Rökdebatten fortsätter & Dagens överraskning

Gnuggade sömnen ur ögonen redan vi 06.45 i morse då maken gästade Tv4 morgonsoffa, det diskuterades rökning och rökförbud och jag måste säga att han kämpar hårt för sina cigg den käre maken:)  Kan säga att vi är inte helt överens på alla plan. Förvisso är jag också emot alla jäkla förbud som sätts från högre makter, samtidigt som jag själv faktiskt jobbade på krogen både innan och efter rökförbudet. När jag var 23 år och gravid jobbade jag flitigt i baren på en restaurang, här röktes det för glatta livet och när jag kom hem på kvällarna så fick jag alltid hänga mina rök inpyrda kläder utanför dörren. Luktade faan rent ut sagt!!! Tänkte nog egentligen inte på hur farlig sidoröken var förrän min son Kevin föddes och barnmorskan frågade om jag rökt under graviditeten? såklart INTE!!! Jag hade alltså en moderkaka som en storrökare som rökt minst 3 paket cigg om dagen, trots att jag inte tagit ett bloss under hela graviditeten!!!! OMG!! Min moderkaka såg alltså för Jävlig ut! När rökförbudet tillträdde 2005 så jobbade jag på en restaurang här i Stockholm, tanken på att folk inte skulle få röka inne kändes befängd. Minns att jag tänkte ”Herregud folk kommer inte gå ut och äta mer”. Men förbudet märktes knapp, strömmen på gäster fortsatte och miljön för oss som jobbade blev så bra. Ett bra förbud alltså! Jag har inget emot rökare( lever ju med en: ) och ibland när vi har fest så händer det till och med att det får rökas under våran fläkt:) Hur ser du på förbudet? kommentera gärna:)

bild[1]

Glatt överraskad blev jag i dagen arbete när det ringde på dörren och denna fina låda levererades! Galet gott innehåll som skall testas med omsorg. Lindemans nyhet Early Harvest Smooth Red är det senaste tillskottet och det bästa är att det endast innehåller 9 % alkohol.

bild 3

Dagens träning blev intervall löpning i backe upp till toppen på berget i Tantolunden, här blåste det så håret stod rätt ut……

bild 2[1]

Figaro fick agera kock ikväll då han skulle få tillaga sin favorit soppa, Tomatsoppa med basilika och parmesan a la Lindemans. Så god blev den, recept finns längst ner…..

bild 1[1]

Debatten om rökning surrade vidare även ikväll på SVT 1 då maken medverkade i just DEBATT.

bild 1 bild 2[2]Då Gert är kvar i Göteborg till imorgon Så hoppar jag ner i lopplådan med en liten kille på snart 8 år istället för en stor hårig make:) Skönt det med ibland…..
Här kommer receptet på den underbara Tomatsoppan som Figaro lagade ikväll. Laga, ät och njut!!!
Tomatsoppa med Basilika och parmesan 4 pers
1 Vitlösklyfta 1 gul lök
1 burk Mutti Coctailtomater
2 dl grädde, gärna ekologisk
5 dl grönskasbuljong tärning+vatten
5 cl Lindemans Early Harvest Smooth red vin
salt o peppar
1 kruka basilika
1 bit parmesan
Hacka och fräs lök och vitlök i olivolja. Häll över tomaterna och tillsätt resten av ingredienserna, låt puttra 10 min, mixa sedan allt och smaka av med salt och peppar. Servera med riven parmesan och färsk basilika. MUMS!!!!

1 kommentar

1 kommentar till Rökdebatten fortsätter & Dagens överraskning

  1. LarSync skriver:

    Amoxicillin Pink Medicine Rx Customer Care levitra non prescription Pyridium Without Perscription

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *