De aanvoerder van Barcelona kondigt vertrek aan

Onlangs kondigde Barcelona-aanvoerder Busquets aan dat hij het team na het einde van dit seizoen vrijwillig zal verlaten en afscheid zal nemen van de rode en blauwe Voetbal Shirt Met Naam die hij al 18 jaar bij zich heeft.
In 2008 kwam Busquets in het eerste team van Barcelona U19 en speelde tot nu toe voor het team. Hij is een echte Barcelona-legende. Busquets heeft zijn carrière doorgebracht in Barcelona. Het uiterlijk van zijn FC Barcelona Voetbaltenues met rode en blauwe strepen is al lang een symbool van de club geworden. Hij speelde 719 wedstrijden voor Barcelona, goed voor 18 doelpunten en 45 assists. Gedurende deze periode won hij 3 Champions League-titels, 3 Club World Cup-titels, 8 La Liga-titels, 3 Europese Super Cup-titels, 7 King’s Cup-titels, 8 Spaanse Super Cup-titels en vele andere onderscheidingen en onderscheidingen. Hij toonde ook uitstekende prestaties in het Spaanse nationale team, won het WK 2010 en hielp Spanje met het succesvol verdedigen van de Europa Cup in 2012.
Van een jonge speler tot een teamleider, Busquets is niet alleen een van de meest opvallende middenvelders in de geschiedenis van Barcelona, maar ook de leider en kern van het team. Hij is altijd kalm en zelfverzekerd op het veld, zorgt voor stabiliteit en organisatorische vaardigheden voor het team en biedt ondersteuning en hulp aan zijn teamgenoten. Zijn liefde voor voetbal heeft ook het respect van fans en teamgenoten gewonnen.
Als voormalig teamgenoot van Busquets zond Messi ook zegeningen naar Busquets op sociale media: ”Op het veld draag je altijd nummer 5, maar in werkelijkheid ben je als speler en als persoon nummer 10. Ik wens jou en je familie het allerbeste beste in deze nieuwe fase. Bedankt voor alles op en naast het veld, we hebben zoveel tijd samen doorgebracht, er zijn veel mooie en enkele gecompliceerde momenten geweest… ze zullen altijd blijven bestaan! Knuffels, @Busquets.”

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *