What now? Tankar kring mina tävlingar och min framtid

De tre senaste månaderna så har jag inte haft någon energi att blogga. Ville ta min tid att fokusera på mig själv, och då kändes bloggandet irrelevant.
Mitt år som Miss är över, dock så är inte min resa slut ännu. Då jag fortfarande har en del planerat (reser till Italien och tävlar i december, men tar det i ett separat inlägg), men det är inte längre i fokus av mitt liv. Prio för mig just nu är att komma in på min drömutbildning, kan medge att den fokusen rubbades rejält när jag vann min titel. Men det är inget jag ångrar, för jag har fått chansen att få uppleva något som för andra är overkligt. Skönhetstävlingar är något man endast har sett på tv innan, men jag har fått leva i den världen. Varit en del av den, och är det ännu.
Allt som berör den världen har blivit som ett stort hobby för mig, jag har koll på de ledande tävlingarna, drottningarna och Sveriges rankning. Detta har lett till att jag har fått se hur korrupta tävlingarna är, att inget egentligen är fair. Dels genom att bli insatt i den världen och dels att få uppleva det själv under en tävling. Att det mesta, INTE ALLT men mycket redan är förutbestämt. Riktigt surt, om du är tävlingsinriktad. Och är in for the win.
Men det här var aldrig en dröm eller ett mål för mig. För jag är inte en stereotypisk ”pageant girl”, som ska vara utseende fixerad (som inte är sant!! men tänker inte skriva en analys om det just nu). Jag hade aldrig använt lösögonfransar innan jag började tävla, jag kunde inte ens locka mitt hår med en plattång (suger med locktång med).  Tvingade att lära mig själv innan jag åkte till Malaysia.
Det jag vill komma till är att tävlandet inte var mitt allt, som många lyckats tro. Eftersom det var det enda jag har ägnat mig åt det senaste året, det enda jag bloggade om. Men det är väl det ni som läsare har varit intresserade utav?
För helt seriöst.
Hur intressant är det att läsa om att jag vill studera vidare?
Det är roligare att läsa om mina val av klänningar och skor till en tävling än hur mycket jag köttar för att komma in på min drömutbildning? Och tro mig, jag tycker själv det är mer intressant haha. DET jag vill säga är (lyckas alltid komma offtrack) att skönhetsindustrin aldrig var en dröm för mig att göra en karriär inom, så jag lät mig inte påverkas av korruptionen och de falska förhoppningarna dessa tävlingar ger.
För mig var självaste resandet och människorna orsaken till varför jag tävlade. Jag har fått se så grymt mycket av världen tack vare detta. Jag har fått testa på ”the good life”  genom att få bo på lyxhotell, blivit van med att ständigt bli eskorterad av poliser, vara med på tv, bli intervjuad, bli fotograferad med random turister som vill ha bild med Miss Sweden, photoshoots, stå på scen och dansa, hålla tal inför hundra – tusentals människor. Jag har fått testa på kändislivet helt enkelt. Skillnaden är då bara att jag inte är känd haha 😉
Men mest av allt är jag tacksam över alla underbara människor jag har fått träffa. Tjejerna jag kom nära under mina tävlingar, är vänner för livet. Det tråkiga är att alla bor runt om i världen, men det är samtidigt charmen. Har fått lära mig så mycket om andra kulturer genom dessa tjejer. Hur många har vänner i Namibia, South Africa, Australien, Tonga, Taiwan, Georgien, Japan, Dominikanska Republiken, Uganda, Estland osvosv ??

Men vad händer då med bloggen?
Jag tänker fortsätta blogga, kanske inte lika ofta som förr. Då jag dels pluggar som bara den, och dels trappat ner inom tävlandet. Så det blir helt enkelt inte lika mycket att skriva om. Det blir kanske lite mer vardags bloggande. Dock så åker jag till Italien i december, så det lär bli en del bloggande om mina förberedelser innan den tävlingen. Men det är fortfarande mycket tid kvar. Dock så borde jag sätta igång med min hårdträning inför deras bikini och lingerie-visningar.

Shit, trots att plugget är mitt mål..så måste jag medge att jag är stuck i den här världen. Kommer nog aldrig få nog av resandet. #addicted

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.