Martina Richter

Nu bloggar jag på Delacay

Hej,

Jag har flyttat min blogg till Delacay bloggportal.  Välkommen att följa mig här: http://martinarichter.se. 

 

 

Säkerhet i solen handlar om tiden

Det ser inte ut som om det kommer att bli en bra sommar i år i Sverige. Men det gör mig bara glad, för då vet jag att många kommer att undgå att bränna sig i solen, som kan skada huden och leda till hudcancer. Jag vet, det låter konstigt, men är man insatt i ämnet så blir man såhär. Jag kan också förstå er, som vill njuta av solen så mycket som möjligt. Problemet är att industrin har överöst er med en massa information om hur ni ska förhålla sig er i solen. Många blir då  immuna och struntar i allt de hör och läser.

Vem orkar läsa allt?  Vad manska  göra och inte göra när solen skiner?! ”Smörj in dig var annan timma med minst 7 teskedar solcreme!” Det blir då 35 ml per person och ska man sola med familjen några timmar så blir flaskan tom efter dagens slut.

Jag har inte sett eller hört talas om en familj som köpt 14 flaskor inför sin 2-veckors solsemester. I torsdags  gick jag igenom studien på mitt solskyddspatent SunEthical med Professor Hans-Christian Wulf på Bisbjer Universitetssjukhuset i Köpenhamn. Sun Ethical, visar exakt hur länge du kan sola säkert. Det är helt uteslutet att man kan sola hela dagen bara för att man smörjer in sig varannan timme. Resultaten på studien var mycket bra, UV-sensorn med våra anvisningar på säker soltid fungerar. Vi har även sålt eget solskydd i över två år på den svenska marknaden med nöjda kunder. Nu kommer mission impossible: Hur kan jag få hela solskyddsindustrin att vilja förbättra sina solskyddsprodukter och utrusta dom med SunEthicals system? Ja, det ska nog gå bra om ni konsumenter sätter tryck på de ansvariga företagen. Det företagen inom solksydd vill är att sälja så mycket som möjligt. Visst det går jättebra så länge ni går på deras skrämselpropaganda att ju mer ni smörjer in er med högsta solskyddsfaktorn, så är ni säkra. Men så ligger det inte riktigt till. Saken är dock jätteenkel med patenterade SunEthical:

  1. Mät solens styrka med UV sensorn på flaskan.
  2. Ta reda på din hudtyp.
  3. Titta i tabellen på flaskan hur länge du kan sola säkert under dagen.

Jag har besökt och diskuterat med företag som påstår sig vilja göra allt för att ni ska vara maximalt säkra i solen som tex svenska Oriflame. Tänk er svenska Oriflame med svenskt patent inom solskydd utvecklat av svensk kvinna som är världens säkraste system! Men tjejen som är ansvarig för solskydd där bad efter mötet om en offert men hörde aldrig av sig. Enligt mig, oförskämt och visar bara på ignorans. I slutet av augusti är jag inbjuden till Summer Academy i New York där ledande dermatologer träffas för att ta del av det allra senaste inom området. Ska också träffa flera stora företag inom solskydd. Tänk er, lilla Sverige är helt ointresserade av innovationer, men i USA, där har dom fattat. about-spot-landing-page-banner

Trådlyftet som ger ett fantastiskt naturligt lyft

Sarah Jagger är känd skönhetsbloggare och make-up artist bosatt i London. I henes senaste reportage skriver hon om V SoftLift, det nya trådlyftet som ger em mer naturlig look än botox och fillers.

” I suppose Botox and fillers have their place and I wouldn’t rule out the fact that one day that place may even be my face but for now, I’ll make my own collagen thanks…and I’ve found the secret to how… 

V SoftLift!

http://www.sarahjagger.co.uk/the-new-face-lift-that-actually-creates-more-collagen/

Sarah-Jagger-L-2-1

Sarah är känd make-up artist som värderar ett naturligt utseende.

Sarah är känd make-up artist som värderar ett naturligt utseende.

 

MERS

Imorgon beger jag mig av till Korea där en fantastisk sjukdom inväntar, MERS! MERS som heter Coronaviruset Middle East Respiratory Syndrome upptäcktes 2012. Flest fall har rapporterats från arabiska halvön och från ett utbrott i Sydkorea. Folkhälsomyndigheten följer läget noggrant. Har köpt in partikelmasker för att ha på mig under flyget och där borta. Håll tummarna att jag klarar mig hem igen, frisk och glad.

En teater sprayas för att desinfekteras. Alla bör använda sprit för händerna efter hosta/nysning,

En teater sprayas för att desinfekteras. Alla bör använda sprit för händerna efter hosta eller nysning.

