Tips! Hur man lyckas med en blondering.

Sambon är och gör högskoleprovet idag. Jobbar, sliter och tränar sina hjärnceller medan jag å andra sidan hade tänkt bränna sönder mina. Dags att bli lite fräsch och anständig i håret igen såhär lagom till våren. I samband med detta tänkte jag visa er lite hur det kan se ut, och hur jag gör för att få till den där extra ljusa tonen utan gula, pinsamma skiftningar. Jag får ofta frågan, så här har ni svaret!

Första steget är såklart att införskaffa sig ett riktigt bra blekningsmedel. Jag har alltid använt mig av Schwarzkopfs och skulle aldrig få för mig att använda något annat. Lite dyrare men det bästa resultatet helt klart! Eftersom mitt hår även är väldigt tåligt kör jag också nästan alltid på Blonde L1++ Den här gången tänkte jag även testa på att använda mig av en Platinum Lightener som ytterligare minskar gula toner och gör det lite mer silver/metallic style vilket jag personligen tycker är grymt snyggt!

(OBS! Var försiktiga när ni mixtrar med dessa typer av blonderingar. Många kan va väldigt känsliga och risken finns att du kan tappa håret om du inte vet vad du sysslar med. Detta är endast vad jag själv använder mig av. Prova dig fram!)

  
Efter bara ett par minuter börjar man redan se att håret ändrar färg. Så effektivt och bra är det! Bjuder på en liten ”wetlook” här – haha! Här har jag först använt mig av Blonde L1++ som jag redan från början lagt i hela håret. Man kan också använda sig av den varianten att man antingen slingar håret först eller börjar med utväxten. Själv förstår jag inte varför man ska försvåra saker och ting när jag redan använder ett såpass bra blekningsmedel. I med hela skiten, håret ska nog blekas helt och hållet ändå senare ska ni se… 😉

  
Jag vet att jag tipsat om den här plastpåse-metoden tidigare och jag använder mig av den fortfarande. Eftersom vi gör det på hemmaplan och inte hos någon frisör får vi ta det som finns, eller hur? Ta en vanlig plastpåse och trä den över huvudet och knyt bak i nacken lite försiktigt så håret är instängt. Där ligger det och gottar sig i värmen och färgen tar genast mycket mer. Folk kanske kan påstå att det inte har någon effekt. I mitt fall kan jag tala om att det här är en av dom viktigaste stegen. Hade jag varit utan plastpåsen hade det inte alls blekts ner lika mycket, trust me!

Den andra bilden tog jag mest för att jag ville visa er när man INTE ska skölja ur håret. Ta en kam och kamma ut håret och lägg det på sidan som jag gjort. Då ser ni genast när färgen ”kladdet” smetats bort att det fortfarande är väldigt gult och motbjudande. Så länge ”kladdet” fortfarande ligger i håret ser det vitare ut än vad det egentligen är, och jag tror att det är just i detta steg som många blir lurade. Och nu finns det säkert en och en annan utbildad nisse som vill tala om för mig hur länge det ska sitta i innan det blir farligt. Och återigen svarar jag då att detta enbart är hur JAG gör och hur mycket MITT hår tål. Är du känslig kanske du får skölja ur det och färga i fler omgångar. Tillhör du däremot skaran likt mig ska du alltså INTE skölja ut det. Låt det sitta i 30 minuter till eller nått.

   

Resultatet efter jag sköljt ut det. Finns säkert många som hade känt sig nöjda nu, men som ni kan se på bilderna ovan skymtar gula toner i utväxten. Dom vill vi inte ha så därför går vi över till andra förpackningen – Blonde Platinum Lightener. Samma procedur som innan med plastpåsen och hela köret tills ni ser att håret ser ut som på bilderna nedan. Då mina vänner är det klart och inte fören dess kan man känna sig nöjd..

  
Och ja.. Nedan har ni slutresultatet. Avsluta med ett riktigt bra silverschampo för att försäkra er om att det inte finns något gult kvar. Och använd gärna det sen i två/tre dagar framåt när ni tvättar håret. Men inte längre än så. Då förstör ni den nyfärgade känslan och håret går i stället mot det lila och grådassiga hållet.

  
Har ni några frågor om vad jag använder mig av för silverschampo, andra produkter eller om jag missade något i detta inlägg så är det bara att lämna en kommentar. Jag svarar och hjälper er gärna! Trevlig Lördag!

1 kommentar

1 kommentar till Tips! Hur man lyckas med en blondering.

  1. Sara Bara skriver:

    Hej! Vilket silverschampo använder du?
    Tror du att det kan funka att endast använda
    Silverblonderingen? Mvh Sara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *