44. Sminktips – Forma ansiktet från grunden

Har ni uppmärksammat att jag ofta använder fler än en foundation när jag sminkar? Detta är bland annat för att jag blandar olika färger för att få fram den perfekta nyansen, men det är också för att jag vill forma ansiktet från grunden. Jag börjar alltså min shading och highlighting redan när jag applicerar mina foundations.

Det du behöver är en foundation som är 1-2 nyanser mörkare än din hud i ansiktet (som hudtonen på bröstet), en foundation i nyans med din hud i ansiktet samt en som är ungefär 2 nyanser ljusare än din hud i ansiktet.

Den mörkare nyansen:

Du använder denna under kinbenen och ner till käken. Du kan även forma näsan och/eller korta av pannan. Jag brukar rama in ansiktet med denna nyans.

Den ljusare nyansen: 

Lägg denna nyansen på de högsta punkterna i ansiktet för att förstora dem. Högs upp på kindbenen, på amorbågen, hakspetsen, i mitten av pannan och ner på näsbenet.

Den passande nyansen: 

Använd denna på de ställen du inte applicerat den mörkare och den ljusare, och var noga med att få riktigt bra övergånger.

 

Pudra ditt ansikte. Om du använder flytande foundation ska du ha för vana att alltid pudra. Detta gör du för att fixera och för att hindra huden från att se glansig ut. När du använder rouge/shading/solpuder är det extra viktigt om du inte vill ha ett fläckigt resultat.

När du pudrat kan du sedan applicera shadingskugga och highlight i puderform. Vill ni ha en guide på detta så bara säg till!

Jag lovar att ert ansikte inte kommer se platt och livlöst ut efter detta!

Vid fotografering och visning är det väldigt viktigt att jobba med ljus och skuggor då kamerans blixtrar och strålkastare lätt gör att ansiktet ser platt ut.

 

4 kommentarer

4 kommentarer till 44. Sminktips – Forma ansiktet från grunden

 1. matildasvensson skriver:

  Jo men absolut! När jag skuggor och formar använder jag den produkten som står som ”shading” i produktlistan. Nästan alltid MAC blush ”Harmony” 🙂 Men jag skriver mer om detta i inlägget 😀

 2. Me skriver:

  Tack
  Kan du vara snäll att skriva produkterba samt färgerna så att man kan köpa de och göra på sig själv

 3. matildasvensson skriver:

  Absolut! Ska fota en guide en ledig dag 😀

 4. Me skriver:

  Kan du visa hur man kan få näsan att se smalare och kortare ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida