Helena Puhakka

NY BLOGG!!

bombNu vill jag meddela er att jag byter bloggportal tillfälligt!! Kommer att blogga på finest ett tag för att se hur det funkar.

HÄR HITTAR NI MIN NYA BLOGG

 

Näthat!

tisdag_191848009Då var näthatet uppe på tapeten igen i våra medier, nu har Johanna Toftby blivit drabbad. Självklart är detta trist och vi är många som utsatts genom våra år i media av detta hatet. Vi kanske har skrivit något som någon ogillar, eller vi har kanske sagt något i tv som ogillas. Hoppas självklart att detta får ett slut, men det är nog svårt att stoppa.

Vet när jag en gång gick ut med mitt näthat, så sa Johanna till mig att det var inget att haka upp sig på. Att man gjorde påhopp mot både mig och mina barn, det var i princip vardagsmat och man skulle bara vara tyst. Men nu är det hon som är drabbad och då går man ut med detta… vilket jag förstår. För innan man själv har fått hatbrev eller någon som skrivit på din bil under natten så förstår man inte hur illa berörd man faktiskt blir. Man blir rädd faktiskt!

Självklart hoppas jag nu att Johanna hittar sin näthatare och att hon nu har förståelse för oss andra som gått igenom samma sak.

Livet!

Är jag tillfreds med mitt liv?!
Njee.. både ja och nej! Det finns saker i mitt liv jag kanske skulle vilja göra om och göra på andra sätt. Men man kan inte hålla på och ångra saker man gjort, utan det är bara att sikta framåt och göra bättre ifrån sig nästa gång.
Att jag idag lever själv med mina döttrar är både skönt och inte skönt. Saknar det stora familjelivet vissa gånger, sedan är det ju så att jag idag kan göra vad jag vill. När jag var mitt uppe i sambolivet med barn i alla åldrar så rullade allt på i en väldig fart. Man tänker inte så mycket på sig själv, utan man ger massor av sig själv till alla andra. Vilket jag tycker om.
Nu kan jag träna hur mycket jag vill, jag behöver inte tänka på barn som ska sova eller att maten måste fixas. Mina döttrar är så stora så dom fixar idag maten åt mig.
Mycket knasiga saker har hänt i mitt liv, men idag så känner jag att många av dom saker som hänt, har stärkt mig som människa.
Nu är det bara och bita ihop och sikta mot en ny framtid vad den nu har att bjuda på.

image

Ny vecka

marvellous_mondaySå himla skönt att helgen är över och en ny trevlig vecka kickar in. Känner mig otroligt taggad över min träning, som jag känner nu att jag fått igång nu. Jag blandar duktigt mina långa powerwalks med pass på gymmet. Skönast är faktiskt blandningen, att man ena dagen kör bodybalace och nästa ett tufft crossfys pass. Känns gott i kroppen när man gjort sin träning, dessutom har jag försökt att plockat bort så mycket onyttigt jag bara kan i kosten. Känns bra och jag känner mig piggare och piggare. I love it!

 

Vad används det till?

Detta infekterade ämne om Botox, kanske det lagt sig en smula. Men jag tänkte jag skulle informera er vad detta medel används till mer. Detta är ju inte bara ett skönhetsmedel, utan det används faktiskt i medicinsk syfte också.

Till de mest populära användningsområdena för botox hör:

  • Behandling av rynkor i ansiktet.
  • Behandling av överdriven svettning s.k. hyperhidros
  • Behandling av kronisk migrän
  • Behandling av tandgnissling
  • Behandling av skelning, muskelspasmer  m.fl.

Som ni ser så är det endast 1 av dessa områden som man kanske tänker på, men detta medel hjälper många människor med olika problem.

image001

Botox-preparaten verkar genom att blockera överföringen från nerverna till musklerna. De ger på så sätt en tillfällig förlamning av överaktiva muskler. Denna egenskap har ett mycket brett användningsområde inom bl.a:

  • Behandling av ticks som ofrivilliga ögonblinkningar, knipningar och ryckningar i muskler
  • Behandling av muskelspasmer och felställningar hos CP-skadade barn
  • Behandling av inkontinens/urinläckage och överaktiv blåsa
  • Behandling av skelning
  • Korrigering av asymmetri i ansiktet efter en halvsidesförlamning

Plastikkirurggruppen där kan du få hjälp med din migrän, där har dom en proffsig läkare som tar hand om dig. Så om du har frågor om Botox så ring eller maila kliniken.

Tel: 08-615 05 50
[email protected]

 

 

 

Fräscha upp din hy

 

wpid-wp-1434183342469.jpegKommer ni ihåg att jag gjorde en Fire & Ice Behandling? Det är en behandling som fräschar upp din trötta hy, den gör dig gala fin.

Fire & and Ice är en exklusiv behandling som levererar synliga och långsiktiga förbättringar i hudens struktur och utseende. En fruktsyrabehandling som rengör på djupet och rekommenderas till personer med hyperpigmentering, fina linjer, förbättring av acne och påskyndar cellförnyelsen. Även kallad “röda mattan-behandlingen” i Hollywood efter det direkta resultatet.

Den här behandlingen har skapat ett stort intresse över hela världen och är så pass bra att den kallas ”Hollywoods partytrick”

 
 En intensiv, lyxig och klinisk behandling som ger snabba och säkra resultat. Behandlingen reducerar fina linjer och rynkor är mjukgörande och främjar förnyelse av celler.
Den första behandlingsdelen heter ”Intensive Resurfacing Masque” och är baserad på en klinisk formel som innehåller bl. annat glykolsyra (18%) , retinol (A-vitamin), antioxidanter inklusive extrakt från grönt te som tar bort döda hudceller så att  huden aktivt börjar skapa nya celler vilket ger en utjämnande effekt.
Den andra behandlingsdelen kallas ”Rejuvenating Masque” och är baserad på hyaluronsyra, Aloe Vera och rosmarinextrakt mm. Kombinationerna av dessa ämnen ger dig en ren hud som är mjuk och återfuktad. Ansiktsbehandlingen avslutas med en unik kombination av serum och krämer som alla utvecklats av iS CLINICAL i Anti-Aging syfte.
Även om en behandling ger märkbara resultat så rekommenderar jag en behandlingskur för mer långsiktiga resultat. En kur per år är en bra investering för dig som vill ha ett långsiktigt anti-aging resultat. 
 
wpid-20150320_125038.jpg

Man blir lite rosig om kinderna, men huden blir som ny efter denna drömbehandling. Jag är helt galet nöjd och snart är det dags igen känner jag!

 

Gå in och boka hos: Plastikkirurggruppen

Eller ring till dom och boka in en konsultation

Telefon 08-615 05 50
Måndag 07:00 – 19:00
Tisdag-Torsdag 07.00-17.00
Fredag 8.00 – 15.00