Gör en egen rengöringsmask

I helgen träffade jag duktiga och kloka Simin som var assistent under InjectAcademy´s utbildning i injektionsteknik för läkare. Hon är sjuksköterska och driver Swedish Medical Laser Clinic tillsammans med sin man som är läkare.

Simin visade mig före – och efterbilder på en kvinna hon hade haft som patient med grova akne problem och irriterad hud. Bilderna efter behandlingen var otroliga, en perfekt hy med lyster.

Jag frågade vilken behandling hon hade gjort för att få ett sådant resultat. Simin berättade med ett leende att hon hade blandat en egen ansiktsmask och att det var den som hade hjälpt henne.

Här är receptet och masken som jag tycker borde heta “Simins underverk”

1/4 tesked bakpulver

1/4 tesked havssalt

20 ml naturell yoghurt

Homemade+Banana+Facemask+mix

Blanda alla ingredienser. Lägg på ansiktet och låt verka i 10 minuter. Tvätta av noga med kallt vatten. Lägg på en lätt dagcreme.

Upprepa behandlingen 3-4 ggr per vecka. Du kommer att se en skillnad inom några dagar.

Hur påverkar dessa ingredienser huden?

Bakpulver med natriumbikarbonat rekommenderas dock inte för den som har torr och känslig hy. Den är dock bra för dom med fet hy och akneproblem eftersom den är fettlösande och i ansiktsmasker drar den ut var ur finnar. Lindrar även hudirritationer.

Salt Lokalt bakteriedödande, bryter ner proteiner. Förstärker den fuktupptagande verkan.

Yoghurt bidrar till att återställa fuktbalansen i huden och löser upp gamla grå hudceller. Porerna drar ihop sig, blodcirkulationen förbättras och man får en fin färg i ansiktet.

yogurt-mask

Jag verkligen älskar sådana fräscha tips!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida