Lemurer och langurer får titta på tv i 4K

I England finns det lemurer och langurer som lever med 4K-tvn i sina inhägnaden. Det är ett samarbete mellan djurrättsorganisationen The Aspinall Foundation och Sony, meningen är att djuren ska få vänja sig vid landskap som de så småningom ska släppas fria i.

För att projektet ska lyckas att få djuren att bekanta sig med vad de ser måste tv-apparaterna erbjuda kristallklar bild och det får de med Sonys BRAVIA 4K ultra HD-tv X90C.

Jag gillar det här initiativet, önskar att jag visste vad djuren tänker när de ser rörliga bilder på det här sättet. Sedan undrar jag om inte det kommer en VR-lösning på det här i framtiden. Kanske på ett sätt som inte innebär att utrusta djuren med små mini-headsets såklart. Intressant.

image image

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida