Ännu en vecka av njutning!

Då var vi inne på andra veckan här på Teneriffa och nu börjar semesterrutinerna sätta sig! Maxine är nu frisk och glad och har även börjat sova bättre!! Peppar! Peppar! Hoppas det håller i sig nu! 🙂
Jag har kommit igång med löpningen igen vilket känns jättekul! Känner verkligen hur jag börjar återfå energi och kraft i kropp och sinne efter dessa jobbiga månader med sjukdomar och sömnlösa nätter hemma. Som en ”liten” morot har jag hakat på Ida Wargs ”running challenge” som satte igång idag och håller på i 10 veckor framåt. Kul med en utmaning!

20140113-121950.jpg

20140113-122000.jpg

20140113-122017.jpg

Igår kom även mamma hit och såhär glad blev Maxine när mormor klev av bussen 🙂

20140113-122742.jpg

20140113-122757.jpg

Maxine älskar verkligen att vara här! Att springa runt på gräset med bara fötter och att få bada flera gånger om dagen är helt klart hennes melodi. Hon är som en duracell-kanin! Upp, ner, hit, dit, fram och tillbaka. 🙂

20140113-123331.jpg

20140113-123413.jpg

20140113-123525.jpg

20140113-123857.jpg

Hoppas ni alla har det bra och att det kommit lite snö hemma i Sverige så barnen kan åka pulka! 🙂

20140113-124030.jpg

Kram!

4 kommentarer

4 kommentarer till Ännu en vecka av njutning!

 1. Liw skriver:

  Låter härligt!
  Är ny läsare här..
  Ser att ni har en ELodie vagn, är ni nöjda? Vi är inte nöjda med vår nuvarande resevagn, en Carena Lux. Funderar på en elodie, rekommenderar du den? 🙂

 2. Sandra skriver:

  Tusen tack för ditt svar! Du och Maxine är så fina tillsammans! Jag är egentligen inte orolig, för hon är pigg, glad, sover, utvecklas precis som hon ska. Men orden ekar i huvudet – och tänk om jag borde vara orolig?

  Dom senaste dagarna har jag slappnat av mer och hon äter bra de flesta målen! Sen så började hon gå när hon var 9 månader och är riktigt aktiv – men det kändes inte som om bvc tog hänsyn till det. Hon sover 2 x 40 minuter dagtid och resten av tiden springer hon runt, haha. Kram till dig! Och njuuuut av semestern, ser riktigt härligt ut!

 3. Sandra skriver:

  Hej! Jag har en dotter som blir 1 år i februari. Hon älskade att amma och gjorde det tills hon var 8 månader, då hade jag försökt introducera flaska + mat under 2 månader. Till slut gick hon över till flaska några dagar efter 8-månaders kontrollen (på bvc) (då hade viktkurvan börjat plana ut). Sen dess har vi försökt få henne intresserad av mat och 1 vecka innan 10-månaders kontrollen släppte det! Lycka. Men BVC-sköterskan var inte nöjd. Mer mat – mer fett. Vikten ska upp! Detta gjorde mig stressad och pressad, vilket min dotter märker av och börjar peta i maten igen. Jag var inte orolig från början, hade inställningen att så fort det släpper får hon i sig ordentlig och vikten kommer att gå upp. Men nu kan jag inte tänka på något annat…

  Har du någon gång varit orolig för M’s vikt eller fått höra något från bvc? Och hur tacklade du det? Förstår om du tycker att det är för privat, och inte vill svara!

  • sophierosensvard skriver:

   Hej Sandra!

   Jag tycker att du ska lyssna med endast ena örat på vad din BVC-sköterska säger till dig gällande din dotters vikt. Du är hennes mamma och du vet bäst! Är hon glad? Är hon pigg? Sover hon bra? Är hon frisk i övrigt? Och då pratar jag inte om förkylningar eller enstaka magsjukor för de drabbas de små av mest hela tiden är min erfarenhet. Hur ligger hon på vikt och längdkurvan? Så länge hon följer sin egen kurva och inte hamnar allt för långt under medelkurvan så tror jag verkligen inte du behöver oroa dig! Maxine har nästan hela tiden legat över på längdkurvan (trots sina inte så långa föräldrar..) och under eller mitt på viktkurvan och vi får alltid bara höra hur fin hon är och att allt ser så bra ut! Jag oroar mig aldrig för Maxine de dagar då hon äter dåligt för jag vet att hon tar igen det nästa dag eller dagen efter det. I mångt och mycket så kan du tänka hur du själv är; Vissa dagar är man inte alls särskilt hungrig och petar mest i maten, medan man andra dagar kan äta hur mycket och hur ofta som helst utan att känna sig mätt och nöjd.
   Hoppas att jag hjälpte dig något med mitt svar och att din oro gällande din dotters vikt släpper. Och nu när hon börjar närma sig ett år så börjar hon bli mer självständig när det gäller maten och vill säkert äta själv (även om det mesta hamnar på golvet..). Uppmuntra henne och låt henne smaka på många typer av mat så kommer det nog att ge me sig så småningom!

   Stor kram!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.