Träning!

Puh! Det är inte helt lätt att försöka få till lite längre blogginlägg när man har en väldigt aktiv och uppmärksamhetstörstande 5-månaders hemma 😉 Detta inlägg påbörjade jag imorse redan 🙂

Tänkte att jag skulle göra ett litet träningsinlägg då jag fått en del frågor om hur jag tränar. Och det är inga komplicerade grejer här inte.

Maxine är ju nästan alltid med mig så promenader/powerwalks är min huvudsakliga träning. Nu har jag även börjat springa med vagnen kortare stunder då snön är borta.

Sedan har vi det här med styrketräning. När Maxine var mindre sov hon ju längre stunder och då brukade jag ibland leta fram träningspass på Youtube som jag körde i vardagsrummet. Jilian Michaels har ett program som heter ”30 day shred” som jag gjort några gånger. Men nu när lilla M sover kortare stunder så har jag oftast annat jag vill göra eller måste ta tag i så det blir inte av att jag tränar hemma i vardagsrummet längre..

Men nu när våren ÄNTLIGEN är här så kan man ju faktiskt träna utomhus! Igår och idag var jag på Gärdets Utomhusgym och körde några varv på maskinerna. Just detta utomhusgym är kanske inte det bästa då det är ganska få maskiner plus att man använder sin egen kroppsvikt som motstånd och då blir vissa övningar väldigt lätta. Benpressen är ett skämt. Där är man ju van att ta minst dubbla sin vikt. Men vissa av maskinerna är ändå helt okej och man får helt enkelt göra fler repetitioner!

Idag såg mitt ”träningspass” ut såhär:

Jag powerwalkade till Gärdet och gymmet vilket tog 30 min. Väl där gjorde jag ett styrkepass på 15 minuter som innefattade 4 övningar i 3 set med 15-20 repetitioner på varje.

Utöver dessa två övningar gjorde jag även knäböj och utfall. Är Maxine vaken så brukar jag ibland ta henne i famnen för att göra det tyngre och jobbigare 🙂

Dessa 4 övningar tar alltså ca 15 minuter och det har nog de flesta tid med!

När jag är klar med styrketräningen powerwalkar jag tillbaka. Så det blir alltså 1 timmes powerwalk och 15 minuters styrketräning.  Enkel och effektiv mamma-träning helt enkelt!

P.S. I Stockholm finns totalt 12 utomhusgym. Ni hittar alla HÄR.

2 kommentarer

2 kommentarer till Träning!

  1. whoisthis skriver:

    braaa inlägg. kul att läsa

  2. J skriver:

    Superbra inlägg!! Måste bara fråga hur lång du är? Du ser petite ut(komplimang)!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *