På Väg Ned

Missa ej

Kikar du fortfarande in här? Jag, som du säkert märkt, har gått tillbaka till min vanliga blogg då jag finner improveme rätt dåligt! För det första; blev lurad att jag var ”en av tjugofem” när det i själva verket var mååånga fler som fått mailet. För det andra; ”toppbloggare väljs ut under hösten”. Nu är det vinter, ingen har blivit vald.

 

Sen går det inte att se lika detaljerad statistik här och det ligger en massa reklam överallt. Tacka vet jag blogger!

Min vanliga blogg: http://pavagned.blogspot.se

Min Julblogg: http://grelsbacka.blogspot.se

Blogspot

Sååå jag skulle tro att ni som följt mig ett tag nu vet att jag var på blogspot tidigare, innan jag fick mailet från improveme att jag var ”en av de tjugofem” som kunde bli nästa toppbloggare – med kravet att jag flyttade över min blogg till improveme. Nu är hösten förbi och ingenting har hänt! Det var också typ 60 pers som fått det där mailet, så jag gissar på att det är en bluff.

Jag tänker nu gå tillbaka till min gamla blogg!

  • Den är snyggare, man kan designa den i princip hur man vill
  • Det är ingen reklam
  • Man kan se en mycket mera detaljerad statistik med bland annat trafikkällor
  • Det finns många roliga små funktioner

Det är bara några av de sakerna jag funnit vara bättre med blogspot. Hoppas att ni fortsätter följa mig, trots bloggdomänbytet! Jag känner också att jag håller på att få tillbaka blogglustan nu när det börjar bli vinter och jul. Räkna med mycket bilder och juliga inlägg!

http://pavagned.blogspot.se

Demokratmat

Sitter nu och dricker kaffe och äter godis efter middagen. Idag var det stuvade makaroner, stekt falukorv och ketchup på menyn! Har inte ätit det hemmavid på typ tio år skulle jag tro. Demokratiskt framröstad var den.. alla i familjen fick skriva tre middagsalternativ var på kylskåpet, vi numrerade dem och fick sedan rösta. Man fick lägga totalt fyra röster, en röst på ett alternativ man föreslagit själv samt tre på andra alternativ – men max två på samma. Så bland janssons frestelse, fläskkotletter med kantareller, rotmos med fläsklägg, grekisk linsoppa, panerad rödspätta med potatismos och lax i ugn med romsås (fanns även flera alt.) så vann stuvade makaroner med falukorv.  Själv la jag två röster på rätten i fråga..

Idag snöade det i någon timme mitt på dagen. Det blev faktiskt ett litet vitt täcke! Sååå mysigt. Passade på att sitta vid pianot och sjunga och spela julsånger under tiden flingorna dalade. Ge mig mera snö, tack! 😀

Tänker förresten koka risgrynsgröt nu i helgen. Längtarsomfasentilljulen!

 

Svar på kommentar- ätstörningshjälp

Angelica sa: Men va, ska du inte få någon hjälp med din ätstörning? :o
Vad dåligt, det har ju alla rätt till!

Svar: Sååå, jag känner att jag behöver förtydliga lite! Det är klart att jag har rätt att få hjälp med min ätstörning – men då krävs det ju också att jag verkligen har en! Vad definierar en ätstörning?

Enligt wikipedia är ätstörningar  ett samlingsnamn på psykiska störningar som visar sig genom skadliga beteendemönster vad gäller ätande” och eftersom jag numera inte har några skadliga beteendemönster gällande ätande – är det svårt att behandla det. MEN det betyder inte att jag är helt frisk; ätstörningen var troligtvis för mig ett sätt att få ut annan ångest och problem på. Istället för att ta itu med de verkliga problemen vände jag mig till maten och lät svälten bli det sätt för mig att lindra ångesten.

Jag passar liksom inte in på dagvård eller liknande. Jag har inga störda uppfattningar kring normala måltidsmängder och inte heller har jag problem med att äta någonting – jag äter allt! Så just på det planet behöver jag ingen hjälp. Sen är väl ätstörningen kanske ett symtom på andra problem – höga prestationskrav, dålig självkänsla och jag vet då inte vad. De problemen är väl snarare något att ta itu med – men inte genom ätstörningsvård utan genom psykologhjälp. Det bad jag också om att få nu när jag var på BUP så med lite tur kan jag få tid hos en psykolog. Jag vet dock inte om det kommer hjälpa mig något vidare jag har liksom tänkt på det mesta själv redan.. Men kanske, kanske 🙂

Och eftersom jag numera har en okej vikt också behöver jag inte åka in för att väga mig. Jag kommer att hålla lite koll hemmavid så att jag inte börjar gå ned i vikt, men det tvivlar jag på! Vi får se hur det går helt enkelt. Om jag inte lyckas hålla mig ätstörningssymtomfri så tänker jag givetvis söka hjälp.

Godisråttan

Tillbaka från östersund efter en lång dag! Hittade inte så mycket att köpa, men en hårfärg, en mössa (blå, baskerliknande och alldeles ljuvlig) samt en kartong lösviktsgodis från hemmakväll. Nu har jag godis så att det räcker i några dagar 🙂

Var på BUP och blev vägd också. Vikten som vågen visade gav bmi 17.9 så det är riktigt bra faktiskt. Inte helt bra men bra! Jag ska inte dit igen förrän om några månader nu. Har liksom inget mera att vinna där längre, någon hjälp för ätstörningar är inte aktuellt.

Sitter nu med en ansiktsmask och käkar skumtomtar tills de börjar hoppa ut genom öronen. Mums!

I morgon blir det en pluggdag. Och en godisdag. Och kanske en fotograferingsdag!

Lista

Matvanor: 
Bästa maträtt? Saffransrisgrynsgröt. Ja, det är en maträtt! Eller pasta med skinksås… Eller sushi..
Bästa efterrätt? Glass i alla lägen!
Bästa dryck? Kaffe
Hatdryck och maträtt?  Har typ ingen 😛
Bästa alkoholdryck? Nä
Smörgåsen? Tunnbröd med getmese och smör… eller tunnbröd med nygriljerad julskinka, senap och smör!
Smågodis eller färdiga påsar? Smågodis, duh. Ska köpa rejält med godis i morgon på Hemmakväll!
Bästa soppan? Jag en riktig skaldjurssoppa med både musslor och räkor!
Favoritglass? Mjukglass med tuttifruttiströssel. Bäst.
Shoppingvanor: 
Hur mycket shoppar du för varje månad? Det är lite olika. Denna månad har jag köpt en kappa + lite på röda korset för kanske 5-600 totalt.
Har du mer skor än kläder? Nej, betydligt flera kläder!
Favoritplagg? Kjol eller klänning.. Kjol, blus och strumpbyxor brukar vara en höjdare 🙂
Favoritfärg på kläder? Mörklila, blått, svart…rött.
Favoritfrisyr: Pincurls!
Bästa mönster: Skotskrutigt 🙂
Bästa accessoar: Halsband, ring, armband.. uhm.. har nog oftast halsband. Nu vet jag -basker!
Underkläder? Uh. Jag tänker sällan på dem bara de är hela och rena!
Hatplagg? För korta kjolar
Arbete, utbildning:
Jobbar eller pluggar du? Jag pluggar.
Vad vill du bli? Svårt. Helst vill jag ha ett eget företag på något sätt. Eller bli kock!
Är lönen viktigast? Nejnejenj, absolut inte. Så länge jag trivs med mitt jobb och har en lön där jag har så att det räcker, är jag mer än nöjd.
Allt möjligt:
Har du barn? Nope
Är otrohet okej? Näe
Älskar du någon? Ja
Betyder familjen mycket för dig? Ja!
Vart åker du helst på semester? Jag vet inte riktigt. Har ju hus i Grekland så dit brukar jag åka.. helst skulle jag vilja åka till Irland och Skottland däremot!
Bästa klimatet? Vinter. Vinter och MYCKET snö!
Hemmafest eller krogen? Hemmafest, skulle jag tro.

wordpress hemsida wordpress hemsida