NORDIC SUPERFOOD – GREEN CLEANSING

Idag skall ni få en riktigt bra DETOX drink med

NORDIC SUPERFOOD GREEN

BRÄNNNÄSSLA, KÅL & MYNTA

175g

175g

•    Basgörande
•    Utrensande
•    Renar blodet
•    Antioxidant & Antiage-effekt

Torkat brännässlepulver innehåller magnesium, mangan och kalcium. Det är också kraftigt basgörande och löser ut urinsyra ur exempelvis bindväven. Detta ger positiva effekter vid eksem, kroniska hudutslag, knottror, flammighet, bristningar, inflammationer, ödem, kramper, reumatiska besvär, mensvärk, och vid flera diffusa smärtåkommor.

Nässlans neutrala pH stärker skelettet och avlastar alla organ genom att öka kroppens beredskap mot restprodukter som bildas vid ämnesomsättningen. Det innebär allmänt stärkande hälsoegenskaper.

Nässlan anses även vara blodstillande vid näsblod, blödningar av mag- och tarmsår samt lindrande av riklig mens. Den är även blodrenande och används vid utrensningsterapier och detox.

Kål 
Grönkålen är extraordinärt rik på sitt innehåll av karotenoider och flavonoider, två mycket kraftfulla antioxidanter som bekämpar fria radikaler*. Kaempferol och quercitin är två flavonoider som anses särskilt värdefulla för sin förmåga att förebygga cancer.

Grönkål, med sina höga halter av vitaminer och mineraler, har antioxiderande och antiinflammatoriska egenskaper och är en rik källa av indol-3-karbinol, som kan öka DNA-reparationen i celler och verkar kunna blockera tillväxten av cancerceller.

*Fria radikaler och oxidativ stress tros vara ansvarigt för många sjukdomar och acceleration av åldrandet

Mynta
Kungsmynta är desinficerande, kramplösande, och ökar sekretion av matsmältningsvätskor, särskilt galla. Verkar svagt lokalt smärtstillande och hämmar inflammationer. Har funnits sedan 1775 i den svenska farmakopén. Används för sin goda smak speciellt som te.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *