Martin L

Idrottsskadecenter

Idrottsskadecenter goes Soumi. Lokal funnen, arbetstillstånd ordnat och denna vecka kommer jag intervjua läkare, sjukgymnaster, naprapater, kiropraktorer, och personliga tränare som ska anställas på kliniken i Helsingfors.
Går detta som jag tänkt öppnar vi även i Norge och Danmark 2014 vilket jag och min älskade Pappa pratade om innan han förlorade sin kamp mot cancern. Detta är för dig Pappa.
Let’s do this!

/Axon

[email protected]
www.martinlöwgren.se

 

Benköttning och hamburgare

Benträningen har verkligen gett resultat senaste tiden och låren känns fylligare och bättre än någonsin. De ligger fortfarande efter min överkropp volymmässigt men kan jag få till separationen och hårdheten i låren som jag hade på min senaste tävlingsdiet (se bild nedan) men med denna ökade volym kan det nog bli riktigt jävla bra.

Jag baserar mina två benpass i veckan kring utfall och benpress i dagsläget. Knäböjsfest blir det då och då men jag upplever att jag fått bättre utveckling i låren sedan jag började nöta mer utfall och benpressar. Jag varierar mellan utfallsgång och utfall på stället och tunga benpressar med lätta benpressar. Till detta lägger jag ofta till benspark, liggande lårcurl och avslutar passen med tung magträning i cirka 30 minuter.
Förutom styrketräning så kör jag cirka 2-3 intervallpass i veckan. Antingen på löpbandet, hammarbybacken, djurgården eller på innebandyträningen. Detta i kombination med den tunga styrketräningen ger mig allt jag behöver.
Igår efter passet vart det hamburgare. Älskar att laga egna hamburgare.
Nu är jag på jobbet och regnet forsar utanför fönstren. Skönt med vilodag från gymmet men imorrn väntar bröst-axlar-triceps och som jag längtat.
TRÄNA HÅRT

TRÄNA TUNGT

TRÄNA SMART

TRÄNA RENT!

www.martinlöwgren.se

Vad är hemligheten?

Jag har ställt mig frågan ett par gånger den senaste tiden då jag undrat hur träningen kan gå så himla bra vecka efter vecka efter vecka och jag kommer bara fram till ett svar varje gång.
Jag är så jävla lycklig!
Det måste ju bara vara detta då tidigare år har träningen gått upp och ned i perioder men senaste året har den bara gått som på räls utan några som helst avbrott. De gånger passen inte gått 100% enligt plan kan jag oftast härleda det till att jag sovit för lite, ätit för dåligt eller gjort något annat som påverkat träningen negativt.
De få gånger som jag och Emilie bråkat (säg 2gr senaste året) har jag direkt märkt att det gått ut över träningen så jag är rätt säker på att kärleken jag får från henne har gjort att jag fått sån fantastisk utveckling det senaste året. Kanske är det så att utvecklingen inte varit så särskilt mycket större än tidigare år men eftersom jag hela tiden är så jäkla glad så tror man ju iallafall att det går bra och det är ju alltid nåt.
Äta godis i sängen och kolla på film – VÄRLDSKLASS!
Att vakna upp bredvid en människa man älskar och veta att man får träffa henne igen efter jobbet/kvällsträningen är helt oslagbart. Man mår så bra hela tiden och det smittar av sig på träningen. Styrkemässigt och muskelmässigt tycker jag mig se en skillnad mot tidigare års utveckling men som sagt det kan lika gärna vara så att jag bara inbillar mig. Det är ju så sjukt svårt att se någon skillnad på sig själv så jag får lita på mina träningsvänner som säger att jag är i bättre form än någonsin.
Senaste passen har jag börjat träna tillsammans med min underbara vän Mikael. Han passar verkligen bra som även som träningspartner då han är lika tjurig och envis som jag. Det finns liksom inte en chans att vi skulle hoppa över ett pass eller köra en repetion mindre än vad vi bestämt och detta mina vänner gör så jäkla mycket för träningen. Ta bara i måndags till exempel. Jag tränar normalt själv på 250-260kg i benpressen men bara att han va med och skrek på mig i örat så åkte 280kg upp och faktum är att det inte ens kändes tungt. Jag börjar succesivt förstå vad en PT kan göra och jag är glad att även en kär vän fungerar som PT.
Nu när tävlingssatsningen är i full gång inför tävlingen nere i Lund 1 december så är det guld värt att ha en träningspartner som pushar en, berömmer en och kritiserar en när man förtjänar det. Man får ytterligare ett par ögon som ser saker man själv kanske missar. Själva passningen i alla övningar är även den helt ovärderlig. Jag har på senaste tiden fått smak för excentrisk bänkpress men att försöka köra detta själv är ju bara att glömma.
Nä jag har verkligen ingenting att klaga på och det är kanske därför träningen går så jävla bra. Älskar mitt jobb trots att det kräver min uppmärksamhet och närvaro över 14 timmar varje dag. Detta kan tyckas låta helt ohållbart i längden och att jag kommer bränna ut mig men jag har pratat med många av mina vänner som jobbar ungefär likadant och alla är överens. Så länge man älskar sitt jobb och vaknar utvilad varje dag så finns det inte en chans i världen att man blir utbrännd. Det är när jobbet tar över ens vardag och man inte hinner med det som ska hinnas med under dagen och därmed skjuter upp det som det skapar in inre farlig stress som på sikt kan bränna ut en.
För min del personligen tar jag emot min första klient 07.00 och min sista 18.30. Därefter går jag och tränar och är hemma och äter middag 20.00. Efter detta sitter jag upp till runt 23 och gör klart alla de kostscheman, rehabscheman och träningsscheman till de klienter jag haft under dagen så att jag alltid ligger i fas. Visst skulle jag velat haft mer än 6-7 timmars sömn men det finns tyvärr ingen möjlighet till detta, inte om jag vill prioritera mina kunder iallafall. Min flickvän är så himla förstående och stöttar mig men självklart skulle jag även där vilja ha mer tid med henne för som det ser ut idagsläget så blir det helgerna som vi verkligen kan umgås varvid dessa blir heliga. Nu närmaste tre veckorna kommer jag inte kunna umgås med henne där heller då jag ska jobba helg närmaste 4 veckorna. Men som sagt man ska inte klaga.
Jag älskar det jag gör och skulle inte byta mitt liv mot någon annans. Självklart har jag många gånger funderat på vilka resultat jag hade fått från träningen om jag gick ned i arbetstid och sov mer men nu har jag valt denna livsstil och får leva med att den kanske inte är 100% optimal för de egna resultaten.
Nej nu måste jag fortsätta jobba. Jag fick 60minuters rast här på jobbet då en kund hade missat sin PT timma och passade då på att skriva av mig lite.
Vi hörs!
TRÄNA HÅRT

TRÄNA TUNGT

TRÄNA SMART

TRÄNA RENT!

www.martinlöwgren.se

Tillbaka i innebandycirkusen!

Jag har i dagarna godkänt en förfrågan från ett elitserielag i innebandy om att bli ansvarig kostrådgivare för dem  under säsongen 2012/2013. Det ska bli enormt spännande och se vad jag lyckas åstakomma med ett helt innebandylag då det lär vara väldigt många olika kroppstyper, viljor och erfarenheter som jag ska försöka dra åt samma håll.
Tidigare har jag varit idrottsmedicinsk ansvarig för Djurgården innebandy men med detta lag kommer jag enbart ansvara för kosten vilket känns helt rätt rent tidsmässigt då det tar väldigt mycket tid att resa med att lag som Naprapat. Även om det var en helt fantastisk upplevelse att arbeta med Djurgårdstjejerna och i slutändan vinna ett SM-guld med dem så finns inte den tiden för mig längre.
Det generella målet denna säsong kommer bli att minska lagets totala fettvikt/fettprocent så att de i slutet av säsongen har en trupp med mer fettfri massa. Jag kommer regelbundet föreläsa i näringslära åt dem så att varje enskild spelare har stenkoll på vad de ska stoppa i sig innan träning, innan match, under match samt efter match för att prestera maximalt.
De spelare som jag anser behöva mer stöd/hjälp kommer att erbjudas att följa ett personligt kostschema skräddarsytt efter just dem men det är inget jag kommer erbjuda majoriteten av truppen till att börja med iallafall men det återstår att se.
Lyckas uppdraget hoppas jag även att det syns på resultatet i tabellen. I min värld kommer ett lag bestående av spelare som äter 100% rätt vara mer konkurrenskraftigt än ett lag där det slarvas med kosten såväl under veckodagarna som under matchdagar.
En annan rolig sak är att jag själv kanske kommer göra comeback på innebandyplanen. 30kg tyngre och med mycket sämre klubbteknik än när jag sist spelade kan det nog bli en rolig upplevelse för alla inblandade förutom mig själv haha. Så fort alla papper är påskrivna med respektive klubb kommer jag självklart gå ut med det på bloggen så att ni kan komma och kolla när jag spelar.
www.martinlöwgren.se

Vilodag och proteinpannkakor

Gårdagens proteinpannkakskväll med Älsklingen gjorde verkligen nytta. Egentligen var det tänkt att jag skulle tränat och sen käkat kött, sallad och potatis men jag var så trött och orkeslös när jag slutade jobbet vid 19 att jag knappt orkade ta mig hem för egen maskin. Anledningen till denna enorma trötthet var att jag och Emelie körde hem till Stockholm från Göteborg onsdag natt vilket gav noll sömn. Var väl hemma i Stockholm vid 5 tiden på torsdags morgonen och hade första patienten 07.00 så det var mer eller mindre att ta en duscha och gå till jobbet.
Träningsvärken från torsdagens ryggpass med Henke nere i Göteborg gjorde sig dock påmind. Herregud vilket tryck jag hade i ryggen efter chinsen och det vart bara bättre för varje set.
Allt gick bra på jobbet men runt lunchtid var jag rejält sliten och när efter lunch vart det inte direkt bättre. När sedan klockan började närmade sig hemgång och jag kollade på schemat och såg att jag hade bröst/triceps på schemat höll jag på att somna. Bokade av träningen och ringde Älsklingen som då avbokade allt sitt och gjorde proteinpannkakor till mig. Jag har sagt det förut och jag säger det igen – jag har världens bästa flickvän.
Det var dock helt klart värt att åka hem mitt i natten då jag hann se Man United – Barca på Ullevi tillsammans med 50.000 andra fotbollstokar. Visst jag var sliten på torsdagen men den matchen var värt hela mödan och idag fredag mår jag hur bra som helst och har gårdagens pass innestående som ska köras efter jobbet ikväll.
Nu är klockan 9 denna fredagsmorgon och jag har redan haft 3 st kunder varav en är lite av en favorit. Min pigga 95 åring Erik som här kör TRX-rodd med viktväst – HARDCORE.
 

 
www.martinlöwgren.se

Benpass med MONSTERTRYCK!

Dagens benpass hade nog inte gjort någon besviken. Allt fanns med och det är sådana här pass man blickar tillbaka till och försöker kopiera.
Först ut var benspark där vi körde en pyramid till failure på varje vikt. Jag startade på 30kg och stannade på 95kg. Låg i snitt på mellan 15-25 repetioner på varje set (10kg höjning på varje set) förutom de sista seten på 85kg respektive 95kg där jag gjorde 10 repetioner. Mellan varje set så supersettade vi mage i form av bollsitups.
Efter detta vart det utfall som detta pass körde på stället med skivstång på ryggen och alla repetioner på ett ben i taget. Låg runt 10-12 repetioner och 60kg under sammanlagt 4 st arbetsset.
Passet höjdpunkt var helt klart benpressen. Låren var rejält stumma men trycket i dem och övriga kroppen var enormt. Valde ändå att köra relativt lätt och köra många repetioner istället. Vart 4 arbetsset på 190kg med 20 repetioner på varje set.
Efter benpressen gick vi ner en våning och där fann jag mitt älskade TRX så det vart 4 set baksida lår. Kan varmt rekommendera denna övning till alla som vill piska sina baksidor. Se dock till att vara rejält varm i baksidorna bara för annars kan de lätt brista av denna elaka men grymt effektiva övning.
Sist men inte minst vart det lite liggande lårcurl. Är väldigt noggran men att arbeta väldigt kontrollerat och excentriskt på vägen tillbaka samtidigt som jag arbetar extremt explosivt på vägen upp/koncentriskt.
Avslutade passet på samma sätt som jag inledde det. En dubbel dos medaminosyror från WNT.
 
TRÄNA HÅRT

TRÄNA TUNGT

TRÄNA SMART

TRÄNA RENT!

www.martinlöwgren.se