Palette tekniken med hudfillers

Idag hade vi kurs på InjectAcademy för läkare. Fullbokat igen och man ser att intresset för fillerbehandlingar ökar hela tiden. Det är också viktigt att behandlarna fortsätter gå på kurser då det är många nya tekniker som dyker upp. För 17 år sedan så behandlade man enbart glabella dvs. arg-rynkan och nasolabialvecken som är rynkan från näsvingen ner till mungipan.

Idag kan man åstadkomma ett lätt ansiktslyft och återge ansiktet ett ungdomligt utseende med volymbehanding. Man har insett att det är hela ansiktet som måste behandlas när man ser det första rynkorna. Det gäller också att inte bara se ansiktet framifrån utan från sidorna, uppifrån, nerifrån och 3 dimensionellt. Att känna på huden för att veta hur strukturen ser ut. Eftersom Stylage har världens bredaste serie på fillers med olika hyaluronsyrastyrkor så kan man få de mest naturliga resultaten.

Bild1

Även näsan kan korrigeras. För 3 veckor sedan bjöd vi in den kände franske läkaren Jean Pierre Amsellem till oss i Stockholm. Han gav 2 workshops, en för plastikkirurgerna som är medlemmar i SFEP och en för läkare som gått våra kurser. Det blev standing ovations! Ingen hade sett något liknande förut. Han har även skrivit boken ”Beauty is in the fat” där han visar hur man skulpterar med hudfett. I februari nästa år kommer han hit igen för att undervisa bara ett fåtal plastikkirurger i hans teknik. Liposculpture är även den en naturlig behandling. Det handlar om att ta bort fett och förflytta fett till andra delar av ansiktet eller kroppen. Jean Pierre är ofta i USA , speciellt Los Angeles och undervisar även kirurger där.

Många nya tekniker utvecklas och jag är nu på gång att finslipa Palette-tekniken med Stylage för InjectAcademy. Här lär sig  läkarna att arbeta som konstnärer när de behandlar.

Se på bilderna nedan, före och direkt efter, ingen svullnad eller rodnad.  Kan det bli naturligare, eller?

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida