Dysfoni del 2

IMG_8888
Sitter just nu och väntar på logopeden i KS Solna.. jag börjar på riktigt få panik över vad fan det är som händer. Jag har inte kunnat snacka normalt på flera månader. Det gör bara ondare och ondare. Asså denna frustration, jag drar mig från allting eftersom att jag inte klarar av att va social. Jag måste snacka hela tiden på jobbet och jag kan ju liksom inte sluta jobba bara för att jag mår piss i röst /hals. Tänkt flera gånger att jag ska åka iväg 1-2 v helt ensam och inte prata med nån för att se om det hjälper. Tror inte ens att träningen är något som jag bör fortsätta med heller.. jag kniper efter luft och varje andetag är en ansträngning i sig, varje gång jag sväljer och spänner mig. Harklarar mig hela tiden. Går inte förklara hur skiten känns men det är som sandpapper och som att det sitter en kårk i halsen. Jag vill bara skrika får verkligen abs på detta! Ni förstår inte och jag undrar ju själv vad som händer hur länge det här ska hålla på? Är det bara en period eller vafan.. det är ingen som vet, bara gisnigar.. tycker inte ens att hjälper med logopeden heller. Sitter och blåser i det där jävla röret som en idiot. Tyckte det va skönt i början för stämbanden nu känns det bara mer irriterat i halsen.. detta suger och är absolut bland det värsta jag vart med. Det tar faktiskt priset i allt jobbigt som hänt utom den tidigare fysiska biten. Är det någon annan som sitter i samma båt eller? Va ska man göra.. det är OMÖJLIGT att va HELT tyst en fucking månad, vecka knappt så jag kan va det en dag. Jag kvävs snart på det! Så piss för jag vill ju verkligen va som vanligt. Sen ställer jag mig själv frågan. Är det Testo? Är det efter hals operationen? Bör jag avstå träning ett par v? Har jag nån inflammation i halsen/stämbanden? – det ser dom visserligen på ÖHN isåfall nästa v. Allt känns bara konstigt. Ska träffa ÖHN nästa vecka! /frustrerad kille

– Träffade logopeden nyss nu är vi klara. Hon har gett mig fler övningar och hör hur ansträngd jag är. Hon tycker verkligen jag behöver får en akut undersökning på mina stämband så hon sitter och kollar om dom kan ta emot mig snarast. Och att jag nästa vecka när jag träffar ÖHN ska berätta exakt alla mina besvär. Det är svårt för henne att säga exakt vad det är som påverkat med tanke på min hals operation också i samma veva. Vad gör man med dessa svar? Alternativen jag har nu är 1. röstvila 2. göra övningarna för stt spänna av halsstrupen 3. Försöka tänka på spänningarna i magen och använda en len ton det är typ bara det. Men jag funderar på att inte träna heller under en period då det anstränger stämbanden ännu mer. Endå skönt att hon alltid får mig att skratta asså vi kommer alltid in på sido spår 🙂 jag träffar Victoria på KS.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.