Resultatet #60dagar 

8 kg – vart ska det försvinna på dig någonstans?

Vet du hur många gånger jag fått höra det. Efter vi lagt ut våra mål på Facebook. Ok, tack, för jag kanske ska ta det som en komplimang men jag blev nog mer irriterad. Efter 4e, 5e gången. Om någon i min omgivning hade satt ett mål hade jag gjort high five och peppat denna. Jag tror nog flesta menade väl men det blir så fel. Återigen, folk har en tendens att så lätt slänga ur sig saker som dom inte tänker på hur mottagaren kan uppfatta det. På ett sätt kan jag förstå, för jag kan nog upplevas ganska smal, vilket jag är om ben och rumpa. Men jag vet när jag lagt på mig några kilon extra, som bara blivit lättare nu efter 30+ kan jag säga. Jag vet när det är dags för mig att göra en förändring.

Jag har skrivit om det förut, jag har tendens att gå upp just om mage och bröst. Jag vet precis vad jag behöver göra för komma tillbaks, för träning kan jag, och hållt på med i så många år. Och nu vill jag också samtidigt säga att jag pratar endast om MIG själv, inte om några ideal, eller att man ska se ut på ett visst sätt, JAG vet själv när det är dags att justera kosten efter allt för gott levande, när jag måste lägga in ett extra pass eller två för få ordning på MIN kropp. Jag tränar enormt mycket, för det är min passion genom mitt yrke som instruktör, det är min livsstil. Jag är i bra form. Men jag älskar också att unna mig god mat, god dricka och slarvar jag här, trots hård träning, då kommer magen lätt och för mig känner jag inte det känns ok när jag inte kan knäppa jeansen eller när bhn börjar kännas trång. Om det inte syns så är det nog för att jag klär mig bra då. Jag drar inte på mig tighta kläder, fast jag tycker jag hade kunnat det med resten av kroppen. Jag vill inte höra att folk tror jag är gravid, just för att man jämför nog höfter och ben och det är helt annat inlägg jag berört tidigare där man kan undra hur tusan någon jubelidiot får för sig att ens ställa den frågan. Då det är ju ingen JÄTTE mage jag har, på mig räcker det att det putar ut litegrann tydligen för folk ska ta sin frihet och fråga om man är gravid. Eller ännu mer, eller inte, smickrande, att folk spekulerar om jag ska ha silicon eller inte. DET ÄR MIN KROPP FÖR TUSAN! Lägg DIG INTE I!!! Den dagen jag är gravid BERÄTTAR JAG SJÄLV DET, och skulle jag ha silicon vilket jag inte har, varför ens spekulerar! Vad är grejen! Tack, jag får börja ta det som en komplimang vilket jag ännu inte gör, men kanske just komplimang när man är 36. Kanske borde vara stolt. Tyvärr tvärtom då jag knappast brukar stoltsera med min hydda, just därför. Ja, jag råkar ha smala ben, stora bröst och lite mage ibland. Så ser jag ut! Så blev jag! Nu lämnar vi det.

Känslan är mer att det är så onödigt, att träna så mycket, men sen slarva bort det på maten. Där är min last. Och för att få kroppen mer proportionerlig, överkropp i proportion till ben så behöver jag göra vissa justeringar.

Christer och jag har lite samma kroppar. Eller väldigt lika, för vara man och kvinna. Smala armar ben men sätter sig direkt om mage och torso.  Med samma mål, samma behov och också bland det viktigaste, täcka ”läckor” som Paul Lundqvist, vår bästa PT på SATS Hötorget kallar det, hitta muskler i kroppen som behövs stärkas upp som kanske inte är lika aktiva i vår vardagliga träning som för oss blivit Body Pump och Cykel främst som jag instruerar, så har det varit lika mycket fokus för mig att stärka upp bål, mage och rygg i andra övningar som kompenserar den träning jag redan är van vid. Därav att vi lade in timmarna med Paul och för mig en lyx just som instruktör att få någon annan som skriker åt mig vad jag ska göra. Framförallt har jag lärt mig enormt mycket under vägens gång, erfarenhet som jag direkt tar med mig vidare till gruppträningssalen till mina medlemmar, och här även på bloggen till en viss del. Även det tycker jag är intressant och vill lära mig mer.

Ok. Christer har ju redan spoilat resultatet och cliffhangern på sin Insta. Chriiiister! 🙂 Hur träningen gick! Vårt ökade fokus #60 dagar #temotraining då vi satte som mål – 8 kg på 8 veckor! Alltså Christer strax över 8 kg då från sina 80,8 kg ner till 72 kg som målvikt. Jag på mina 64 kg ner till 57. Fråga mig inte vad jag fick 57 ifrån, jag tror det var det jag vägde efter hård träning inför bröllopet. Jag som dock alltid är emot och säger till mina medlemmar, fokusera inte på vågen. Framförallt om man vill bygga muskler, muskler väger mer än fett. Midjemått är nästan bättre, att ta till måttbandet och mer relevant, om man just vill minska fett kring magen och gå ner i vikt.

Så! Med en snabbt inbokad resa till USA i finalveckorna, dom två sista veckorna som vi inte hade med oss i planeringen på #60dagar, that´s a tough one! Men vi hade inga ursäkter – just do it och fortsatte träningen där och köpte gymkort på Golds Gym och kombinera med löpträning i 30 grader. Tom i Vegas körde vi gym och simmade 1000 meter i poolen på Bellagio! 20 längder, då efter 10 längder började folk hälsa på oss när vi kom förbi dom igen där dom stod med sina öl och drinkar intill kanterna. Dom trodde nog inte vi var kloka. jaja! HASHTAG TEMOTRAINING! WE ARE FROM SWEDEN! Skål! 🙂 Vi gjorde det! Ok, några dagar så syndade vi. Vi gick på In `N Out Burger en dag, vi åt en cheesecake på Cheesecake Factory en annan. Vi var bara tvungna! Ingen viktminskning just dom två veckorna, inte på mig iallafall, men jag låg kvar på precis samma och det är jag faktiskt nöjd med! Då jag en sommar efter L.A i 4 veckor gick upp 5 kg! Jag som aldrig trodde jag kunde gå upp så mycket! Men som sagt, allt verkar blivit lättare efter 30! 😉

Men!! Get to the point! Jaaaa! Sorry! 🙂

Trumvirrvel!!! Jag lyckades inte 7 kg! Men… 4! Och är sjukt nöjd! Jag kommer komma ner på 57, ge mig 2-3 veckor till. Men jag har samtidigt lagt på mig mer muskler både om ben rumpa, axlar armar, och kg blir missvisande. Jag har lite kvar på magen, för att slippa hålla andan, det ska bort, men ser stora resultat. Jag är nöjd, men inte klar! Men nu till Christer, som jag är så sjukt stolt över!! Christer – han gick ner från sina 80,8 till nu....73,8!!! 7 kg!!! 1 kvar – och han har samma inställning som jag, ge oss några veckor till så sitter den! Nu ska jag inte säga att hade vi inte åkt till L.A hade vi kanske satt målet..vet inte..men Christer har också lagt på sig bra mycket mer muskler! Vi.ska.vara.nöjda! Och stolta! Vi fortsätter!

Paul har vi nu 1 dag i veckan, mina klasser fortsätter och vi har kvar ett löppass helgen med då jag börjar bli biten av löpningen. Det börjar kännas riktigt bra och den känslan älskar jag och bra variation framförallt ta på sig löpskorna när man vill, när det passar, friheten.

Det vi nu ska göra med Paul är att föra matdagbok till nästa vecka, för han ska se vart vi fallerar. Vi är ingen bön och grodd ätare, det kommer vi aldrig fixa. vi gjorde små justeringar att ta bort bröd, kolhydrater, godis, alkohol i vardagen, men äter fredag lördag som vi vill. Vi kan tror jag, justera det något ytterligare för ta dom där sista kilona, men jag behöver Pauls hjälp och kunskap där då kostlära alltid varit min svaghet, även fast instruktör, det jag haft minst intresse i men lär mig gärna så vi får se vad det kommer innebära.

Det viktigaste är under dessa dagar att vi haft grymt kul, och Har kul! Att vi gör det tillsammans. Många pass har det blivit men vi har aldrig gett upp! Jag känner mer styrka i mage och framförallt rygg då min ländrygg, nedredel av rygg är så mycket bättre idag. Och efter varit i L.A och Vegas nog 7-8 gånger tidigare nu trodde jag nog aldrig vi skulle dra in på hotellets gym och träna efter heldag pool, just i Vegas har det liksom aldrig blivit av, men även det gillade jag för det gjorde att man inte låg och drog i sig massa Coronas under dagen. Good feeling.

Så vi fortsätter – för vi ska tusan inte ligga i vassen i sommar! Ill keep you updated! Jag har för och efterbilder där det syns rejält, men att stoltsera i hotpants sportbh och bikini på bloggen..njaeee..får se..får fundera på den..

Kram

T & C


      Kika in på Pauls hemsida! www.everyman.se @everyman_

 

4 kommentarer

4 kommentarer till Resultatet #60dagar 

  1. Nathalie' skriver:

    Haha håller med dig om att det bara är jubelidioter som ställer frågan om man är gravid!

    • Nathalie' skriver:

      Resten försvann men här kommer det: Haha håller med dig om att det bara är jubelidioter som ställer frågan om man är gravid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.