Vanliga frågor

Jag får inget aktiveringsmail när jag ska starta en ny blogg!

Det kan ta upp till 24 timmar innan mailet kommer fram. Har det ändå inte kommit fram, kolla i skräpposten. Om det inte ligger där så kan du kontakta oss på [email protected] så löser vi det på en gång.

Vart ändrar jag lösenord?

Du byter lösenord när du är inloggad på din blogg genom att klicka på länken “användare” till vänster. Längst ned på den sidan finner du lösenordsfälten. Vi rekommenderar att du väljer ett långt lösenord med både stora- och små bokstäver , siffror och specialtecken.

Hur tar jag bort min blogg?

Det gör du igenom att fylla i din information här: improveme.se/avregistrera

Hur importerar jag inlägg från min gamla blogg?

Om du har bloggat på WordPress sedan tidigare så har du möjligheten att ta med dig dina inlägg till oss. För det måste du exportera dina gamla inlägg via menyvalet “verktyg” och länken “exportera” i din gamla blogg. Du laddar då ned en fil som du sedan laddar upp på din nya blogg under menyvalet “verktyg” och länken “importera”. Om problem uppstår vid importen så kan du alltid kontakta [email protected] så löser vi det.

Hur bäddar jag in filmklipp?

Är det en youtube-länk så funkar det att bara klistra in länken i inlägget. Du kan också bädda in ett filmklipp genom att klicka på filmklipps-ikonen längst till höger i menyfältet där du skriver inlägg. Klistra sedan bara in adressen till klippet, t.ex. http://www.youtube.com/watch?v=kfVsfOSbJY0. För tillfället stöds klipp från Youtube, Vimeo, Tv4Play samt Dailymotion. Saknar du någon tjänst? Maila [email protected].

Varför uppdateras inte “mest aktiva” på en gång?

På grund av hög trafikbelastning så kan vi bara uppdatera statistiken för “mest aktiva” var 30:e minut. Därför kan det ta en liten stund innan dina nya inlägg räknas.

Hur får jag en profil och profilbild på min blogg?

Du går in under Utseende sen Widgets och drar in en widget som heter “Presentation v2.0″ och fyller sedan i alla fälten.

Är 2000 MB utrymme allt jag får för min blogg? Vad händer om det tar slut?

Denna gräns är att förhindra missbruk. Om du har fyllt ditt konto upp till 2000 MB, maila [email protected] så granskar vi ditt konto och ger dig mer! Vi rekommenderar dock att du är sparsam genom att inte ladda upp för stora bilder.

Vad har hänt med Twitter-verktyget?

I Juni 2013 så bytte Twitter system för att kunna visa Tweets direkt från en annan hemsida eller våra bloggar. Detta är bortom vår kontroll, men vi kollar efter alternativ.

Varför syns inte min headerbild på startsidan, Mest aktiva, Topp 100 och dylikt?

Kontrollera att bilden du laddat upp inte har några svenska tecken i sig (å, ä och ö). Internet Explorer vet inte hur man visar dem i samband med våra minatyrer på sidan, och bara helt uppdaterade versioner av Firefox och Chrome visar dem korrekt. Notera också att dessa inte uppdateras på en gång utan tar vanligtvis en halvtimme.