10 sminktips!

1. Visste ni att ni alltid ska lägga ett puder ovanpå er foundation? Då håller sminket sig på plats mycket längre! Transparent puder funkar utmärkt om du inte vill ha puder med färg.
2. Snälla rara, pumpa inte mascaran! Det kommer då in luft i mascaran som gör att mascaran förstörs och blir torr fortare. Vrid istället!
3. Våga att rådfråga någon i personalen/en makeup-artist vilken nyans som passar er bäst när ni väljer Foundation/puder för att få den perfekta nyansen. Den där linjen är inte snygg att se vid käken. Om du gillar att testa nya saker, då kan Bethard Bonus vara något för dig.
Antingen har man en varm hudfärg eller en kall, därför kan det ibland vara klurigt att hitta exakt rätt nyans själv. Personligen har jag en annan nyans på halsen än vad jag har i ansiktet som är snäppet ”brunare”. Andra är vitare i ansiktet och brunare på halsen. Det är alltså väldigt individuellt och därför bäst att höra med ett proffs vad som passar dig bäst. Men om du vill prova dig fram själv – är käken/halsen bäst att lägga foundationen på när du väljer färg för mest rättvisa.
4. Smörj in ansiktet och låt det träcka in lite innan du applicerar din makeup. Resultatet blir då jämnare än vad det blir på torr och icke-återfuktad hud.
5. När ni lägger ögonskugga på ögonlocket kan det lätt falla ned små ”partiklar” och lägga sig under ögat, vilket man verkligen inte vill om man nyss stått och applicerat grunden med Foundation och hela kittet. Det bästa är därför att lägga ett tjockare lager ljust puder under ögat och ned på kindbenet, för att sedan pudra bort det när du målat klart din ögonskugga. Då försvinner de där små ”kornen” som liksom ”satt sig ovanpå” pudret. Eller gör som jag – håll ett papper under ögat så att ögonskuggan faller ned på pappret istället. Men det är egentligen inte att rekommendera, då pappret gärna fångar upp lite av sminket under som redan befann sig på kinden. Gör bara så när jag har bråttom, haha.
6. Om du först målar läpparna med läppenna och sedan med ett vanligt läppstift eller läppglans i samma färg ovanpå, håller färgen kvar sig stenhårt istället för att försvinna efter någon timme. Finns ju inget störigare!
7. Tvätta och rengör dina penslar ofta. Ni anar inte hur mycket bakterier som samlas där..
8. Aningen gammalt tips – men använd inte de paddorna som medföljer när du köpt en puder eller annan produkt mer än någon enstaka gång! Samma gällande svampar.. Använd istället borstar (antingen syntet eller riktigt hår, smaksak) då de är skonsammare för huden. Det samlas otroligt mycket bakterier i dessa svampar om man använder dem om och om igen, det riktigt gror bakterier i dem. Därför är det bästa alternativet alltid att använda borstar. Det ger även ett naturligare resultat, då sminket annars gärna blir aningen ”packat” och för tjockt vid användning av svampar.
9. Oavsett om du lägger på puder efter foundationen eller en concealer efter att du lagt grunden – dra inte med borsten. Du drar då bort lagret som finns under. Nej, tryck istället med penseln/borsten och liksom SÄTT dit färgen istället för att dra.
10. Sist men inte minst vill jag faktiskt tipsa om en produkt! Denna mascaran har jag totalt fastnat vid, och då hör det till att jag provat många andra märken också. Nu har alla olika fransar och smak, men den passar mig perfekt och därför vill jag tipsa om den. Den heter ”Cil Architecte” och är från L’ORÉAL. För mig som haft problem med utslag kring ögonen (allergin, once again..) så passar denna mig bättre än deras andra inom märket, som innehåller fibrer som enligt makeup-artisten som jag frågade sa inte var bra för mig med känsliga ögon, då de har en tendens att falla ned i ögat och irritera. Så denna passar även för dig med lätt-irriterade ögon! Haha. Argis. Den ger volym samtidigt som den böjer fransarna och separerar dem. Perfekt, med andra ord!

 

11 kommentarer

11 kommentarer till 10 sminktips!

 1. Wow because this is very helpful job! Congrats and keep it up. https://ketogendiets.com/

 2. Wow because this is very helpful job! Congrats and
  keep it up. https://ketogendiets.com/

 3. I enjoy the info on your site. Much thanks. https://ketogenicdiets.net/

 4. You’ve got astonishing info here. https://sex4games.com/

 5. Wow cuz this is excellent work! Congrats and keep it up. https://sexgamesx.net/

 6. Love the website– extremely individual pleasant and lots to see! https://sexygamess.com/

 7. MigudalCoeva skriver:

  Does Amoxicillin Really Expire Bactroban Over The Counter Escitalopram 10 Mg Buy [url=http://leviprices.com]canadian generic levitra[/url] Diflcan Cheap Where I Can Buy Fast Flagyl And Fedex

 8. Tilde skriver:

  Tack för tipsen riktigt bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida