Skönhet och Hälsa

Vilka produkter inom boxning kan användas till motionsträning?

Fler och fler har börjar boxas istället för att träna med gymutrustning och fria vikter på gymmet. Många som börjat med boxning som träningsform är osäkra på vad de ska använda för utrustning, och vilken utrustning som ger en viss effekt. Utbudet är stort, och de oändliga antalet kampsportfomer gör valet av utrustning ännu svårare.

Att träna med boxningssäck

Det mest populära sättet att träna boxning är med hjälp av en boxningsäck. Boxningssäcken sätts fast i taket, och ger en mycket allsidig träning, där många av kroppens muskler aktiveras. Bland annat så förbättrar man fotarbetet, då man konstant rör sig medan man slår på boxningssäcken. Sedan aktiveras även muskler som triceps, bröstmuskler och ryggmuskler. Konditionen förbättras också, som en effekt av fotarbetet och slagen på säcken.

Vi träning med boxningssäck ska man ha ett par säckhandskar. Säckhandskarna liknar vanliga boxningshandskar, men de är mer gjorda för långa träningspass med många slag. De är också extra motståndskraftiga mot slitage, så att man kan använda dem under en längre tid.

Att träna med mitts

Om man vill träna med mitts så krävs det att man är två personer. En har boxningshandskar eller säckhandskar, medan den andra har två mittsar på händerna. Att träna med mitts är nästan mer allsidigt än att träna med boxningssäck, då det finns många fler kombinationer man kan göra. Ett exempel är att man kan göra upper cuts, samt att ens partner kan slå tillbaka med mittsarna så att man får träna parering.

Att träna boxning på gym

Många väljer att träna en enklare form för boxning på gym, som ibland kallas boxercise. Här ligger fokus inte så mycket på att slå på en person eller boxningssäck, utan det är mer fokuserat på konditions- och rörelseträning. Ibland kan passet innehålla slag på mitts, men oftast slår deltagarna mest i luften, liknande en form av skuggboxning.

Bra handvärmare till segling

HandvärmareNär man är ute på sjön och seglar så blir man ofta utsatt för stark vind och kyla. Oftast måste man kunna behålla sina händers fulla rörlighet, och man vill därför inte ha tjocka handskar på sig. Därför upplever många seglare att de får problem med kalla och frusna händer och fingrar. Om du ibland är ute och seglar, förstår du säkert också hur obehagligt det kan  vara att sitta på en båt i flera timmar med iskalla händer, och utan att kunna värma sig på ett par timmar. Detta är en situation som många seglare känner till, och därför har många av dem börjat använda de populära handvärmarna.

En handvärmare är en värmepåse, eller värmeinlägg som det ibland kallas, som värms upp så snart den tas ur sin förpackning. Handvärmare innehåller inga gifter, och stiger i temperatur tills de når medelsnittstemperaturer på runt 50 grader. Efter att handvärmaren har värmts upp kan den läggas i din ficka, handske eller vante, och värmer sedan dina händer i upp till 8 timmar.

Vad ska man titta efter när man köper handvärmare?

Det är riktigt viktigt att din återförsäljare erbjuder full garanti på produkterna, då du inte vill ha dåliga produkter när du står ute i kylan. De flesta handvärmare är för engångsanvändning, vilket är det billigaste och enklaste alternativet. Om du köper återanvändningsbara värmeinlägg så måste du använda en massa el när du värmer upp dem, och sedan håller dessa inte värmen lika länge som en engångshandvärmare. Dessutom är återanvändningsbara värmeinlägg dyrare att köpa.

Vad kostar handvärmare och var kan man köpa dem?

Handvärmare är faktiskt inte dyra alls. De kostar omkring 40 kronor styck, så du kan alltid ta med dig några i fickan när du vet att du ska ut i kylan ett par dagar. Därmed riskerar du inte att förfrysa när temperaturerna är låga utomhus.

Kinesiotejp fungerar faktiskt

Jag var för några år sedan skeptisk mot kinesiotejp, och trodde att det aldrig skulle fungera. Jag frågade mig själv: Hur kan en elastisk och färgglad tejp förebygga och behandla skador? Nu har jag använt kinesiotejp i över ett år, och har märkt att det fungerar riktigt bra, både när jag har har ont någonstans och när jag vill hindra en skada att uppkomma (t.ex. har jag haft ont i ryggen vid löpning ibland och då sätter jag innan löpning på kinesiotejp för att inte det onda ska dyka upp!). Jag köper alltid min kinesiotejp från Kinesiotapeshop.se, som är både billiga och har ett stort utbud.

Men jag använder inte bara kinesiotejp när jag ska träna löpning, gym eller boxning – jag använder det också på jobbet. Eftersom att jag sitter ner mycket och använder mus och tangentbord har jag ofta kinesiotejp både i ryggslutet och på underarmarna för att förhindra stel rygg och värkande underarmar (musarm). För de som tvivlar på om det fungerar – tänk om! Prova själv, så får ni se att det faktiskt fungerar =)

Men vad är det då som gör kinesiotejpen så bra? Jo, den är superelastisk så att den inte stoppar upp blodcirkulation efter applicering, och den låter även huden andas. Den mönstrade undersidan gör att muskler aktiveras och får även bort tryck från muskler där du har ont.

Några av de kända idrottsmän som använder kinesiotejp är Mario Balotelli, David Beckham och Serena Williams. De har nog, precis som mig sett (och självklart känt) vilken positiv effekt kinesiotejp  har på kroppens muskler och leder. Ni såg säkert även väldigt många idrottare under OS i London som hade färgglad tejp på – det var också kinesiotejp! Så fler och fler använder det, vilket är roligt, och vad som är ännu bättre är att kinesiotejpen finns i många olika kvaliteter och priser. Därmed kan både nybörjare och professionella (t.o.m. fysioterapeuter och sjukgymnaster) använda kinesiotejpen. Och som sagt, spana in webbshoppen Kinesiotapeshop.se, den rekommenderas starkt av mig: http://www.kinesiotapeshop.se/kinesiotejp.html.

Tandblekning hemma är min favorit

tandblekning-hemmaHar ni blekt tänderna hemma någon gång? Det har jag, och jag älskar det! Sitter normalt i min soffa och tittar på någon favoritserie när jag bleker mina tänder, vilket gör att det inte är jobbigt alls =) Jag använder ett så kallat tandbleknings-kit, där jag har ”gjutit” en tandblekningsskena efter mina tänder, som jag fyller med lite tandblekningsgel och stoppar in i munnen i ca. en kvart. Att bleka tänderna hemma håller mina tänder vita konstant, och gör att jag hela tiden har lust att le – och många säger att jag ler och skrattar mycket så det kanske beror på tandblekningen!

Många säger ju att första intrycket är viktigt som sjutton, och jag tror att vita tänder kan ge ett bra sådant. Det är ju väldigt viktigt att vara snygg nuförtiden, och folk tycker ju att gula tänder är lite äckligt, så jag tror att det blir mer och mer populärt att bleka tänderna hemma. Jag fick tipset om att bleka tänderna hemma av min väninna, som gör det titt som tätt, och jag har sedan dess (ca. 3 år sedan) gjort det kontinuerligt. Det man ska tänka på är att köpa rätt tandblekningsprodukt. Jag köper alltid min tandblekning från Tandblekningsbutiken.se för det är billigt, men också väldigt bra tandblekning. Ingen annan tandblekning har iallafall gett mig så vita och fina tänder som den.

Så ut på nätet och shoppa efter hemma-tandblekning, det gör dig snyggare – garanterat! Och kombinerat med ett lite brunbränt ansikte och en snygg kropp är det svårt att misslyckas med att vara ”stunning”!

Första inlägget

Hej alla!

På denna blogg kommer jag skriva om allt som rör hälsa och skönhet, speciellt om träningsprodukter och skönhetsprodukter. Jag älskar att visa upp min bästa sida för andra, och gör det genom att träna ofta, äta sunt, och använda bra skönhetsprodukter. Jag hoppas ni kommer att gilla det jag skriver om!

När jag inte bloggar är jag hemma med min man och mina två barn, eller är ute i skogen och löper. Min favoritprodukt inom skönhet är tandblekning (som jag gör hemma), och det jag använder under min träning regelbundet är kinesiotejp. Boxning är en annan passion, som ger riktigt starka muskler, bra kondition, och en snygg kropp!