 

Är det så det kommer att se ut på gatan när vi kommit fram i Seoul?

Är det så det kommer att se ut på gatan när vi kommit fram i Seoul?

Vi kommer att undvika offentliga platser och tydligen får man sådana varningar på hotellet.

Vi kommer att undvika offentliga platser och tydligen får man sådana varningar på hotellet.

Min nyinköpta mask från Karlaplans järnaffär.

Min nyinköpta mask från Karlaplans järnaffär.

Bröstimplantat och näsor

Under helgen ställde vi ut på BTS Beauty Through Science i Stockholm som besöks bland annat av 700 plastikkirurger från hela världen.

Vi var där med SEBBIN, en fransk firma som tillverkar bröstimplantat. Företaget är ett av de äldsta inom implantat och har en enorm kunskap. Jag besökte deras fabrik utanför Paris förra året och fick då se hur otroligt komplicerat det är att tillverka olika typer av implantat.

Den här fabriken gör 24 olika tester på varje implantat innan det blir godkänt. Andra kan göra stickprover på vissa tester.

På söndag kväll hade vi middag hemma med två av världens mest erkända näskirurger, Docent P.O. Haraldsson och Professor Wolfgang Gubisch.

Det var intressant att höra deras diskussioner om näsor, tekniker och ovanliga fall. Wolfgang har opererat över 10 000 näsor och P.O. över 5000. Inte dåligt. Vill man få den bästa möjliga näsan så är det nog bäst att besöka en kirurg som är specialiserad på bara näsor och med en stor erfarenhet som dessa två kirurger.

På BTS i år satsade vi på SEBBIN bröstimplantat.

På BTS i år satsade vi på SEBBIN bröstimplantat.

 

En trevlig middag hemma hos oss med två kirurger inom "rhinoplasty" P.O. Haraldsson och Wolfgang Gubisch.

En trevlig middag hemma hos oss med två kirurger inom ”rhinoplasty” P.O. Haraldsson och Wolfgang Gubisch.

Solskyddfaktorn säger inte mycket

Solskyddskampanjerna har börjat och många försöker nu att skrämmas med hudcancer och solbränna. Men vore det inte bättre att helt enkelt förklara hur det egentligen ligger till?  Med alla olika solskyddfaktorer och hur mycket skydd dom ger. Apotekets kampanj för i år lyder ”Säkra upp sommaren med kvalitetssäkrade solskydd.  Tack vare vår noggranna kvalitetskontroll kan du vara helt säker på att de produkter vi säljer är bra. De har nämligen gått igenom en lång rad tester och kontroller för att hamna på våra hyllor”.  Låter tryggt tycker jag och läser vidare. Apoketet: Du blir inte snabbare brun om du struntar i solskydd – bara snabbare bränd. Faktorn säger en hel del om solkrämens förmåga att skydda mot UV-strålning och kan delas in i fyra kategorier: Lågt skydd (SPF 6–10), medelhögt skydd (SPF 15–25)högt skydd (SPF 30–50) och mycket högt skydd (SPF 50+). Fel! SPF 10  filtrerar bort 90 procent av UVB-strålarna och SPF 15  filtrerar bort 93 procent och SPF 30  filtrerar bort 97 procent, SPF 50 ger 98%. Som ni ser så kan man inte klassa in solskydden i medelhögt, högt och mycket högt skydd eftersom skillnaden i procent är obefintlig. Det är vilseledande att påstå detta då många tror då att SPF 50 ger mycket mer skydd än SPF 15 och så är inte fallet.  Apoteket: Om det till exempel står SPF 30 på förpackningen innebär det att du kan vistas i solen 30 gånger längre utan att bränna dig, jämfört med om du struntat i att smörja in dig. Solkrämer med riktigt låg faktor, SPF 6 eller lägre, ger inte ett tillräckligt effektivt skydd, och går därför inte igenom vår kvalitetskontroll. Fel! Ekvationen hur man räknar ut tiden som man kan sola säkert fungerar inte med solskyddfaktorer över SPF 10. Alla SPF över 10  korrelerar inte  procentuellt i UBV skydd. Se diagrammet som solkyddsindustrin inte vill att du ska känna till. Och så här säger en känd dermatolog som forskar mycket inom solskydd och hudcancer: ”The high SPF numbers are just a gimmick,” Marianne Berwick, professor of epidemiology at the University of New Mexico. ”

Här ser du hur mycket UVB skydd som alla olika solkyddsfaktorer ger. UVB skyddar dig från att bli brännd.

Här ser du hur mycket UVB skydd som alla olika solkyddsfaktorer ger. UVB skyddar dig från att bli bränd. Så alla SPF över 10 ger nästan samma skydd.