WALLENRUD

BLOGGEN FLYTTAD

pexels-photo-large

Jag ger upp denna blogg men du hittar mig ALLTID på www.wallenrud.se

Föreläsningsdags igen

Skärmavbild 2015-10-11 kl. 19.45.14

I morgon är det dags igen för det jag älskar att göra så mycket. Föreläsning. Det kunde man inte tro för cirka tre år sedan. 

En av mina absolut största rädslor var att tala inför folk. Jag fick panik av ”runt bordet” presentationer och att ställa frågor i grupp. Jag har inga problem att göra tv, radio eller stå på scen med mina dansare eller körmedlemmar men att står själv, utblottad och ”naken” gav mig sådan panik att jag aldrig trodde jag skulle göra det. Men någonstans långt inne visste jag att jag skulle vara bra på det och kände att detta är något jag behöver komma över.

En vacker dag dimper det ner ett mail med en förfråga om en föreläsning för ganska många IT-arkitekter. Man ville då veta allt om wearables. jag svarade ganska snabbt att jag inte sysslade med föreläsningar på grund av en svår talängslan. Jag skrev sedan om det på Facebook och hur jag mådde dåligt över att tacka nej till något jag så gärna ville göra. Jag blev peppad av vänner och tillslut så sa jag till mig själv: Ska jag någonsin lära mig så måste jag ju börja någonstans. Och det här är ett ypperligt tillfälle.

Jag mailade så tillbaka och frågade om de ändå ville att jag skulle komma trots min talängslan och ge mig den chansen? Visst ville dem det. Det skulle vara en ära för dem att jag kom. Åh herregud..

Jag tror jag hade cirka tre månader på mig att förbereda mig så jag jag hade gott om tid att läsa på, skapa presentationen och öva, öva, öva. Just öva var nyckeln till allt för när jag väl stod på scenen, skräckslagen, så la jag bara ifrån mig talarkorten och pratade ur minnet, jag hade ju stenkoll på vad jag skulle säga. Ja aktiverade dem under en stund och fick dem att skratta säkert tre gånger under mina 20 minuter (skulle vart 30 minuter).

Jag fick blodad tand helt enkelt och har haft några småföreläsningar sedan dess och jag älskar det. Jag trivs där framme och vet att jag gör det bra, avslappnat och med känsla.

I morgon är det dags att prata lite för optiker och jag kommer mala på om vad som hände med Google Glass och vad som är på gång med Google Smartlens. Vi kommer nog in på IOT (Internet of things) också då jag ska fylla 30 minuter.

Trevlig måndag!

iPhone 6S släpps 00.01

Inför släppet av nya iPhone så har Telia skapat några små panelintervjuer där jag deltar i ett par av dem. Kolla här!

Middag med #FILTR

3

 

I dag var jag på en fantastisk tillställning. Mysigt och välorganiserat tillsammans med Sony Music och listtjänsten FILTR. 

Vi var cirka 30 personer som var på Burger & Lobsters lilla festhörna i källaren. Vid dukade runda bord fick vi njuta av deras kombinerade tallrik med hummer, burgare, pommes, sallad och tillbehör. Vansinnigt gott. Hade väldigt trevliga bordsgrannar i Maria Forsblom med sin kille. Jag och Maria har pratat lite då och då angående olika ärenden på TV4 Nyhetsmorgon så det var kul att träffas IRL och snacka lite. Underbara människor.

20151008_183750

Under middagen pratade representanter för både Sony Music och FILTR om musiken, nya låtar och listtjänsten. FILTR är helt galet stort, i världen. Att tänka på att de startade för bara tre år sedan och i dag är världens största spelliste-tjänst är mäktigt. Det är tack vare dem som artister som OMI tex blev stor. Han hade haft sin låt ute i några år när någon från FILTR ramlade över den och la in den i en spellista och vips så blev den etta på listor över världen. Tänk vilken makt tjänster som Spotify och FILTR har.

20151008_190247

Vi fick så klart lyssna till live musik också där Jakob Karlberg inledde med ett par låtar. Underbar kille som var avslappnad och härlig. Lite senare kliver en av mina idoler upp, Molly Sandén. Hennes röst är sinnessjuk. Efteråt följde jag efter henne och gav henne en bamsekram och tackade för hennes musik. Så skönt.

Nu ska tant snart sova för en ny dag. 

Ny generation av Logitech Harmony – multifjärr

logitech

En multifjärrkontroll kanske inte är det sexigaste prylen att skriva om, eller bli lite uppjagad av. Men faktum är att denna pryl kan förenkla ditt liv ganska mycket. Ge det en chans. 

Hemma hos oss har en Logitech Harmony varit en central del av vardagsrummet i många år. I ett normalt hem har man i dag en tv, en förstärkare, en tv-mottagare (kabeltv, parabol osv), en spelkonsol och kanske en DVD-spelare. Eventuellt har du även lite blåtands-högtalare spridda i lägenheten eller huset. Med tanke på detta borde ditt vardagsrum var fyllt med fjärrkontroller, den ena fulare än den andra. Men tänk om du kan göra dig av med ALLA dessa och byta ut mot en enda?! Inte bara förenklar det för dig utan för hela familjen och om du kanske har gäster eller hyr ut ditt hem via Air BnB så klarar dem att sköta tekniken med denna enkla pryl.

Skärmavbild 2015-10-07 kl. 19.47.49

Den tidigare versionen var superbra och hade en fin form. Men det som var knepigt som också gjorde att många avstod från att skaffa den var att det var svårt att konfigurera (programmera) den. Man var tvungen att ladda ner ett program till datorn, koppla in den och fippla en del. Med den nya modellen så behövs inte det. Du laddar ner en app till mobilen eller surfplattan och sköter all programmering därifrån. Men det räcker inte där, nej den skannar vilka prylar du har och ger förslag på hur du borde koppla ihop dem.

För till fjärrkontrollen kommer en liten hub. Det är den som är kommandocentralen kan man säga, det är den dina prylar och fjärrkontrollen pratar med. Du kan koppla all din elektronik till denna, även om du har en smart termostat, smarta glödlampor och smarta ”pluggar”.

2

Du kan skapa olika aktiviteter som då leder till ett antal olika händelser. Du kanske skapar en som du döper till GOD MORGON. Det kan då innebära att vissa lampor tänds, tv:n slås på med Nyhetsmorgon som valt program, den smarta pluggen slår i gång kaffemaskinen och termostaten drar upp värmen lite. Nästa aktivitet kanske är FEST vilket gör att alla dina lampor slår om till rött, tv:n stängs av och en förvald spellista drar i gång på musikanläggningen. Det är du själv som står för kreativiteten och eftersom det är så enkelt att skapa så kan verkligen ALLA göra det.

Men det viktigaste är att du kan skapa aktiviteter som TITTA PÅ TV vilket gör att du med en knapptryckning får i gång allt som behövs för det; tv:n slås på, förstärkaren går på och lamporna dimras.

Du kan göra exakt samma saker i appen om du vill. Du kan även sitta på jobbet och i appen se att du glömde släcka hemma och göra det i appen direkt.

Jag har fått hem en testmodell och jag ska se om vi hinner programmera upp den i helgen. Dock har vi inga smarta glödlampor eller så men väl en massa teknik. Ses på andra sidan!

Pris: 3 699 kronor

Mer information LÄNK

Och här är resultatet!

Jag deltog på Sweden Carbloggers Award för ett par veckor sedan och nu är det klart. Sju bilbloggare har bedömt sju bilar efter ett antal olika kriterier och temat var: Praktisk och körglad för max 300 000 kronor.

Du kan läsa allt om testet på vår sida! LÄNK

Skärmavbild 2015-10-06 kl. 19.14.59 Skärmavbild 2015-10-06 kl. 19.15.05 Skärmavbild 2015-10-06 kl. 19.15.12