Nya Mazda MX-5

mx5_2015_sneak_peek_action_24_screen

Jag äger faktiskt en Mazda själv, inte mitt förstahandsval, men just då passade den modellen mig bäst på de flesta punkter där priset var det avgörande. 

Men i alla fall.. Mazda har några väldigt fina modeller i stallet men en av dem jag gillar minst är lilla Miatan, även kallad MX-5. Jag testade en modell 2013 och du kan läsa det testet på Facit där jag bloggade då.

Nu har en ny modell tittat ut och här är den:

mx5_2015_sneak_peek_action_16_screen

mx5_2015_sneak_peek_interior_7_screen

RED DOT AWARDS – igen!

Den nya, fjärde generationen av Mazdas sportbilsikon, MX-5, får den allra högsta utmärkelsen av Red Dots designjury, ”Red Dot: Best of the Best”, en utmärkelse som bara tilldelades 1,6 procent av alla bedömda förslag. Nya MX-5 får utmärkelsen för ”unik och enastående banbrytande design”. CX-3, Mazdas första mindre SUV, tilldelas ”Red Dot Design” för ”enastående designkvalitet” och nya Mazda2 erövrar också en ”Red Dot Design” och får samtidigt ett hedersomnämnande.

Den 40 personer stora juryn av oberoende designexperter bedömer de inkomna förslagen i många olika kategorier från innovativ design till funktionalitet, ergonomi och miljöpåverkan. Prisutdelningen sker på Alvar Aalto teatern i Essen den 29 juni.

– Detta starka erkännande från Red Dot-juryn är ett bevis på KODO-desgnens flexibilitet och den artistiska frihet som den ger oss designers, säger Kevin Rice, Mazdas europeiska designchef. KODO fångar ögonblicket av uppbyggd energi precis när ett rovdjur eller en idrottsman tar sats för ett språng eller en snabb accelerande start. Designkonceptet har sina rötter i Mazdas långa tradition av sportbilar, vilket kanske bäst bevisas av MX-5. Ett sätt att kontrollera den uppdämda energin är att låta den flöda utefter karossidorna, som vi har gjort med nya MX-5. CX-3 har ett annat angreppssätt genom att blanda olika element av KODO-design och på så sätt skapa energi i bilens form. I Mazda2 har vi arbetat i ett mindre segment, men ändock kunnat skapa samma energi genom vår KODO-design, som hjälper oss att ge varje Mazda-produkt dess individuella karaktär.

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida