Redo!

Ska till barnmorskan nu. Nu är besöken tätare då det börjar närma sig förlossning. Är nu i vecka 34!

Nu har paniken lagt sig och jag känner mig väldigt redo att bli mamma. Har verkligen haft en behaglig och komplikationsfri graviditet hittills, med undantag för de 3 första månaderna då jag mådde väldigt illa. Men nu börjar jag tröttna på att vara gravid och längtar ihjäl mig efter lilla M!

Prickigt från Zara

Mage vecka 34

10 kommentarer

10 kommentarer till Redo!

 1. Sandra skriver:

  Ålrajt! Trodde bara att du/bebis ökat sedan förra mag/vikt bild?
  Alltså jag tänker att ~5kg ökning när man är i vecka 34 med ~6 veckor kvar är skrämmande (läs väldigt lite). Jag menar att jag läst någonstans att man brukar/bör normalt i snitt öka 10kg när man väntar barn. Eller? Rätta och ursäkta mig om jag har fel!!

  • sophierosensvard skriver:

   Du har säkert både rätt och fel. En väninnas mamma fick upp 6 kilo, min mamma gick upp 8 (men då var jag iofs för tidigt född). Men det är helt rätt att min viktuppgång är i underkant! Sedan om det är farligt för mig och barnet är en annan fråga. Just nu litar jag på min och barnmorskans bedömning att det inte är ngn fara varken för bebisen eller mig, då jag mår bra och min bebis mår bra.

 2. Lotte skriver:

  Hej Sophie, tack för en härlig blogg!
  Har en fråga som är personlig och som du givetvis inte behöver svara på, men jag såg att du gått upp 4-4,5 kilo och är i v 34. Du ser fantastisk ut och jag gissar att du är en petite person i dig självt men är det inte en ganska så liten viktökning? Själv gör jag inget speciellt men hade ändå passerat 4 kilo i v 16 😉

  • sophierosensvard skriver:

   Hej Lotte!

   Jo, det är ganska lite men både jag och bebis mår bra så min barnmorska är inte orolig och säger att det är väldigt olika från kvinna till kvinna hur mycket man går upp i vikt. Så länge mina värden är bra och så länge min bebis växer som den ska är det helt ok att jag inte gått upp så mycket.

   Kram

 3. NK skriver:

  Men herregud så jäkla snygg du är som gravid!
  Underbart att se!

 4. Sylvia skriver:

  Vackra kvinna. Och vilken fin mage!!
  Hoppas att det gick bra 🙂

  Är väldigt nyfiken på hur mycket har du gått upp allt som allt?
  Haft foglossning?
  Andra krämpor?

  • sophierosensvard skriver:

   Tack! Det gick bra 🙂
   Jag har gått upp ca 4-4,5 kg. Det varierar lite. Ibland har man ju mer eller mindre vätska i kroppen.
   Har haft lite tendens till foglossning så jag tar det lugnare med promenaderna nu. Men annars har jag haft en jättebra graviditet!

 5. susan skriver:

  Beauty! Vilket foundation eller puder använder du? Alltid fin hud:) kram

  • sophierosensvard skriver:

   Tack! Har turen att nästan aldrig behöva använda foundation eller puder. Oftast har jag bara täckstift under ögon och runt näsvingarna. Men idag så har jag även Maybellines BB Cream som täcker en aning. Köpte den för ett par dagar sedan och gillar den. Den är ju lite som en blandning av en ansiktskräm och en foundation, vilket jag gillar som inte tycker om att täcka för mycket. Prova den! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida