Project Playground Recollections Presslunch

IMG_7038

IMG_7046

IMG_7033

IMG_7036

IMG_7051

IMG_7083

IMG_7034

– Project Playground visar upp Recollection av gatukonstnären Shai Dahan. Inspirationen kommer från vistelsen på Project Playground.  Verken har delvis skapats på material från området där organisationen är verksam, i Sydafrikas kåkstäder. Samtal om Project Playground och utställningen pågick på Hotell Skeppholmen. Renée Nyberg som tidigare deltagit i produktionen bakom dokumentären om Project Playground samtalade med Sofia Hellqvist, Frida Vesterberg, grundare av Project Playground, organisationen och samarbetet med Shai Dahan.

– Jag har tidigare googlat upp Shai Dahans konst och de är fantastiska! Han är amerikan men bor just nu i Borås och samarbetar med Project Playground. Stöd gärna även Project Playground HÄR.

– Jag vill bara tillägga att jag fick ett väldigt fint intryck av Sofia. Hon var välklädd, väldigt jordnära och vältalig. Jag gillade att hon skarpt sa till journalister som försökte luska fram ett datum inför det stundande bröllopet med Prins Carl Philip. Hon sa skarpt till att hon idag representerar Playground endast som Sofia. Och det tyckte jag var fint att hon vill visa att hon är mer än bara en kvinna som förlovat sig med en kunglighet. Hon är Sofia som vill göra skillnad ute i vida världen. Och det är ett ärofullt uppdrag som hjälper för många unga som är särskilt utsatta.

Och till sällskap hade jag och min kusin Sara Aldebe (min +1, läs hennes  blogg HÄR ). Och på vårt hade vi fint sällskap, civilekonomen (numera bloggare för CHIC, Susanne Histrups. Kika på hennes blogg HÄR) och Chefredaktören för Amelia, Åsa Lundegård.

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *