Träff med hormon läkaren.. Träning och hur funkar det med doping?

Tja.
Förra veckan va jag på Anova och träffade min hormonläkare.. typ första gången sen 2014 galet länge sen. Mats Holmberg tror jag han heter. Inför besöket hade jag lämnat prover igen. Sist jag gjorde det såg allting bra ut men efter mina uppelevelser så kortade vi intervallerna från 12 v till 10 v.. ALLA startar oftast på 4 ml varje 12:e vecka och tro inte att det gäller samma för alla under resten av tiden man tar testosteron. Blir lite irriterad på människor som tror att dom vet allt. Nu fick jag dessutom ännu en ny intervall vi ska köra var 8:e vecka på en dosen 3 ml och detta för att jag hade högt blodvärde och lågt på testo. Jag har haft mkt migrän vilket kan bero på mängden blod sa läkaren eller mina problem med bihållor (nu ska jag operera näsan också för att jag får ingen luft och är helt igen täppt där). Redan efter 4 veckor vid injektion låg nu mitt testo värde på bara 11 mmol och där ska man typ ligga i slutet av sin injektion alltså efter 10-12 veckor. Jag vet inte exakt hur jag mått men visa dagar helt orkelös i kroppen och i huvet. Har man för många röda blodkroppar som jag har nu kan man behöva gå lämna blod och ”tömma” han sa att jag skulle testa det och se ifall huvudvärken släpper. Jag hade även högt på Kalcium, läkaren frågade vad jag stoppar i mig såsom kosttillskott och medeciner. Inga medds iaf. Nu ska jag dra ner på några kosttillskott som jag vet är överflödiga med ej skadliga. Mycket får man i sig om man äter rätt kost vilket jag gör. Han skrattade och sa att jag inte behöver äta nån mat alls i och med alla mina kosttillskott. Men det finns bla visa aminosyrer vi inte får i oss via maten och kreatin mm. Jag har inte ändrat på något kanske köpt ett annat märke. Vi ska ses igen om 4 månader och jag ska ta nästa spruta (8 v intervall) den 9:e oktober tror jag. Sjukt jobbigt är det alltid i början innan man hittar sin rätta intervall. Jag pratade med en kill det tog 3 år innan dom kom på hur mycket han skulle ta och när? Så man får helt enkelt ha tålamod som med allt annat. Målet är att man ska må så bra som möjligt och inte ligga på för högt eller för lågt av något. Alltid när man påbörjar en hormon behandling ska man ha återkoppling, ta eget ansvar och hör av er om ni inte blir kontaktade efter en lång period!

Jag pratade även med en kille om dopin, ifall jag skulle vilja tävla. Han sa att det ”vi” trans tar klassas som doping.. Hur kan det klassas som doping när mängden inte visas på samma sätt i blodet som en person som faktiskt har en normal testo nivå och sedan tar tillskott som doping? Om jag och en cis kille tar samma mängd så kommer förmodligen hans testo nivår sticka iväg medans min ligger på vad som anses normal.. Jag tror det va mellan 11 och 30 mmol. Klart jag vill kunna tävla om jag känner för det i framtiden utan att oroa mig för att mina hormoner som jag måste ta resten av livet ska sätta käppar i hjulen. Sen får jag höra av många att jag växt på mig som fan vilket är svin kul för det har jag också. Jag har alltid velat bygga och forma min kropp så som jag vill, som en killes kropp ser ut när det är tränad. Bara att veta att jag har möjligheten det räcker. Skillnaden och responsen jag fått – det räcker. Jag tränade som en dåre förut det hände grejer men inte alls som det gör nu om jag ger 100 procent. Förutsättningarna har ju lätt dubblats, rent genetiskt är killarna skapta för att snabbare bygga mer muskelmassa och ha mindre kroppsfett så det är ju en rejäl startsträcka som tar en frmaåt. MEN alla som tror att det fan inte ligger någor slit bakom alla som kommer med vad vi anser vältränade kroppar så har ni fel. Du som läser nu och älskar träning och har koll på kost vet exakt vad jag snackar om. Ger man ingenting så får man inget, ingenting kommre gratis. Säg fan inte inte att mitt testo ger mig en vältränad kropp för ligger jag på soffan en hel vecka och äter skit så kan jag lova dig att min kropp kommer svara på det och förändras med min nya livstil. Allting vi gör – det är ganska enkelt, ändrar vi på något så får vi räkna med att vi kommer att ändras med. Börjar jag träna händer det grejer, slutar jag träna händer det grejer, slänger jag om min kost händer det grejer. Allting handlar om val och beroende på vad vi är ute efter för resultat gör vi även handlingarna efter. Att prioritera bort något som är viktigt för mig och får mig att må bra är inget val.. Men jag är medveten om vad konskevensen kommer bli för min kropp om jag tex släpper allting och festar i flera veckor.. För det första kommer jag må skit då och ännu sämre sen. För mig är det inte värt det. Självklart festar jag, asså jag tog det bara som ett exempel – det du gör/ger är vad du får och är du inte nöjd med resultatet? Ja, då får du byta mönster helt enkelt.

Hinner inte skriva mer ska äta och dra iväg till gymmet nu. Men det är en viktig grej jag vill ta upp får frågor dagligen om just det: När man kommer på sig själv vara i fel kropp, vad tänkte jag, va jag rädd för omgivningen och vad alla andra skulle tycka? – Jag tänkte inte alls, jag bara gjorde. Det finns ingenting jag är rädd för. Jag kom hem en dag och sa att alla ska få komma på ett närstående möte och att jag ska operera mig? Grattis, äntligen, åh va glad jag är för din skull, du är så stark det va det enda jag fick höra. Fokusera på dig själv först och främst och skit i alla andra då kommer du att gå långt! Finns alltid här för frågor och funderingar. Vill ditt bästa, du har så mycket att se fram emot. Det som fått mig att kämpa igenom tuffa tider det va visonen och bilderna jag hade framför mig om den dagen jag skulle bli fri.. och det är jag nu, så mycket bättre och så mycket starkare för jag slutade aldrig tro på mig själv och jag va aldrig rädd att gå min egna väg! – Stay strong /Alex

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida