En (över)viktig resa

Bra start på nya veckan

Jag har känt mig rätt så nere den senaste tiden, och detta då på grund av att jag inte helt fått tillbaka energin och därmed inte tagit tag i det här med att träna. Därför kändes det extra roligt att ställa sig på vågen idag och se att man gått ner ytterligare i vikt och dessutom slagit nytt rekord – WIHOO!

Ska jag vara ärlig vet jag inte ens vad det är jag gjort för att jag ska ha gått ner i vikt, för som jag skrev i förra inlägget simmade jag ”bara” en gång förra veckan och utöver det har jag till och med slarvat lite med att äta och dricka onyttigheter. Jag förstår mig verkligen inte på min kropp! Tidigare när jag tränade flera gånger i veckan så gick jag upp i vikt, men nu när jag inte gjort något och till och med slarvat med maten, har jag gått ner i vikt?! Ja, ja, jag ska väl inte klaga. Om man tänker efter är det faktiskt lite av ett drömläge jag befinner mig i just nu, så jag hoppas det håller i sig!

Ville bara dela med mig av dem goda nyheterna. Jag är så otroligt glad; detta gjorde verkligen min dag!

Fy skäms!

Ja, fy skäms – på mig! Här är så tyst på bloggen nu att jag verkligen skäms och detta på grund av att jag totalt tappat min energi. Jag vet inte senast jag var ute på en promenad ens och simmat har jag ”bara” gjort en gång denna veckan.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra faktiskt. Sedan jag blev sämre i sjukdomen senast jag pressade mig själv har jag inte vågat göra det igen. Jag vet inte vad som blir bäst; att tvinga sig ut och träna eller vänta på att få tillbaka gnistan? Det enda jag vet är att jag inte vill bli sämre i min sjukdom så jag antar att jag väl bara får se vänta och se vad som händer. Jag ska i alla fall fortsätta simma, även om det då ”bara” blir en gång i veckan. Bättre än ingenting alls, eller hur?

Nu är det snart dags för Eurovision Song Contest, så jag ska bara mysa framför TV:n resten av kvällen; och självklart heja på Robin Stjernberg! Danmarks bidrag är i och för sig också väldigt bra, så jag kan inte hjälpa än att heja lite på dem också. Eller vad säger ni andra? Vem vill ni ska vinna ikväll?

Back on track

Jag var så trött när klockan ringde i morse. Kändes som jag inte sovit något, fast jag la mig tidigare än vad jag annars brukar göra! Men det var bara att tvinga sig upp ur sängen, ladda upp med en Celsius-dryck och bege sig till simhallen. Det märkes dock att jag inte hade lika mycket energi som jag haft dem andra gångerna för jag simmade ”bara” 20 längder och det tog mig 22 minuter; känns lite trist då mitt rekord är 18 minuter.

Men jag vet att jag inte ska tänka så, för 20 längder är bättre än inga alls och egentligen ska inte tiden spela någon roll heller. Jag har fortfarande inte återhämtat mig helt så jag tycker ändå det är starkt jobbat och det är det som räknas; att man är stolt över sig själv och har gjort sitt bästa. I’m back on track!

Nu resten av dagen tänker jag ta det lugnt och fortsätta jobba med enkäten till HHU. Vädret är inte precis uppiggande idag; det blåser och småregnar. Passar perfekt att sitta och jobba framför datorn då med 80-tals musik i hörlurarna – det är vad jag kallar myspys på hög nivå!

Jag lever!

Nu har det varit tyst här på bloggen ett par dagar, så jag ville bara meddela att jag fortfarande lever; även om det är med nöd och näppe! Efter mitt simpass i tisdags försvann all min energi och sjukdomen som i vanliga fall redan får det att kännas som man ligger på botten, blev tio gånger värre. Kroppen bultade och skrek, jag fick svårt för att gå och varje gång jag suttit ned tog det en evighet innan jag lyckades ta mig upp; oftast fick jag be om hjälp.

Jag har sovit bort två dagar; onsdagen och torsdagen. Dem få gångerna jag var uppe kan jag ärligt talat säga att jag såg ut som en zombie! Det är idag förstan jag börjar känna mig bättre igen och jag har inte lika ont i kroppen eller svårt för att röra mig. Jag sov dock ett par timmar mitt på dagen, men det är fortfarande en förbättring mot att dessförinnan sovit hela dagen.

I början av veckan mådde jag så jäkla bra och därför känns det så himla deprimerande att detta hände. Jag vet aldrig under hela mitt liv att jag haft den energi som jag hade då och inte heller att jag för en gångs skull känt mig frisk. Det var en otrolig känsla! Dessvärre tog jag inte vara på det och så blev det som det blev.

Jag har fortfarande mycket att lära mig vad gäller min sjukdom och jag ska fortsätta testa mig fram. Jag är i alla fall tacksam för att ha fått lära mig denna läxan, det vill säga att när (eller snarare om) jag får tillbaka den energin så ska jag agera annorlunda. Min mamma (som har samma sjukdom) sa åt mig att ta det lugnt, men dumt nog valde jag att inte lyssna. Det misstaget ska jag inte göra om! Hon berättade också att hon själv blivit tillsagd att när man får den energin så ska man inte ”passa på” att göra fler saker för det är då sådant här händer – man blir sämre i sjukdomen; istället ska man fortsätta göra saker i det tempo man annars alltid håller. Så det är vad jag ska göra i fortsättningen – förhoppningsvis lyckas jag också!

Jag ska fortsätta ta det lugnt och vila upp mig imorgon. På måndag blir det sedan upp tidigt för att passa min (underbara och fantastiska) systerdotter! På tisdag planerar jag att bege mig till simhallen igen och sedan ta det lugnt på onsdag. På torsdag ska jag iväg några timmar för att fortsätta jobba med enkäten jag gör till föreningen Hässleholm Hundungdom (HHU). Eventuellt på fredag blir det iväg till simhallen igen! Vi får se hur det blir och hur det går; jag vet att när man blir så här mycket sämre i sjukdomen så tar det lång tid att återhämta sig och att något så enkelt som att gå och handla kan få en att hamna på ruta ett igen. Men det håller jag såklart tummarna för att det inte gör!

Jag hoppas att ni alla haft en skön lördagskväll och att söndagen blir likaså. Vi hörs snart igen; god natt på er!

På med baddräkten igen!

Trodde jag skulle må skit när jag vaknade idag, men det gjorde jag faktiskt inte. Bestämde mig därför för att bege mig till simhallen – ja, igen! Denna gången passade jag även på att ta med en vattenflaska som jag drack ur på vägen hem, för jag är alltid så törstig då.

Som sagt, jag slog ju rekord igår, men hade bestämt mig sedan tidigare att inte fokusera på tiden idag utan istället öka antalet längder. Jag har sedan jag började simmat 20 längder i sträck och så tagit tiden på det. Men idag försökte jag ta det lite lugnare, vilket resulterade i 26 längder i sträck – på 26 MINUTER! Känns så bra! Mitt mål var dock att klara 25 längder, men hamnade i fel ände av bassänger då och därav blev det istället 26 längder.

Nu tänkte jag dock ta det lite lugnt några dagar och ladda upp inför att bege mig till simhallen på fredag igen förstan; det är ju röd torsdag. Imorgon har jag däremot planerat att gå på promenad med mamma och i samband med det passa på att handla. Håller tummarna för att vi får sommarväder imorgon igen! Ska även fortsätta med mitt arbete jag gör för en hundförening här i Hässleholm som heter ”Hässleholm Hundungdom (HHU)”. Jag har nämligen fått i uppgift att göra en enkät som ska skickas ut till så kallade ”månadens medlem”, så jag håller för tillfället på att jobba med layouten som dessvärre tar längre tid än vad man kan tro. Men, men… Jag ska inte klaga för det är sådant här jag vill arbeta med och det är verkligen hur kul som helst!

Nu tänkte jag dock ta min träningsvärk och huvudvärk till sängs, så att dem får vila upp sig inför morgondagen. Hoppas ni alla haft en härlig tisdag och att sommarvädret piggat upp er! Vi hörs; god natt på er!

Nytt rekord

Det var dags för ett nytt simpass idag, men innan dess laddade jag upp med en Celsius-dryck med smak av cola. Ja, det stämmer! ICA hade äntligen fått in den smaken när jag var där i slutet på förra veckan. Verkligen jättegod, så jag hoppas att det finns fler kvar när jag ska dit igen nästa gång!

Fler goda nyheter? Jajamensan; jag slog nämligen rekord idag! När jag i simhallen för två veckor sedan klarade jag av att simma 20 längder på 23 minuter, men idag klarade jag lika många längder fast på 18 MINUTER! Kan ni fatta? Jag är så stolt över mig själv!

Jag bestämde mig även idag för att jag ska börja gå oftare till simhallen, än ”bara” en gång i veckan. Får se hur ofta det blir, men jag ska försöka max 3 gånger i veckan i alla fall. Jag har nämligen märkt att det enda som får mig att gå ner i vikt är att just simma. Jag brukar alltid väga mig dagen efter och har hittills gått ner rätt mycket varje gång. Dessvärre är det inte så efter min promenader; antingen har inget hänt eller så har jag gått UPP i vikt?! Vet inte riktigt hur det kan vara så, men så är det i alla fall. Givetvis tänker jag fortsätta ta promenader och ha joggningspass, men då det är simningen som hjälper mig gå ner i vikt tänker jag fokusera mer på det i stället.

JAG ÄR SÅ TAGGAD!