Kissie – Ett sjunkande skepp?..

Är Kissies blogg ett sjunkande skepp? Cimon Lundberg, Dominika Peczynski och Alexander Erwik säger sitt. 

Alexandra ”Kissie” Nilsson, 21, har länge kämpat för att hålla läsarna intresserade och nöjda trots en drastisk attitydförändring.

Bloggen är fortfarande stor, men enligt statistik sjunker den, om än långsamt.
Men snäll-Kissie blir inte lika omskriven som den provocerande. Nu öppnar hon dessutom upp kommentarsfältet för anonyma kommentarer igen.

Frågan är om Kissies blogg redan nått sin pik?
– Att Kissies blogg skulle vara ett sjunkande skepp kanske känns lite drastiskt. Hon är ju inte längre Sveriges största bloggare men en av de största.
Men man skulle kunna säga att intresset för henne idag är vansinnigt mycket mindre än för två år sen, säger Alexander Erwik, chefredaktör på Finest.se.

– Har man en gång dragit läsare för att man är skandalös och oberäknelig och dessutom känd för vem man är och inte för vad man kan, då är det tyvärr den vägen man får vandra om man vill uppnå samma resultat. Att Kissie ska kunna engagera lika många läsare nu som under sin storhetstid med sin nya ”städade” image är orimligt, fortsätter han.

”Måste provocera på ett mer vuxet sätt”

Dominika Peczynski, PR-proffs, tror även hon att Kissie måste återuppfinna sig själv istället för att förändras.

– Kissies dilemma är att hon blivit ”snällare”. Många personer som börjar sin bana med att vara provokatörer och därmed får mycket uppmärksamhet blir sedan av med mycket av den uppmärksamheten när de byter kurs och blir rumsrena. En del klarar en sådan kursändring, andra gör det inte. Det Kissie måste göra är att lära sig provocera på ett mer vuxet och sofistikerat sätt. Om hon klarar det återstår att se” säger Dominika.

”Snusk, skvaller och skitsnack är inte kul för de allra dummaste längre” 

Cimon Lundberg, chefredaktör på Colin.se, tycker förändringen är allt annat än negativ.

– Det handlar äntligen om kvalitet före kvantitet! Företagen och mediebyråerna är med på banan och nu blir allmänheten allt mer medvetna och detaljerade kring informationsflödet. Snusk, skvaller, skitsnack och mobbing är inte ens kul för den allra dummaste längre. Vi väljer våra kanaler med silkeshandske och provokation lockar inte alls lika mycket längre. Så, även om antalet besökare sjunker av den anledningen så höjs samtidigt värdet för varje inlägg. Äntligen!, säger Cimon Lundberg.

Många bloggare, så som Paulina ”Paow” Danielsson och Kenza Zouiten blir allt mer aktiva på Instagram istället för i sina bloggar, men Erwik tror inte att Instagram och Twitter kommer att äta upp den klassiska bloggen.

– Nej, bloggandet är här för att stanna. Det är däremot en uttrycksform som ständigt utvecklas. Vi går mot tider där läsarna är mer kräsna, mer ute efter substans och mindre intresserade av dramatik och skandaler. Vi vill bli inspirerade idag snarare än chockade, säger Erwik.

1 kommentar

1 kommentar till Kissie – Ett sjunkande skepp?..

  1. Lisa skriver:

    Sjunkande* skepp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *