Solig morgon!

Börjar med ett hipp hipp hurra för vår svenska fotomodell Mini Andén och för den grymme sångaren Pince som fyller år idag.
När jag var liten så satt jag väldigt ofta på bilioteket och lyssnade på just Prince och min favorit låt Purple Rain gick på repeat, älskar fortfarande den låten……
7 Juni´s namnsdagsbarn heter Robin & Robert och på dagens datum 1988 tvingades Anna -Great Leijon avgå som jusititeminister efter den mycket om diskuterade Ebbe Carlsson affären.

Förra året skrev jag min första artikel för tidningen Härliga Hund och då skrev jag faktiskt om just Mini Andén och hennes sju hundar, har bifogat artikeln under denna ljuvliga bild:)

Text  Tanja Fylking
– Är du en doggywalker?

Den frågan får alltid supermodellen Mini Andén när hon är ute och rastar sina hundar hemma i Los Angeles där hon bor.

Varför? Jo, Mini är nämligen lycklig ägare till sju underbara hundar och nästan lika många raser.

Så när Lili, Cosmo, Daisy, Gus, Gerty, George och Hoss ska ut på promenad så måste matte dela upp flocket i tre omgångar. I Los Angeles råder strikt koppeltvång och att rasta sju hundar i så olika storlekar blir helt enkelt inte bra. Därför delar Mini upp dem och ger dem fokus i olika omgångar.

Att Mini skulle bli hundägare till sju hundar var inget som hon varken planerat eller tänkt igenom särskilt noga.

– Det började med Cosmo en jack russell. Jag och min man Taber gick av en slump in i en djur affär i New York utan en tanke på att köpa hund. Men där satt Cosmo. Han var gudomligt söt, en helvit jack russell med en stor svart nos och svarta mandelformade ögon. Jag tog ut honom ur buren och han pussade mig över hela ansiktet. Det var love at first sight! Och han fick följa med hem, säger Mini och ler av minnet.
– Några månader senare bestämde vi oss för att han behövde en kompis, så vi skaffade George en röd dvärg pinscher. Båda hundarna älskade livet där i New York, alla lukter och hundparken.
Efter ytterligare en tid längtade Taber efter en stor hund.

– Då kom Lili till oss från en uppfödare i Virginia. En Dogo Argentino. Så nu hade vi tre, berättar Mini och tar en smakbit av sin Sallad.
Vi ses för en lunch på ”The Ivy” som är ett mycket kändis tätt lunchställe i Beverly Hills.
Mini Har tagit en paus i dagens arbete , som är en i raden av modeplåtningar.

Mini Andén är en av Sveriges främsta Supermodeller som har gjort kampanjer för de absolut största modehusen  Louis Vuitton, Gucci, Donna Karan, Boss och Chloé . Hon har gjort skådespelarinsatser i Ocean´s Twelve och My Best Friend´s Girl samt jobbat som programledare för det mycket populära programmet Top Models Sverige.
Hundarna är en viktig del i Minis liv.

-Efter Lili kom den fjärde hunden ”Daisy” som är en chihuahua mix och adopterades från ett hundstall. Daisy var då 2 år, jätte smal, skygg och försynt.
Men idag har hon blommat upp i vår nya familj och är en fantastisk hund.
Mini blir lite rörd när hon berättar om hur Taber överaskade henne med Daisy på sin födelsedag och hur otroligt glad och lycklig denna stunden var.

-Den femte hunden GUS som är en Italiensk vinthund skaffade vi en sommar då vi hyrde hus i Malibu. Vi var i hundaffären för att köpa hundmat och såg honom sitta där, så söt.
Vid närmare titt så visade det sig att hans födelsedag var den 20 e Maj, det var Bamse(min barndoms hunds födelsedag).
Bamse var den som öppnade Mini´s hundvärld och han var en West Highland white terrier,hon  var 6 år och hennes syster 9 år
-Taber sa att detta måste vara ett tecken och Gus blev helt enkelt vår!

Sedan hände något tragiskt!

Mini blir allvarlig och fortsätter att berätta, om dvärg pinschern George som gick en alldeles för tidig död till mötes. George gick bort vid endast 5 års ålder och
alla ni som älskar hundar vet hur svårt detta är! Att förlora sin bästa vän!
– Vi älskar honom så och sörjer honom fortfarande, han var en otroligt cool och kärleksfull hund och lever vidare i våra hjärtan, säger Mini.

Ungefär 1år efter Georges bortgång när Mini och Taber var i NewYork skaffade dom hund nummer sex. Gerty, en dvärgpinscher tik. Dom hade egentligen bestämt sig för att aldrig mer köpa en hund från djuraffär, då de sett dokumentären om Puppy Mills. Det är därifrån de flestadjuraffärerna på Manhattan(och resten av Amerika) får sina valpar.
-Att Gerty kom till oss berodde endast på Tabers fantastiska magkänsla.
En dag drog han mig bara in i affären där vi tidigare hade köpt Georges och detta resulterade i lilla Gerty 7 månader, säger Mini och tittar bort.

Vi distraheras ett par sekunder av fotoblixtrarna som smattrar i lokalen där vi befinner oss .Det verkar som om Papparazzi fått korn på ytterligare en känd profil.
Hon fortsätter berätta om sin och Gertys första tid tillsammans i NewYork ,om hur de levde och  delade kudde periodvis. Hon jobbade då tillfälligt där och ville absolut ha lilla Gerty vid sin sida.
– Jag och Taber hade bestämt oss för att när jag o Gerty kom tillbaka till LA så skulle
Gerty stereliseras. Två dagar innan operationen ,började dock Gerty att löpa och vår operationstid flyttades fram. Jag hade aldrig haft en löpande tik förut, så det var något nytt.  Vi tyckte dock att vi hade järnkoll på Gerty men på något sätt lyckades ändå Cosmos göra vår lilla Gerty gravid. Detta resulterade i sex otroliga små ”Puppies”
Vi behöll en av valparna, en röd hane som vi döpte till George till minne av George senior. Sedan gav vi en av valparna till min Mamma i Sverige och de andra fick
härliga hem här i USA.
Att se Mini´s glädje och entusiasm då hon pratar om sin make och sina fyrbenta älsklingar är något som verkligen smittar av sig. Det är inte utan att man förstår att dom är en väldigt stor del i hennes liv. Att leva det livet som Mini och Taber gör med sina hundar kräver också en enorm passion och anpassning, något som de båda ser som självklart.
Här kunde man kanske tro att antalet hundar räckte, men för ca två år sedan kom
American staffordshire terrien ”Hoss”.
-Vår vän Dixon ringde och berättade att han skulle in i armén. Han hade ingen som kunde ta hand om Hoss .Vi sa Ja! Och nu har vi sju hundar.
När de båda vill bjuda sina fyrbenta älsklingar på en riktigt lyxig hundag, så börjar denna med en härlig morgon promenad. Sedan tar dom med sig Lili, Hoss, Cosmo och George till stranden. Det finns en jätte fin Beach i Malibu där hundar är tillåtna.
Här leks det i några timmar innan det bär av hemåt. Väl hemma somnar de fyra strandbesökarna medans det är Gerty, Daisy och Gus tur att få lite äventyr.
Då blir promenad i Franklin Canyon ett
område med fantastisk natur och som endast ligger 10 min med bil från deras hem.
-Väl hemma igen är det mys i soffan som gäller! Det finns inget bättre än trötta, nöjda vovvar och kel, säger Mini och skrattar.

Vad är din bästa upplevelse då du rest med hund?
-Ja, det måste vara Paris George senior (vår första dvärgpinscher) Cosmo och Gerty
har alla varit där. Det är en fantastisk hundstad. Där får hundarna vara med överallt. Även på restauranger och då även i knät!
Vad härligt det hade varit om alla städer var som Paris!

Vad är det bästa med att ha hund?
Ja. Kärleken! Relationen till din hund/hundar är ju något helt fantastisk.
Alla våra sju vovvar har totalt olika personligheter och skänker oss så mycket glädje!
De underhåller oss med sina lekar, galenskaper, kel och jag kan inte tänka mig ett liv utan hund.

COSMO  = Jack Russel 11år
Smeknamn: ”King Cosmo” eller ”Mo Mo”
Älskar att jaga boll på stranden, hoppa efter leksaker i poolen och är ett jordgubbs monster.
LILI = Dogo Argentino 10år
Smeknamn: ”Whiner girl” eller ”Daddy´s girl”
Älskar att jaga fiskmåsar på stranden, ligga under duntäcken och sova sked med husse när matte är bortrest.
DAISY = Chihuahua 10år
Smeknamn: ”Miss Daisy eller Daisy pearl”
Älskar att jaga Cosmo runt poolen, skälla på människor som går förbi på gatan och att bli klappad på magen.
GUS = Italiensk vinthund 9 år
Smeknamn: ” Mr Burns eller Gusser”
Älskar ljudet av sin egen röst, att kela sig så nära Lili som möjligt och att kura ihop sig tätt intill oss under en filt.
GERTY = Dvärgpinscher 7år
Smeknamn:” Crazy eller Miss Trude”
Älskar att kramas och pussas, att spela tuff när hon går i koppel och är beroende av rostbröd.
GERORGE = Jack Russel/ Dvärgpinscher mix 6år
Smeknamn: ”Georgie boy eller Badger Boy”(Badger boy när han är på dåligt humör, Morr!)
Älskar att gör allt som pappa Cosmo gör, åka på en tur och att leka med Tamin våra vänners 6 åriga son. Best Friends!
HOSS = American Staffordshire 11år
Smeknamn: ”Smoochie eller Wigglebutt”
Älskar att jaga bollen men Cosmo på stranden, skälla på ekorrar och att gosa med Lili.
Namn: Susanna ”Mini” Andén
Ålder: 32
Familj: Maken Taber och sju hundar, mamma Yvonne och stora syster Joanna.
Bor: I Los Angeles
Uppvuxen: På Lidingö
Älskar: Djur
Gillar inte: Att vara ifrån sina hundar
Aktuell med:  Reklam för Cubus och Swartzcopfs samt som skådespelare
i filmen ”The Mechanic” som har premiär i Januari 2011.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida