptäck din omgivning på ett nytt sätt!

Bästa julklapparna till alla prylälskare

Julen närmar sig och det är återigen dags att fundera över vilka klappar du ska skänka bort till dina närmaste. För varje år som går handlar allt fler på nätet och om du inte har gjort det tidigare är det en smart idé att börja. Priserna är ofta bättre, men det är även skönt att kunna sitta hemma i lugn och ro och surfa sig fram till de bästa julklapparna.

Om du ska köpa julklappar till prylälskare är det särskilt lätt att hitta något spännande på nätet, och det är möjligt att du även får tips om något som du inte ens har tänkt på. Några heta tips i år är så vitt skilda saker som mobiler och dammsugare. En smartphone är alltid en av de bästa presenterna att ge bort och du kan hitta en riktigt prisvärd mobil på nätet. Robotdammsugare är en annan smart julklapp som säkert blir uppskattad av den som får den.

iRobot Rooma 690

Det är inte många som tycker att dammsugning hör till de roligaste sysslorna. Det är inte någon nyhet med självgående dammsugare, men som många saker för hemmet finns det även smarta dammsugare nu. iRobot Rooma 690 är en dammsugare som du styr via din iRobot HOME-app. Rooma 690 har en häpnadsvärt bra sugkraft och är särskilt designad för att komma åt under dina möbler. Den anpassar också sin höjd för att dess borstar ska vara i nära kontakt med ytan, oavsett om det är golvet eller en matta. Genom appen kan du schemalägga upp till 7 dammsugningar per vecka, men det går också att starta den när som helst. När Rooma 690 är klar eller när batteriet börjar bli urladdat återvänder den automatiskt till laddstationen. Det finns även fler modeller i olika prisklasser. iRobot Rooma är en bra julklapp för den som vill ha rent hemma, men inte har tid och lust att dammsuga varje dag. Det är dessutom roligt att kunna starta dammsugaren när du inte är hemma och för den som vill är det också en bonus att kunna se statistik över vilka dagar ”du” har städat.

Samsung Galaxy A3

Samsung Galaxy A3 finns att få i färgerna rosa, svart samt guld och har flera fördelar förutom sitt låga pris. Till att börja med är den 4,7 tum stora skärmen en så kallad Always on-skärm, vilket innebär att du kan se både klockan och aviseringar även när skärmen är avstängd. Den är också vattentät och den långa batteritiden gör att den passar bra för den som inte kan ladda mobilen särskilt ofta. Det som kan vara en nackdel är att skärmen är en PenTile-skärm. Tekniken används på många nya mobiler och kan bland annat göra att mobilen blir tunnare, men även att kontrastlinjer och kanter blir suddiga jämfört med på en vanlig RGB-skärm. PenTile-skärmar lär också vara billigare att tillverka. Men det är individuellt vad som är viktigast då alla mobiler har sina för- och nackdelar.

ZTE Smartphone

ZTE har tidigare främst gjort sig kända för att tillverka budget smartphones. ZTE Axon 7 är visserligen dyrare än deras tidigare modeller, men den känns även mindre budget på andra sätt. Den är nämligen i toppklass på flera områden om du jämför den med andra mobiler i samma prisklass. Mobilen är lätt att hålla i trots att den har en skärmstorlek på hela 5,5 tum och den har dessutom skarp grafik och riktigt bra färger. Axon 7 är åtminstone lika bra som sina största konkurrenter när det gäller ljud, batteritid och olika funktioner. Dessutom har den vissa egenskaper som gör den snäppet bättre än de flesta, som att mobilen till exempel ger användaren chansen att ha två SIM-kort. Att den också är billigare än de flesta konkurrenterna gör den ännu mer prisvärd.

Köpa mobil på nätet eller andra prylar

Idag är det inga problem att köpa elektriska prylar på nätet. Distansköplagen ger möjlighet att returnera varor genom öppet köp och samma garantier gäller. Smartphones är en av de bästa presenterna enligt många undersökningar och för att hitta de bästa mobiltelefonerna kolla gärna en köpguide till smartphones.

Detta är bara några tips om vad som kan finnas under granen till en prylälskare. Det finns en uppsjö av smarta prylar idag med allt från TV till klockor som är bra julklappar. Inom sportsektorn kan man hitta både roliga och användbara attiraljer som smartklocka som håller koll på joggingen eller en HyperIce Vyper Foam Roller som ger skön massage efter ett tufft gympass. Finns det en resenär i familjen går det att hitta en mängd roliga saker som en smidig Life Straw Water Filter eller varför inte en Gnarbox som tillåter editering av filmer och kort när man är på språng. Så nog finns det saker för prylälskaren att få denna jul. Det handlar mer om pris och intresse än avsaknad av prylar idagsläget.


Sida 1 av 3123