Marie Oddsson

Mitt sista inlägg

I dag gör jag mitt sista inlägg om min vardag som har bestått av fram för allt hudvård men även träning och lite annat smått och gott som har ingått i min vardag. Om ni vill veta mer eller hålla er uppdaterade om Jabushe´s produkter kan ni alltid gå in på www.jabushe.se . Kom ihåg att ta hand om din hud och då och då även få hjälp av en auktoriserad hudterapeut.
Som tur är så vet vi inte vad som väntar runt hörnet och allt är inte vad det ser ut att vara.

IMG_3633[1]
Önskar er en fin dag och tack för mig,
Marie

Efter sommaren

I dag skiner solen igen, så härligt. Man känner att hösten har smugit sig in i med lite frisk kyla. Nu är det tid att ta hand om din sommar hud som antagligen behöver både det ena och det andra. Ofta så är huden både yttorr till torr, vissa får problem med små plitor och utslag då de har använt SPF. Många av oss ser nya pigmentförändringar i ansiktet (kommer självklart även på kroppen) som både kan vara hormon och åldersrelaterade.

13718755_646099525539197_850802156209021738_n[1]
Jabushe erbjuder dig en enkel och aktiv hudvård. Enkel för att du har samma produkter morgon och kväll. Aktiv då den innehåller patentet QAL-100 som både hjälper en solskadad hud med pigmentförändringarna och samtidigt jobbar på en finare struktur med finare linjer och mindre porer. Enkelt snabbt och effektivt!
Ses i morgon

 

Nyttiga äpplen

Läser i dagens Metro att det är svårt att få tag i ekoäpplen, 98% av dessa äpplen är importerade. Hur ekologiskt är det? (med tanke på utsläpp). Själv känns det ganska lyxigt att bara gå ut i trädgården och plocka dessa frukter. Vet inte hur ekologiska de är, men det har aldrig blivit besprutade, åh andra sidan så bor jag inte precis på landet. Äpplen är både nyttigt och gott då de innehåller pektin som sänker blodsockret. Det ska också sänka de onda kolesterolet (LDL) i blodet.

IMG_3650[1]
Äpple är också bra för huden då det innehåller antioxidanter, det är kemiska molekyler som förebygger oxidation i våra celler. Kort och gott så ser de till att bekämpa de skadliga fria radikalerna. Kroppens egen rostbehandling för att våra celler skall leva längre. Liponsyra ser också till att aktiverad våra celler så att vi ska åldras lite saktare.
Äpplen anses också vara bra för minnet, och det är inget fel att hjälpa sitt minne på traven.
Hittade också en ansiktsmask med äpple i som Chandel Iman,  någon form av supermodell (sorry att jag har så dålig koll på detta), som tydligen gör sin egen äppelmask, så håll till godo. Tänk på att när du gör egna produkter så ha koll på vad du tål och inte tål. Moder natur kan vara mycket aktiverande och stimulerande på gott och ont.

-¼ äpple av valfri sort som du river
-1 tsk honung
Blanda ihop ingredienserna och lägg på huden, låt torka (eller 10-15 min) tvätta av och använd en vanlig fuktkräm efteråt.
Lycka till,
Ses i morgon

10 saker att tänka på när du tvättar ditt ansikte

Att tvätta sitt ansikte, verkar inte tillhöra den mest komplicerade rutinen kan man tycka. Men att tvätta sig fel eller med fel produkt dag ut och dag in kan verkligen ställa till det för din hud. Så här kommer 10 saker att tänka på när du tvättar ditt ansikte,

Jabushe_Cleansing_2-i-1
1. Att välja produkt
En bra rengöring skall rengöra från smuts, fett, föroreningar och makeup men samtidigt inte tvätta bort för mycket av den naturliga syramanteln. Så din rengöring bör inte vara för ”snäll” så att du skrubbar/tar i för mycket för att huden skall bli ren, det irriterar din hud. Inte heller använda en för uttorkande produkt då du kort och gott blir lite mer torr och irriterad för var dag som går.
2 Överdriv inte
Se till att du inte tvättar din hud mer en två gånger per dag och då inte flera gånger vi varje tillfälle. Om du har en känslig hud så kan det räcka med att bara tvätta din hud på kvällen, förutsatt att du inte har svettats under natten.
3 Använd rätt vattentemperatur
Varmt vatten öppnar dina porer och kallt stänger dem. Att använda för varmt vatten kan tära på din naturliga hudyta och torka ut i det långa loppet. För kallt vatten kan göra det svårt att tvätta bort din rengöring, blir ofta att man gnuggar hårdare och längre. Så använd gärna ljummet vatten för att var snällast och mest effektiv mot din hud när du tvättar av den.
4 Peela/skrubba inte för mycket
Var måttlig med ditt skrubbande och gör det inte varje dag. Tänk på att om du använder en kornpeeling så behöver du dessutom inte också ha en borste eller annat hjälpmedel. Självklart är det mycket individuellt hur ofta man bör/kan skrubba sin hud. Så max 2-3 gånger i veckan.
5 Skölj noga
När du tvättat ditt ansikte är det viktigt att du sköljer noga. Det blir lätt rengöring kvar vid näsvingarna, käkpartierna och hårfästet vilket kan bli irriterande och torka ut huden. Så visa lite extra kärlek för dessa delar av ditt ansikte genom att tvätta- och skölja rent även där.
6 Inga irriterande ingredienser
Köp självklart ingen rengöring som innehåller ämnen som kan irritera din hud. Många hudvårdsmärken plockar i dag bort ingredienser så som parabener, mineraloljor, PEG och silikoner. Så läs innehållsförteckningen som skall stå både på kartongen samt på produkten och numera också på svenska. Håll koll på vilka ämnen du inte tål.
7 Handuk´s skrubb
Tänk på att en vanlig frottéhandduk kan i sig vara skrubbande för en känslig hud. Om den sen är både hård och rivig så blir den extra irriterande. Om handduken dessutom inte är ren kan den innehålla bakterier som lätt sprider sig. Så ha koll på din frottéhandduk.
8 På med fukt direkt
Vänta inte för länge efter din dusch med att smörja in ditt ansikte. Då huden fortfarande är mjuk och återfuktad efter rengöringen så gör din efterkommande produkt som mest nytta. Din hud kan annars hinna torka och bli torr och lite irriterad, då kan din kommande produkt också upplevas som om den ligger ovanpå och ”kladdar”.
9 Spendera inte en förmögenhet
Här kan man göra fynd. Då rengöringen är till för att göra rent ansiktet och sen omgående sköljas av med vatten (inget som skall ligga kvar på din hud). Så enkla, milda, effektiva rengöringar är mitt tipps.
10 Gör det till en enkel behaglig rutin
Eftersom rengöringen är så viktig för att din ansiktshud skall må bra (de är det för den övriga kroppen också) så är det viktigt att du inte tycker att det är jobbigt eller för den delen tar för mycket tid.
Så hitta en prisvärd produkt som gör det enkelt för dig, det kan då samtidigt bli en njutbar ritual.
Lycka till, och trevlig helg!

 

 

Lättare när du reser

Ska du ut och resa?
Jabushe Cleansing Lotion 2 in 1 är perfekt för resan, då det är en allt-i-ett-rengöring är det den enda du behöver ha med dig och du får mer plats över till annat.

14079975_1789225634629205_7363067804171073861_n[1]

Det är min lilla lifesavér som både rengör från smuts, avgaser, fett och make up. Ser till att Ph värdet blir återställt och lugnar min ibland stressade hud samt förbereder den för kommande produkt. Bra och dåligt är att mina vänner alltid räknar med att jag har allt när det gäller hudvård med mig när vi är ute och reser. Bäst är att rengöringen från Jabushe verkligen gör ”allt” men fram för allt att den också passar alla hudtyper. Dåligt är att jag får alltid fråga var den är då den aldrig står på min plats. Nåja smällar man får ta.
Ses i morgon

 

Min hals

Denna lilla tub från Jabushe kan du använda på fler ställen än i ditt ansikte. Jabushe Anti Wrinkle Serum är till för vanliga ålders- och sol linjer/rynkor men är även verksam på yttrycksrynkor så som ”arga” rynkan mellan ögonbrynen, pannlinjerna och nasolabialvecken (från näsvingarna ner till sidan av munnen).
Själv använder jag också detta serum på mina halslinjer, som vanligt är det här partiet  lätt att glömma bort. Sen vill man inte vara kladdig vid halsen, så att  kläderna blir fläckiga, så ofta glöms denna kroppsdel bort eller så struntar man i den kort och gott.

13934841_1788467641371671_3077390971165847630_n[2]
Jabushe Anti Wrinkle Serum sjunker lätt och snabbt in i huden utan att lämna en fet eller kladdig hinna. Förutom en mild koncentration av QAL-100 så finns det tre peptider som har särskilt goda egenskaper för behandling av denna typ av linjer/rynkor.
Argireline, Leuphasyl och Trylagen är det peptider som behandlar våra linjer. Dessutom finna hyaluronsyra som tillför/binder fukten i huden. Så denna lilla tub använder jag enbart på mina fokusområden i ansiktet och på halsen, det blir därför väldigt drygt och lätt att använda.
Som vanligt så använder jag det morgon och kväll för att uppnå bästa resultat.
Ses i morgon


wordpress hemsida wordpress hemsida