Lite tankar en onsdag

Jag har lite problem med bloggen. Jag har nått min maxgräns på bloggen med bilderna. Men har mejlat bloggportalen så jag hoppas att det ordnar sig snart. För det är segt att radera bilder ur bloggen bara för att jag ska kunna blogga på. Man vill ju behålla sitt bloggmaterial eller hur? 😛 Iaf jag har funderat lite på hur det är på insidan hos människor och hamnade på olika forum där ångest var ämnet som diskuterades mest och flitigast.

Så jag bestämde mig att googla upp ordet ångest och såg att det fanns saker som många säkert kunde känna igen sig i. Folk som har ångest går att bota med KGT och Lucky pils. Men många väljer att bojkotta terapi och medicinering för att de inte vill ha en etikett på sig. Och det kan jag förstå. Men är inte livet viktigare? Vill man hellre lida i det tysta, inte våga gå ut för att det är för mycket människor. Få ångest för att man oroar sig för mycket. En del självmedicinerar sig själv och blir missbrukare.

När jag studerade på två universitet, jobbade mycket och träffade mycket press så hamnade jag i en bubbla. Jag fick ångest av träffa nya människor. Ångest av att gå ut. Hela världen blev svart för mina ögon. Utbrändhet? Depression? Ångest? Allt antar jag i en mix. Så som jag är som en person så ska jag alltid lösa allt själv. Jag skulle komma tillbaka på egen hand. Det gick men det gick långsamt. Hade jag inte haft min stolthet hade det gått snabbare. Men jag ville klara mig på egen hand. Och visst går det, men det tar tid.

Så nu tillbaka till ämnet, ångest. Var kommer ångesten ifrån? Och hur kan den komma in ens liv helt plötsligt och vända upp och ner på ens värld? Och ska man ge efter om den klamrar sig fast, år in och år ut?

Det jag har lärt mig är att. Andas in och ut när jag håller på och få en ångestattack och tänka på att det är en våg som kommer skölja över mig och sedan försvinna. Att det är något tillfälligt, att det kommer att gå över. Allting är mentalt. En dag bestämde jag mig att nu fick det vara nog efter att ha legat i soffan i några dagar och bara ätit och sovit. Svarar inte på telefonen och stänger ut hela världen. Jag var tvungen att möta ångesten och tröttna på den hellt och hållet.

– Sen frågade jag mig själv. Om ångesten har utlösts av hur folk och närstående har betett sig mot mig. Är de värda det här? Är de värda att själva få ha en lysande framtid och jag ligger här på soffan i ett apatiskt tillstånd? Svaret var för mig Nej. Jag tänker inte ge de det nöjet.

P.s! Allt är mentalt. Ge aldrig upp för mörkret. Ljuset och en härlig framtid väntar er! Gå upp och gör det ni måste för att framtiden sedan ska tacka er 🙂

Xoxo/I

2 kommentarer

2 kommentarer till Lite tankar en onsdag

  1. TracyJen skriver:

    wh0cd100189 [url=http://albuterol365.us.com/]CHEAP ALBUTEROL[/url]

  2. Michaelmat skriver:

    wh0cd599051 [url=http://furosemide.club/]furosemide[/url]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

wordpress hemsida wordpress hemsida