Bättre sent än aldrig.. ;)

Skämskudde på mig! Men nu äntligen har jag svarat på alla era frågor. Vill ju verkligen svara så ärligt och så utförligt som möjligt, varför det tagit sin lilla tid. Det är ju ganska privata och detaljrika frågor ni ställer 😉 Härligt!
 1. alexandra skriver:
  Tack för en trevlig och bra blogg! Jag undrar hur mycket du gick upp i vikt under din graviditet? Och så undrar jag vad du och din man jobbar med?
  Jag gick upp ca 5,5 kg vilket många var noga med att påpeka var ”ALLDELES för lite!” Många satte genom sina kommentarer griller i huvudet på mig så pass att jag en vecka innan Maxine skulle komma var på sjukhuset för att träffa en specialistläkare som gjorde en utförlig mätning av min mage och bebisen där inne för att se om hon växte som hon skulle. Vilket hon såklart gjorde! Och att jag träffade en läkare för detta var ju inte något jag behövde göra, då min barnmorska hela tiden intygade att allt såg jättebra ut, men jag  lyssnade väl ändå till vissa människor kommentarer och kände nog också att jag ville ha bevis på att allt stod rätt till både med mig och bebisen. Nu vet jag bättre! Jag mådde ju så himla bra under hela min graviditet och det speglade såklart även Maxines välmående i magen. Lyssna till dig själv! 
  Summa summarum så har alltså barnets vikt i magen/vid födseln inget att göra med mammans vikt. Vissa kvinnor går upp 25 kg och föder barn som väger 2,5 kg medan andra, som jag, endast lägger på sig några kg och föder barn med en helt normal vikt på dryga 3 kg. Maxine vägde 3150 g och mätte 50 cm! 

  Min man jobbar som nattklubbschef på Café Opera och jag jobbar som eventmanager på Trigd.com

 2. elisabeth skriver:

  hej fina sophie

  på vilken studio tog du dina fina gravisbilder??

  kramar elisabeth

   Jag tog dom hos duktiga Linnea Frank. Här hittar du henne: http://linneafrank.com/

 3. E skriver:

  Hej! Kul med frågestund! Jag undrar om du har tips på blusar som skulle passa tillsammans med en mönstrad byxa? Mönstret går i blått, vitt och navy och är massa fyrkanter. Du har så bra smak! Tack på förhand!

  Härligt med mönstrade byxor! Då tycker jag gott att du kan köpa lite olika enfärgade blusar i de färger som byxan har. Då kan du enkelt få till flera olika outfits genom att välja att plocka upp en av färgerna i byxan på din blus. Enkla och skira blusar med små eller dolda knappar tycker jag är finast! 

 4. Mallan skriver:

  Har du tips på snygga skötväskor? :-) Vi har en Bugaboo cameleon All black och i den ska en liten kille få ligga inom kort, dock har vi inte köpt nån skötväska ännu eftersom vi inte hittat någon vi gillat.

  Andra bra tips du kanske hade velat få när du var gravid? Har 2,5 månader kvar så nu är det nedräkning. :)

  Var det BB Sthlm du valde att föda på? Varför valde du isf den förlossningen? Vad packade du med dig i väskan som du hade med dig till förlossningen? Nåt som var onödigt eller nåt du önskat att du tagit med dig?

  Ops, blev nästan bara förlossningsrelaterade frågor, det märks vilka tankar som snurrar i mitt huvud just nu. Är väldigt nervös kan jag erkänna…

  Det där med skötväskor kan vara svårt, men till er Bugaboo så skulle jag nog satsa på just en av Bugaboos skötväskor. Gillar när det ser enhetligt ut, plus att de även är bra såklart med olika smarta fack och förvaringsmöjligheter. Annars finns det ju en uppsjö olika märken som säljer både snygga och praktiska skötväskor. Googla dig fram eller ta dig till en välsorterad barnaffär och kläm och känn på massa olika! 

  Åh, massor! Men helt blankt i hjärnan just nu.. Fråga din barnmorska massor om amning innan det är dags. Det är något många tar för givet ska funka på en gång, men det kan vara både jobbigt och smärtsamt i början. Annars ska man inte lyssna till så mycket tips och råd just i början då den första tiden kan se väldigt olika ut hos olika familjer. Lyssna till dig själv och till ditt barn. Ni vet bäst! 

  BB Sthlm var det ja! Valde den av den enkla anledningen att min barnmorska hade anknytning dit. Väskan packade jag på natten innan vi åkte in så jag kommer knappt ihåg vad jag fick med, men det var väl lite kläder till Maxine, napp, gosedjur, snuttefilt, sköna och slappa plagg till mig själv och ett par tofflor. Tidningar, filmer, godis och annat som jag läst att man skulle packa med eftersom första förlossningen ”alltid tar så lång tid” så det är skönt att sysselsätta sig med något.. Ja dessa saker blev det ju inte mycket av eftersom jag kom in med fruktansvärda värkar som jag i ett par timmar låg på en gynekolog-brits och uthärdade helt utan bedövning tills ett riktigt förlossningsrum blev ledigt och jag kunde klämma ut Maxine på typ en halvtimme! 

 5. Therese skriver:

  Hej hej,

  Jag har en dotter som är nästan precis lika gammal som din Maxine.
  Min dotter ska börja på dagis i januari, när börjar din Maxine?
  Kommer du jobba heltid? Hur kommer du o din man lägga upp lämna/hämta schemat?

  Tack för svar!!

  Vi har också anmält Maxine till dagis med start januari och så får vi hålla tummarna att hon kommer in! Jag kommer nog jobba kortare dagar de första veckorna så att omställningen från att vara med Maxine hela dagarna inte blir så smärtsam. Det kommer säkerligen vara jobbigare för mig än för henne 😉 Gällande lämning och hämtning har vi inte bestämt helt än. Tror att vi kommer flexa lite om möjligt. Vill inte bestämma för mycket såhär innan utan mer prova oss fram vad som funkar bäst för oss alla! 

 6. Miranda Olofsson skriver:

  Jätte kul med en frågestund.. Så hoppas att få svar :-D
  1. Du berätta i ett annat inlägg om att det tog 3 år att bli gravid… Vad det var som krånglade så att det tog sån tid… Alltså var det pga. missfall? Din vikt? Fick ni genomgå IVF eller annan ”hjälpmedel”? Annat? Jag vet att det är ett känsligt ämne men det vore snällt om du kunde öppna upp och berätta om det. jag hoppas att du kan.
  2. Undrar vad ni hade för budget på ert bröllop? Vart hölls den? Finns det bilder osv?
  3. Vidare till dina snygga ringar… Hur mycket kostade din vigselring/förlovningsring? (om inte ni vill berätta så kanske du kan berätta varifrån ni köpte den – juveleraren). Vore super om du kunde visa en bild på den – INSPIRATION!!
  4. Hur lång är du och vad väger du i dag?
  5. Just det berätta lite om dagisplats. Hur länge har ni stått i kö? Vilken stadsdel är det? Vart hittar man information om dagisplatser/dagismamma? Berätta lite om dina funderingar kring det!
  6. Vart och med vad jobbar du med? Och din make?
  7. Hur tränar du?
  8. Hur mycket gick du upp i vikt i din graviditet? Hur mycket har du gått ned i vikt efter förlossningen?
  9. Sprack/brast du något vid förlossningen? (personlig fråga) Hur kändes det där nere efter förlossningen, öm, gjorde ont att gå/sitta osv?
  10. Hur länge ammade du och hur länge ville din bebis ammas/gång? Antal gånger/dag?

  Det är svårt att svara på exakt varför det tog så många ”försök” innan jag äntligen blev gravid, men mycket var det nog psykiskt tror jag. Jag har alltid älskat barn och har sedan tidiga tonår längtat efter och sett fram emot tiden då jag själv skulle bli mamma. Parallellt med längtan har det hela tiden funnits en stor rädsla att jag kanske inte skulle kunna bli med barn. När jag och min man bestämde oss för att börja försöka så tog nog den rädslan och stressen i mig över helt enkelt. Detta gjorde ju såklart att jag inte alltid mådde helt bra.  Och där är ju kroppen fantastisk på ett sätt som känner av att miljön för ett barn kanske inte är den bästa.  Jag försökte lägga mitt fokus på andra saker vilket föll sig naturligt när jag började ett nytt och kul jobb. Jag gick in med all tänkbar kraft och energi i mitt nya jobb och mådde helt underbart bra av det. Bara några veckor efter att jag börjat mitt nya jobb blev jag gravid! 🙂  

  Vi höll budgeten, men vad den var vill jag helst inte gå in på. Vi hade bröllopet i Gräsmark Kyrka och på Rottneros Herrgård i Sunne, Värmland. Har hundratals bilder och några har jag visat här i bloggen. Kanske kan dela med mig några fler 😉 

  Samma sak här. Vill inte gå in på pengar (vet inte själv hur mycket mina ringar kostar då det är min man som köpt dom) och jag vet inte heller vilken juvelerare de kommer ifrån mer än att de är köpta i London. Har lagt upp flera bilder på både vigselringen och förlovningsringen men kan lägga upp fler 🙂 

  Åh, det här med vikt är en ständigt återkommande fråga som väcker så mycket känslor hos många, särskilt tjejer. Det är så olika hur kilo fördelas på olika människor och vad vågen visar är inget amn ska stirra sig blind på då det är andra faktorer som visar på kroppens välbefinnande, såsom muskelmassa, fettprocent, vätskeprocent osv. En kvinna på 170 cm och 55 kg kan se mycket smalare ut än en lika lång kvinna fast som väger 50 kg, då muskler väger mer än fett men tar mindre plats. Så gå inte bara efter vad vågen säger. Känn efter inifrån hur du känner dig, hur mycket energi har du, hur klara är dina ögon, hur starka är dina naglar och ditt hår, hur mjuk och len är din hy? Det säger mer än vad vågen visar! 
  Jag är 164 lång och väger… 😉 

  Gällande förskola/dagis se svar ovan! 

  Jag är Eventmanager på Trigd.com och min man är Nattklubbschef på Café Opera.

  Jag går promenader, springer (inte lika mycket nu..) och jag yogar! 

  Se svar i tidigare fråga ovan! 

  Sprack inte nämnvärt under min förlossning trots att det gick FORT! Helt klart var jag öm efter förlossningen men jag hade inte särskilt ont alls! Ingen smärta kan någonsin mäta sig med den jag hade under värkarbetet (UTAN bedövning!). 

  Jag ammade i drygt 3 månader och såhär i efterhand så inser jag att jag borde slutat efter dryga 2 månader då den sista månaden var oerhört kämpig både för mig och för Maxine. Nyblivna mammor har en sådan press på sig att amningen är livsnödvändig för barnet och att man bör amma i mist 6 månader. Men i verkligheten så är det inte lika lätt för alla och det handlar inte bara om mamman utan även om bebisen. Maxine är en ivrig och rastlös liten tjej (precis som sin mor) och hon tyckte det var för kämpigt att amma, då mjölken ju kommer i mycket mindre mängder och långsammare än genom flaska. Från dag ett ammade jag varannan timme på dagen och varje timme på natten. Efter 2 månader började jag så även pumpa efter varje amning vilket innebar att jag inte gjorde annat än att amma och pumpa tills jag så bestämde mig för att sluta. När min härliga barnmorska på BVC sa till mig att jag varit superduktig och att 3 månader amning skulle jag känna mig jättestolt över, så tog jag beslutet att gå över till flaska och ersättning och på bara 4 dagar ökade Maxine ett halvt kilo i vikt, hennes blick blev genast mer vaken och närvarande och hennes mamma fick ett enormt påslag av energi då jag inte behövde amma och pumpa 24/7. Närheten oss emellan fanns ju där fortfarande då hon låg lika tätt intill mig med sin flaska som när hon ammade. Glad bebis – glad mamma och vice versa! 


 7. Åsa skriver:

  Hej! Klart att vi förstår dig, även om vi saknat dina blogginlägg:) Du gör det så bra. Kul med frågestund, här kommer några frågor. När planerar du att börja jobba och kommer din man vara pappaledig då i några månader? Tror du att ni flyttat från lgh och bor i hus inom ca 3 år? Skulle du vilja bo utomlands med din familj en längre tid, isf vilket land? Kan du inte skriva lite om vilka produkter du använder till ansiktet nu? Och gärna en enkel sminkguide med dina favoriterprodukter i sminkväg? Jag har börjat använda Clarins sedan två veckor, bästa jag någonsin använt, sådan skillnad och då har jag testat många fina märken innan. När fyller du på din Bloppis med höst och vinterkläder? ;) ) Hoppas du orkar svara på alla frågor, det blev några:) Uppskattar din blogg jättemycket! Kram fina du

   Jag planerar att börja jobba nu i januari, förutsatt att Maxine antas till något av de dagis vi sökt för henne. Om inte så hoppas vi på att Jonas kan ta lite pappaledigt så att jag kan börja jobba! 
  Försöker att inte tänka för mycket på framtiden och istället leva här och nu, men en längtan efter ett friare boende nära eller mitt i naturen har jag haft länge så det är inte omöjligt att det blir hus längre fram! 
  Skulle verkligen kunna tänka mig att bo på Mallorca en tid. En ö som erbjuder såväl underbar natur, ett rikt kulturliv och även stadspuls när man vill åt det, så där skulle jag inte ha något emot att bo ett tag. Gärna i ett hus en bit upp i bergen i närheten av Palma. 
  Jag använder mig av MD Formulations som jag är väldigt nöjd med. Produkter som faktiskt ”jobbar” med huden. Använder alltså både rengöring, vårdande och fuktgivande från det märket. 
  Ska göra 
4 kommentarer

4 kommentarer till Bättre sent än aldrig.. ;)

 1. tomsskobillig skriver:

  Att en “vanlig tjej utan pengar” skulle bli utstött om hon rörde sig i ett umgänge där de flesta andra har mer pengar anser jag inte vara så vanligt, men det är klart att det förekommer i vissa “extrema” kretsar där status och pengar är bland det viktigaste vissa människor har. Men dessa människor är ganska sorgliga på ett sätt. Att de inte kan se till en människas karaktär, personlighet och värderingar utan att de främst tittar på faktorer som ekonomisk och social status.
  http://www.groupcpm.com/

 2. Jenna skriver:

  Hej!

  Jag har precis köpt md formulations men ser att rengöringen inte ska användas över ögonen.. Vad tvättar du bort sminket över ögonen med? Haha vilken fråga 😉 kram

  • sophierosensvard skriver:

   Använder sällan mascara och hårt sittande ögonmakeup just för att det är jobbigt att tvätta bort 😉 Men jag har en rengöring från Dermalogica som är snäll mot ögonen! Kram!

 3. Sååå avis, hade gärna gått upp 5 kilo. Jag gick upp 35 denna gången och det var ett helvete att bli av med dem 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *