Mina svar

Hej Sophie!

Du är ju från lite finare förhållande, ekonomiskt sett. Är det så ytligt som det verkar? Om till exempel, en kille från överklassen träffar en ”vanlig tjej utan pengar” blir hon lätt utstött då? Önskar du ibland att du hade vuxit upp i en ”vanlig familj” med föräldrar som har lågavlönade jobb? Kanske lite konstig fråga men hoppas du förstår vad jag menar. Kram

Det kan absolut vara väldigt ytligt ibland, men det tror jag att det kan vara i mer lågavlönade områden också fast på en annan nivå, om du förstår vad jag menar? På östermalm kanske det anses finast att handla all sin mat på Östermalms Saluhall eller på NK exempelvis och mindre ”fint” att handla på Coop. Medan det i andra områden visar på status att man kan handla på ICA och inte på Lidl eller Willys. jag tror att ytlighet finns överallt i vårt moderna samhälle men i olika utsträckning och på olika sätt beroende på vilket område och under vilka ekonomiska förhållanden man lever i.

Att en ”vanlig tjej utan pengar” skulle bli utstött om hon rörde sig i ett umgänge där de flesta andra har mer pengar anser jag inte vara så vanligt, men det är klart att det förekommer i vissa ”extrema” kretsar där status och pengar är bland det viktigaste vissa människor har. Men dessa människor är ganska sorgliga på ett sätt. Att de inte kan se till en människas karaktär, personlighet och värderingar utan att de främst tittar på faktorer som ekonomisk och social status.

Men alla är vi olika! Vissa trivs med att umgås med folk med liknande uppväxt och med liknande ekonomiska förhållanden och då ska de få göra de helt enkelt. Andra är mer öppensinnade och villiga att ta in och lära känna folk med olika nationalitet och från olika samhällsklasser och då är det också okej. Det härliga med livet, i alla fall här i Sverige, är att vi alla har en fri vilja att göra vad vi vill med våra liv, våra tankar, våra val och handlingar.

 

Vad roligt med frågestund, här kommer några.

• Vilken är din bästa materiella investering?
• Berätta gärna om din husband to be, vad föll du för, vad jobbar han med?
• Har du valt bröllopsring? Förlovningsring?
• Hur mycket shoppar du för / månad?
• Vad är din ”måste-göras-innan-jag-dör” grej?
• Kommer du vara mammaledig?

Jättekul att du bloggar igen! Kram

Om man kan kalla min hund Melvin för en materiell investering så är han absolut den bästa! Annars är det nog min första lägenhet.

Jonas jobbar som nattklubbschef på Café Opera och det jag föll för var nog hans humor och att han är så omtänksam och omhändertagande.

Jag fick en jättefin förlovningsring av Jonas i september när han friade. Han åkte till London och köpte den, men han hade innan frågat hur jag ville att den skulle se ut och han prickade helt rätt 🙂 Till bröllopet får jag två vigselringar ytterligare som ska passa min vigselring. Får ta en bild och visa senare!

Min shoppingkassa varierar varje månad. Köper jag t.ex. en ny väska så blir ju just den månadens kassa rätt så hög, men å andra sidan så har jag då oftast sparat pengar ett tag för att kunna köpa en dyrare väska. men i genomsnitt kanske jag shoppar för ca 2000-5000 kr i månaden.

Oj! Det finns massa saker jag vill göra innan jag dör. Främst är det väl att resa så mycket jag kan, då jag verkligen älskar att resa. Att jobba på ett barnhem och med utsatta djur någonstans i världen är något jag absolut vill göra. Jag får nog ta och börja rent konkret på min egen ”bucket list” och posta den i bloggen längre fram 😉

Jag kommer absolut vara mammaledig, men hur länge vet jag inte. Jag älskar mitt jobb och vill just nu inte alls lämna 🙂 De första månaderna anser jag det viktigt att man är hemma på fulltid och knyter an till sitt barn samt kommer in i rutinerna ordentligt, men sedan kan det säkert bli så att man saknar kontakten och utbytet man får av vuxenvärlden och då kan jag mycket väl tänka mig att börja jobba deltid. Men vi får se helt enkelt! Jag har sagt till mina kollegor på jobbet att vi kan göra om ena konferensrummet till en barnkammare om de vill att jag ska komma tillbaka snabbt 😉

Tack för en grym blogg!
Har du instagram? eller tänkt och skaffa det kanske? :)
kram och lycka till med flickan
Hmm.. Jag tror att jag signade upp för Instagram på nyår, men jag använder den inte än.. Nu fokuserar jag på bloggen så får vi se när jag sätter igång med instagram!
Vad är dina absoluta favoriter i garderoben? :)
Älskar din blogg! Du är grym!
Min Céline-väska som jag fick i födelsedagspresent i mars i år är en av storfavoriterna. Mina megahöga Louboutin-boots är också favoriter, då de inte bara är grymt snygga utan även relativt sköna att gå i trots sina 18-19 cm. Just nu gillar jag även alla mina långklänningar som jag köpt de senaste månaderna. Perfekta gravidplagget som jag verkligen känner mig fin i 🙂
Hej
Grattis till graviditeten. Tänkte fråga om du har gjort nya bröst ? Du tog ju ut din silikon tidigare.
Det är jätte roligt att du har börjat blogga igen:)
Hälsningar
Sara
Ja, jag tog ut mina första implantat för att de flyttat på sig och så var jag utan implantat i 6 månader innan jag satte in nya hos Victoriakliniken i Saltsjöbaden. De är helt klart bäst!

Hej.

Så otroligt roligt att du börjat blogga igen!
Jag undrar om du kommer visa bilder ifrån bröllopet? Och låta oss följa med på alla förberedelser?

Jag lovar att visa lite bilder från bröllopet!

Vad har du jobbat med/som innan du började på jagodu? Vad är det du gör på ditt nuvarande jobb?

Läs detta inlägg på Jagodu-bloggen för att få höra vad jag gjort innan jag kom hit 🙂

Lite fler frågor:
– var bebisen planerad eller bara ”välkommen om det händer” :)
-vilken frisör går du till? Hur fixar du ditt hår privat? Produkter och redskap.
-vad ska ni ha för barnvagn?
-är det något speciellt att tänka på om man är gravid när man gifter sog?

M var både planerad och inte planerad 😉 Vi har länge pratat om att vi vill ha barn men inte jobbat på det aktivt så det var lite ”händer det så händer det” Och det hände! Vilket vi såklart är väldigt lyckliga över 🙂

Jag går till Tito på Tito’s Hairstudio och har gjort det i massa år. Han känner mitt hår och vet hur jag vill ha det! Jag är sämst på att fixa håret själv, verkligen ultrasämst! Jag ser till att använda bra produkter när jag tvättar men sedan gör jag inte så mycket mer. Är ingen fena på att föna, locka eller göra fina håruppsättningar. Just nu använder jag Macadamia Shampo, balsam och inpackning som jag köper på Bangerhead.se Efter tvätten när håret är handdukstorkat använder jag alltid Maroccan Oil. Sedan låter jag det oftast bara lufttorka och så får det vara bra så 🙂 När jag vill lyxa till det går jag och tvättar och fönar på salong för att få till det där fina fallet på håret som bara frisörer kan få till.

Vi har inte bestämt barnvagn än, men det lutar åt antingen en Bugaboo Donkey, en Brio (kommer inte ihåg modellen), en Yoolz eller en Hesba. Ja, som du ser är vi inte alls klara med det valet 😉

Kanske att man får nöja sig med ett glas champagne? 😉 Och att vila fötterna så mycket man kan! Jag mår för tillfället toppen och känner inte att min graviditet begränsar mig på något sätt.

Vad kul! :)
-vad har du för ring?
-hur gick frieriet till? Hände det efter att ni fick veta att du var gravid eller före?
-hur känns det att gifta sig medan du är gravid?
-ska ni åka på någon bröllopsresa?

Min ring.

Jonas friade i september förra året, alltså innan jag blev gravid. Han friade på natten när vi var ute med Melvin efter att vi hade haft en lång och blöt festkväll på stan 😉

Det känns helt ärligt lite tråkigt att jag inte kan festa till, men samtidigt är jag glad att lilla M är med och delar upplevelsen med oss från magen 😉 Jag kommer i alla fall må toppen på brunchen dagen efter och förhoppningsvis komma ihåg varje detalj från festen 🙂

Vi åker till Cannes i 8 dagar efter bröllopet!

Hej Sophie!

– Hur går det med musiken? Är det något du fortfarande satsar på?
– Favoritsmink?
– Vilka affärer shoppar du helst i Sthlm?
– Kan du ha någon bloppis med flera plagg? :)
– Var lilla M planerad?
– Trodde du för kanske 1-2 år sedan att du skulle vara gravid vid denna tid i livet?

 Musiken kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta. Just nu är det inget jag satsar på, då jag stormtrivs med det jobb jag har nu. Men vad framtiden utvisar vet jag inte..
Blandar märken hej vilt när jag köper smink, men en mascara jag ofta återkommer till är Diorshow. När det kommer till ögonskuggor gillar jag Mac eller Make Up Store och läppstift tycker jag om YSL. Nu har jag ett stort Isadora Bronze puder som jag använder flitigt och tycker mycket om. Läppglans köper jag från vilket märke som helst bara det är rosa 🙂
Jag shoppar nog allra mest på Zara. Älskar Zara! Sedan blir det såklart H&M och Lindex en del. Och när det kommer till de dyrare butikerna är Nathalie Schuterman storfavoriten!
Klart jag ska ordna en bloppis snart! Håll utkik 😉
M var både planerad och inte planerad 😉 Vi har länge pratat om att vi vill ha barn men inte jobbat på det aktivt så det var lite ”händer det så händer det” Och det hände! Vilket vi såklart är väldigt lyckliga över 🙂
Ja, jag trodde nog att det skulle ske någonstans efter 27 och innan 30. Och det blev ju 27!
Kan du inte visa hur du sminkar dig?
Jo, jag ska försöka ta några bra bilder på när jag sminkar mig. Kanske kan lägga upp ett videoklipp på det? men min signatursminkning är helt klart sotade ögon och ljusrosa läppar.
Hej Sophie, jag undrar vem din stil ikon ar och vart du far din inspiration ifran till dina outfits – du ar alltid extremt valkladd och snygg! Kram
Jag har alltid gillat Kate Bosworth. Jag tycker hon har en skön och avslappnad stil samtidigt som hon inte är rädd att ta i när det väl gäller 😉
Sedan inspireras jag av att bläddra i modemagasin som Vogue. ELLE och Harpers Bazaar t.ex. Och att kolla in moddeler ”off duty”.

Hej Sophie! Välkommen tillbaka och grattis till graviditeten!
Otroligt kul att du är tillbaks, du är en av få om inte enda bloggaren som jag kontinuerligt sökt efter från tid till tid. Du verkar så otroligt grym, skinn på näsan men samtidigt fötterna på jorden. Dessa frågor jag kommer att ställa kanske är stötande men det är intressant och även givande och se hur en sån tjej som dig tagit sig ur och bemött dessa grejer. Here it goes;
– varför fullföljde du inte din utbildning i Nyc? Planerar nämnligen själv att ta en utbytestermin på just berkleys.
– vad har du gjort under tiden du inte bloggat? Såg att du hade varit med och startat en tidning som jag inte hört talas om?
– dina sista inlägg på bloggen (Stureplan.se) fick jag känslan av att det hade hänt dig något dåligt, jag tror att jag minns ett inlägg där du skrev om att du blivit misshandlad av din fd?
– hur var det att hitta vänner i Nyc? Kände du folk sen innan?
– förstår att du haft dålig bloggmotivation men hur kom det sig att du valde att blogga just nu och varför på improvme?

Som sagt frågorna p ga av att jag är inspirerad av dig och vill höra dina perspektiv och tankar! Stor kram

Jag mådde på ett sätt toppen när jag bodde i NY. Jag fullkomligt älskade staden och hade superkul varje sekund! Men det blev lite på bekostnad av min hälsa.. Så när jag kom hem över ett sommarlov insåg jag att jag behövde varva ned en aning och hitta lugnet, varför jag valde att stanna och inte åka tillbaka till NY. Jag tänker ofta tillbaka på mina händelserika 8 månader i NY och längtar tillbaka till detta fartfyllda liv, men jag gjorde ett val och det får jag stå för. Det finns inget som säger att jag inte någon gång i framtiden kommer bosätta mig där igen, om så för bara 8 månader 😉

Här kan du läsa vad jag gjort innan jag kom till mitt nuvarande jobb och min nuvarande blogg.

Jag har aldrig blivit misshandlad av en tidigare pojkvän, däremot av två andra killar. Men det har jag lagt bakom mig!
Jag kände en del svenska när jag kom till NY, men jag umgick mest med amerikaner och fransmän som jag träffade ute på krogen. För min del var det lätt att skaffa vänner i NY. jag är en otroligt social person som har lätt att knyta nya kontakter. Men det är svårt att skaffa sig vänner för livet i NY. Klimatet är väldigt individanpassat och folk kör lätt över andra för att nå dit de själva vill. Det blir nog lätt så i internationella storstäder.
Jag har under en tid haft kontakt med Daniel Nyhlén här på Improveme som velat att jag ska blogga här och så gillar jag ju sajten såklart! Och nu med mitt nya roliga jobb och med bebisen påväg så har jag helt enkelt funnit inspirationen att sätta igång på nytt 🙂

Hej, roligt att du bloggar igen!! Hur tänker du/ni när det gäller barnvagn, det är ju en djungel i sig!

 Som du ser i ett av svaren ovan så har vi inte bestämt oss en. Precis som du säger är det en djungel! Det verkar liksom inte finnas någon barnvagn som har allt.. Antingen är den stabil och rejäl, men då svänger den inte lika bra, eller så svänger den bra men då är den inte stabil.. Ja, du fattar. Så det blir helt enkelt till att ta sig till en affär för att klämma, känna och provköra alla barnvagnar som finns på marknaden 🙂
11 kommentarer

11 kommentarer till Mina svar

 1. Harocixgoope skriver:

  Discount Free Shipping Clobetasol Cheap Legally Online Acheter Xenical En Belgique [url=http://levibuyus.com]levitra prices[/url] Levitra 10 Mg Quotazione Cytotoxic Misoprostol Comprar Plavix Buy Usa

 2. Harocixgoope skriver:

  Cephalexin Oral Suspension For Cats Propecia Caduta Indotta Nolvadex For Sale In Usa [url=http://buyvarden.com]levitra 40 mg[/url] Kamagra Naturale A Buon Mercato Levitra Es Efectivo

 3. charlotte skriver:

  Hej Sofie!

  Tack før ditt svar! Ær superkul att du børjat blogga igen, Om du har tid kan du væl ge lite tips på dessa bra produkterna du anvænder før att hålla dig fræsch?

  Jag kænner inte alls jonas men som många tjejer från stockholm har æven jag/mina vænner haft hans nummer och velat komma in på cafet førr om åren. Håller verkligen med om att han verkar vara en av de absolut trevligaste i branchen! Han verkar verkligen snæll och mysig!

  En sista fråga, såhær i lugna tråkiga semestertider på jobbet, kan du inte berætta lite om det stundande brøllopet? Så mycket du vill berætta såklart, var gifter ni er? Stort? tema? plannering?

  Førstår om du vill hålla lite før dig sjælv men ær alltid kul att høra lite.

  Ha en superfin dag!

  • sophierosensvard skriver:

   Oki 😉 Jag vill inte berätta så mycket om bröllopet före det äger rum då jag inte vill att våra gäster ska få reda på vad som händer.. Men lite kan jag säkert berätta 😉 plus att jag kommer berätta och visa bilder efter bröllopet såklart!

 4. charlotte skriver:

  Åh nej, jag missade frågestunden. Jag undrar vad du gør før att alltid se så fræsch och stylad ut och alltid har gjort?

  Hur kom det sig att du blev en stureplanstjej? før det var du ju verkligen. Du som vart ute så mycket måste ju ha støtt på Jonas førut, vad tyckte du om honom då? Hur blev ni tillsammans?

  Tusen frågor! Ær så himla glad att du børjat blogga igen!

  • sophierosensvard skriver:

   Hej Charlotte!

   Ja, egentligen gör jag inte så mycket för att se fräsch och stylad ut.. Eller det beror ju på vem man jämför med såklart 😉

   Jag försöker träna relativt regelbundet. När det kommer till gymträning är jag en riktig periodare men mina morgonpromenader följer jag nästan slaviskt 😉 Melvin måste ju ändå få sin morgonrunda så då passar jag på att rasta mig själv också 😉

   Sedan är jag noga med min hudvård. Dvs att jag alltid tvättar bort allt smink innan jag går och lägger mig, använder bra produkter osv.

   När det kommer till håret så unnar jag mig en ordentlig blow dry på salong då och då för att få det där fina svallet 😉

   Och när det kommer till kläder så gör ett par klackar alltid sitt tycker jag. Det får en att se mer uppklädd och stylad ut så det är ett enkelt knep! En klänning är också ett säkert kort 😉 Enkelt att dra på sig men ack så snyggt 🙂

   Ja, hur blev jag en ”stureplanstjej”?.. Jag var väl ute väldigt flitigt under en period i mitt liv, och då på nattklubbarna runt Stureplan så där föll jag väl in i genren ”Stureplanstjej” 😉 Klart jag träffat Jonas innan vi blev tillsammans. Som sagt jag var ju ute en hel del från typ 16-22 och i och med att Jonas jobbar i nattklubbsbranschen så stötte vi absolut på varann. Jag ringde honom en hel del när jag ville komma in på Café Opera 😉 jag tyckte han var en av de trevligare nattklubbscheferna! Vi blev tillsammans då jag började jobba på Café Opera våren 2009.

   Kram!

 5. T skriver:

  Vilken underbar ring!! Hur många carat och vad är det för slipning etc? 🙂

 6. Cecilia skriver:

  vilken drömring! 🙂

 7. Elle skriver:

  Hej!
  Läste att du funderar över vilken barnvagn ni ska välja. Jag rekommenderar verkligen Joolz! Den är väldigt smidig & lättmanövrerad, alltså perfekt cityvagn. Samtidigt pallar den lite terrängkörning (pw-pass runt Sicklasjön för min del)! Dessutom är man lite unik i Bugaboo-djungeln :)!

  • sophierosensvard skriver:

   Jag gillade verkligen den vagnen när jag var i butiken och provade några. Det enda minus den hade var att förvaringsutrymmet under vagnen var så litet.. 🙁

 8. Erica skriver:

  Älskar ringen:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *