Nallar och maränger!

Jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag valde att ta tåget tillbaka till Stockholm med Maxine istället för att åka bil. Tydligen har jag helt förträngt hur åksjuk jag själv blir…särskilt på tåg. Jag ska bespara er detaljer men en åksjuk dotter plus en åksjuk mamma är verkligen ingen bra kombo.

Hursomhelst så hade vi en mysig morgon och förmiddag då vi firade Maxine med tårta och presenter!

20131112-140046.jpg

20131112-140100.jpg
Dagens första present! Kanske att jag får ha min mobil ifred nu? 😉

20131112-140341.jpg

20131112-140403.jpg

20131112-140424.jpg

20131112-140434.jpg

20131112-140443.jpg

20131112-140530.jpg
Glad ettåring som öppnar presenter och äter rawfood-tårta!

Och efter en jobbig (och kladdig!) tågresa möttes vi av pappa och en sista present som satt och väntade med öppna armar.

20131112-140759.jpg
Kärlek vid första ögonkastet!

13 kommentarer

13 kommentarer till Nallar och maränger!

 1. Eva-Maria skriver:

  Jag sitter här i chock efter att ha läst kommentarerna till det här inlägget. Skrev till dig på instagram för ett tag sedan och frågade om recept till raw-food tårtan och sökte nu upp en bild för lite inspo 🙂 Och möts av detta skitsnack från massor av avundsjuka och förmodligen psykiskt störda människorna.

  Till att börja med så är det väl ingen självklarhet att pappan måste/ska vara med och sjunga för sin ettåriga dotter som knappt vet att hon fyller år. Har man ett jobb att sköta så har man, så resonerar i alla fall vi i vårt hem. Sen OM han skulle lyckas göra ett undantag på hennes födelsedag så är väl det bara en bonus.

  Och i min blogg skriver jag inte ens ut namnet på min sambo…för det är MIN blogg. Han har inte valt att aktivt delta i en blogg och jag skriver mycket nu under mammaledigheten.

  Och varför är det synd om din dotter?!? bara för att du är smal och tänker på kroppsformen? Bara för att du (och även jag) inte vill ge sin dotter socker bara för att hon fyller ett. Blir så frustrerad och less av dessa olyckliga personer som ska ösa ut sin negativa livssyn på oss andra.

  Ska undvika en uppsats var bara tvungen att skriva av mig efter att ha läst vad vissa idioter har för sjuka åsikter. Du ska INTE behöva försvara dig.

  Alla ser vilken kärlek du har och ger till både man och barn. Svensk avundsjuka när den är som ”bäst”. Fy fan.

  Kram

 2. Jenna skriver:

  Och Sophie, vilken bedårande dotter du har! Jag har själv en son på 9 månader 🙂

  Rawfood tårta var en himla bra idé 🙂 kram

 3. Jenna skriver:

  Mirame: fy fan för dig alltså! Hur orkar du med dig själv?
  Vilka hemska och vidriga påhopp.. Hur mår du egentligen??? Vidrig är vad du är!

 4. E skriver:

  Åh, oj vad mycket känslor Mirame och Matilde fick utlopp för. Egentligen förtjänar dessa ord inget svar men eftersom min egen 8 månaders tjej nu sover (ibland gör hon inte det, då blir man lite grå och trött) så kan jag engagera mig lite.

  Om det nu var så (vilket ju inte var fallet) att endast rawfoodtårta serverades så är väl det underbart. Blev jätteinspirerad att själv baka en sådan (är världens sockerälskare och vill inte att min dotter ska utveckla samma beroende med risk för diabetes, övervikt, dålig tandhälsa osv, för ja det är delvis genetiskt). För övrig serveras det i allmänhet alldeles för mycket socker och onyttigheter till små barn, varför ska det serveras när dom inte ens vet vad det är eller vet att dom vill ha och inte heller ber om det? Mer nyttigheter och mindre tomma kalorier till barnen, för deras skull!

  Dina löjliga kommentarer om att pappa inte var med på morgonen och vem som betalar vad, du är ju faktiskt helt galen. Det finns nog nån diagnos att sätta på dig, iaf en personlighetsstörning, kanske narcissist? Du borde gå till en terapeut och prata istället för att uttrycka dig här.

  Matilde, du verkar ju inte heller helt begåvad med tanke på dina kommentarer. Jag älskar att min man betalar för mig, mammapengen är ju inte mycket att hurra för så den som jobbar mest betalar ju självklart mest (i min familj iaf). Hemskt om jag fick betala allt som behövs till vår dotter själv.

  Ja, som sagt. Tragiska och förmodligen mycket olyckliga är ju de som inte kan glädjas med och åt andra och inte heller stötta eller framföra kritik på ett sympatiskt sätt. Skäms gärna lite för att ni inte har sökt vård än. Ni jag och säkert många andra skulle må bättre av att ni fick hjälp och då slippa era ondskefulla och hatiska kommentarer.

 5. Hanna skriver:

  Grattis i efterskott fina Maxine! Tycker hon liknar dig! Lika vackra båda två! Hoppas ni fick en mysig och oförglömlig födelsedag. Längtar lite tills min son fyller 1 i januari. Kram 🙂

 6. Matilde skriver:

  Men ursäkta mig, men är det bara positiva och ”ryggdunk” som gäller här på bloggen.
  Så fort man kommer med någon negativ fråga eller påstående så är man antingen avundsjuk eller så är man ett nättroll eller någon annan haters. Vi ser alla hur sjukt ideal Sophie har och att hon verkligen inte mår bra kan nog vem som helst se även om fasaden utåt ska visas upp med något annat. Sen kan många stanna i dåliga och utdömda förhållanden bara för att den ekonomiska förutsättningen är bra. Då slipper en del till och med arbeta när de har en man som försörjer dem. ”Lyxprostitution”. Så det kanske går i arv?!…

  • sophierosensvard skriver:

   Lyxprostitution? Så du menar att allt som jag inte köper med egna pengar och som jag alltså får av min man räknas skulle som betalning för sex? Ja, så kan man ju också se på det. Men då är det ju även så från mitt håll också isåfall. Dvs att de presenter som jag ger min man är betalning för sex. För varför skulle det se annorlunda ut för honom än för mig? Och var någonstans i mina inlägg redogör jag för vem som betalar vad i vårt äktenskap? Allt som jag visar upp i bloggen, såsom barnvagnar, barnkläder, prylar till hemmet, mat, nöjen mm betalas av både mig och min man. Vi är en familj och då delar man på säväl ansvar som ekonomi. Men det kanske inte du har någon erfarenhet kring..

 7. E skriver:

  Ser ut som en bra födelsedag, söt liten tjej 🙂

 8. maria skriver:

  åhh va mysigt!! underbara bilder!! grattis till stora tjejen och grattis till dig, 1 år som mamma 🙂
  det är ju sååå häftigt att se ens barn växa upp och alla framsteg de gör. man blir så stolt!
  kram till dig och ha en fin dag

 9. MissM skriver:

  Miriame sluta näthata när du inte ens vet något om Sophie hennes dotter och Maxines pappa. Det du ser är glimtar ur deras vardag. Det kanske är så att Maxines pappa var bortrest eller hade någon annan anledning till att inte närvara, vad vet jag och vad vet du? Och jag undrar hur fräsch och pigg skulle du vara ifall du fick sova några få timmar om dagen och vaknade kl 4 varje dag?

 10. Julia skriver:

  Grattis på ettårsdagen till dig som mamma också! Jag tycker att Maximes födelsedag verkade toppen, strunta i negativa kommentarer och ta istället åt dig av det positiva. Din dotter har det så klart superbra med massa uppmärksamhet och kärlet runt omkring. Att hennes pappa inte var med och sjöng på morgonen eller att du köper fina saker till din dotter kan ju knappast vara något som din dotter eller du far illa av! Heja dig!

 11. Mirame skriver:

  Förstå mig rätt. MEN barnets pappa var inte på plats och sjöng på självaste födelsedags morgonen? Hade ni gjort ett aktivt val att INTE vara i Stockholm med pappan? Och så ska det väll inte vara… Är bara pappan en figur som bara finns på plats för att tillför det ekonomiska (från alla dricks pengar) till alla barnvagnar och shoppings pree på NK/Nathalie schuterman och Elodie Details – alltså ALLA materiella ting?

  Jag förstår inte resonemanget att vara ifrån PAPPAN och fira på olika håll när man är GIFT och har ett gemensamt barn. Och rawfood tårta till en 1-åring (?) kom igen nu, försöker du föra över dina anorektiska värderingar och neurotiska tankar på ditt barn. Du vet att det är OKEJ med grädde, sockerkaka och glasyr till en 1 årings födelsedagskalas (se bara på de flesta mammor i din omgivning – exempel Fi).

  Jag finner inga ord över det tragiska, ledsamma, förutom att det verkar som om att du ÄR en ensamstående mamma som tar hand och ansvarar för ditt barn helt själv. Elloge till dig!!

  ps. Du visar och din ”man” är delaktig mer än här på bloggen, men SANNINGEN ÄR INTE SÅ, Sophie… Jag menar jag har sprungit in dig flera gånger, tanig, grå och oerhört smal (ANOREKTISK).. Tycker oerhört synd om din dotter och DIG!! Lycka till nu.

  Jag avföljer = ohälsosamt!!!!

  • sophierosensvard skriver:

   Mirame, om du läste inlägget ordentligt så borde du också förstått att Maxines pappa, min man firade Maxine och var med på hennes födelsedag men inte på morgonen utan från kl 4 på eftermiddagen och framåt. Säkerligen mer än vad många andra pappor kan göra som går till jobbet kl 7 på morgonen (kanske innan barnen ens vaknat) och kommer tillbaka precis när barnen ska gå och lägga sig.
   Och det här med raw food tårtan har väl inget med anorexi att göra? Vi hade även en vanlig kladdtårta om du vill se bild på det så kan du väl ge mig din mailadress så kan jag skicka den till dig. Dessutom så är hennes kalas med familj och vänner på söndag och då ska vi också servera tårta. Med grädde och socker!! Fast den får du väl inte se eftersom du nu slutat följa mig.. 😉 Men jag kan maila bild på den också om du vill?
   Jag ÄR INTE en ensamstående mamma. Men detta är min blogg och inte min mans. Och om du nu har sprungit in i mig flera gånger och tycker så eorhört synd om mig, varför vågar du inte säga det till mig ansikte mot ansikte isåfall? Här på bloggen när du kan vara anonym går det bra men inte i verkliga livet? Undrar vem som är sorglig och tragisk i detta egentligen..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida