En ängel

IMG_0870.PNG

Idag fick jag och min familj äntligen få se min bror. Vi var på Bårhuset de var ett fint rum med massa ljus runt kistan. Imamen välkomnade oss och Koranen spelades upp under tiden vi gick träffa min bror. Han var svullen i kroppen men han var fortfarande min bror. Vi alla bröt ihop när vi såg honom. På vägen dit fick jag sådan panik ångest att jag spydde. Den som bröt ihop mest var min lillebror. Han föll ihop i ett hörn och lät knappt någon röra honom. Hans två nära vänner bröt även ihop runt kistan. Vi alla pussade honom, kramade honom och viskade till honom allt vi ville få sagt till honom. Vi lovade pappa att vara starka runt min bror för att hans Själ inte ska få lida. Men då och då var det extra svårt. När Amilia min brorsdotter och Amilias mamma och hennes syster kom in till min bror så var det extra svårt. Hur förklarar man till en snart fyraåring att hennes pappa är död? Sara hade stämt möte med en barnpsykolog innan och frågat henne om råd om just detta. Då sa barnpsykologen att man ska förklara för ett barn på ett språk som barnet förstår att någon gått bort. Amilia var välförberedd på att pappa numera är bland änglarna och att han nu vakar över henne och är deras skyddsängel för evig tid. Sara håller om min bror och pussar honom på pannan. Saras syster sitter på huk bredvid Amilia och Amilia står upp och tittar på sin pappa. Hon får tårar i ögonen och säger pappa är död. Då höll det på att brista för mig som stod i hörnet med pappa. Pappa försökte snabbt få mig sansad igen så att de skulle få sin egen tid med min bror. Sara frågar om hon vill pussa Pappa men hon frågade istället henne för varför han inte kramade henne. Han brukar alltid krama henne det första han gör när han ser henne? Sen så lyfter Saras syster upp Amilia och hon får klappa på ängeln.. När vi kommer ut därifrån gråter Amilia och hennes mamma frågar varför? Då säger hon ”Pappa är död”. Jag kunde inte hålla masken längre vi gick varsin väg.. Och jag beundrar Saras styrka att fortsätta vara stark för sin dotters skull. Det är fint.

4 kommentarer

4 kommentarer till En ängel

  1. Sara skriver:

    Jag dör… gråter när jag läser detta. Jag kan inte ens tänka mig tanken att förlora någon av mina syskon..
    Jag beklagar din sorg och hoppas du o din familj är starka och tar vidare alla fina minnen ni har tillsammans. <3 styrkekram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida